Ηταν το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του έτους. Όχι μόνο δεν έφτασε κανείς στην ώρα του αλλά όλοι οι υπουργοί σαν νέες βεντέτες, έφτασαν όλοι με μεγάλη αργοπορία. Ίσως γι’ αυτό πήραν τον λόγο σχεδόν όλοι οι υπουργοί (πολλές φορές επαναλαμβάνοντας ο ένας ό,τι είπε ο προηγούμενος και όλοι μαζί όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας).

Εντύπωση έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου, που αν και ήταν το τρίτο Υπουργικό Συμβούλιο που συμμετείχε, προσήλθε καθυστερημένη και κάθισε στην πίσω σειρά των υφυπουργών δίπλα στον Μάρκο Μπόλαρη.

Πρώτος προσήλθε ο Πρωθυπουργός και περίμενε ένα 20λεπτο τους καθυστερημένους υπουργούς του για να προσέλθουν ώστε να αρχίσει το Υπουργικό. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, όλο αυτό το διάστημα αντάλλασσε ατάκες και φιλοφρονήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίον ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει αδυναμία.

Και πώς να μην του έχει, ειδικά μετά τον ανερμάτιστο λόγο του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου επιτιθέμενος στη ΝΔ ενέπλεξε τον… Μοντγκόμερι, τον Σαίξπηρ και άλλους ήρωες, ενώ πάνω στη βιασύνη του έκανε και ένα επικό σαρδάμ: αντί να πει χρονοντούλαπο, είπε… «χρονοντούπαλο».