Η κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης 2015, η Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει, σήμερα, Τρίτη, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν.

Βέβαια αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ προτείνονται για βραβείο Νομπέλ (η πρώτη ήταν το 2018) λόγω της περίφημης συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν. Αλλά ουδείς έδωσε σημασία στην πρώτη υποψηφιότητά τους. Ουδείς άλλωστε τη στήριξε, παρά μόνον ο κ. Κούλογλου.

Τώρα το θέμα επανέρχεται και το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος είναι αυτός ή αυτή που επιμένει να πάρει ο Τσίπρας Νομπέλ. Οχι βεβαίως η τυνήσια κάτοχος Νομπέλ του 2015.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στον Βηματοδότη ο εχθρός της απανταχού Αριστεράς, ο οικονομικός κολοσσός Ρότσιλντ, σφόδρα ενδιαφέρεται για την προώθηση της υποψηφιότητας του Πρωθυπουργού.

Αλλωστε για τις υπηρεσίες της Ρότσιλντ το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ! Και η Ρότσιλντ δεν είναι η πρώτη φορά που προωθεί την κυβερνητική πολιτική σε διάφορα φόρα. Καθώς και τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με ευρωπαίους και αμερικανούς ηγέτες. Κρατήστε ένα όνομα: Anne-Lauren Kiechel (φωτογραφία). Είναι η εκπρόσωπος της Ρότσιλντ στην Ελλάδα (με ιδιαίτερη πρόσβαση στο Μαξίμου), η ζωντανή απόδειξη του ρητού της οικογενείας Ρότσιλντ «το χρήμα δεν δημιουργεί μόνο πλούσιους, δημιουργεί την Ιστορία».