Σαν έθιμο έχει ο Αλέξης Τσίπρας το να κατεβαίνει συχνά πυκνά από τα υπουργικά έδρανα και να βρίσκεται μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του.

Έτσι και το βράδυ της Τρίτης, όταν τελείωσε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και όλοι περίμεναν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός έκανε το ίδιο. 

Αν και στην αρχή έμεινε όρθιος στη θέση του και δεχόταν τα συγχαρητήρια και το «πόσο καλός ήσουν» των βουλευτών του καθώς και των υπουργών, μόλις βεβαιώθηκε ότι έφυγε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέβηκε στο πλήθος.

Ηταν η στιγμή που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν άδεια τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ και τα… κατέλαβαν.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, ακούστηκαν απίστευτες ατάκες που έφταναν τα όρια του γλειψίματος από τους Συριζαίους όταν χαιρετούσαν τον κ. Τσίπρα. Η Κατερίνα Παπακώστα τού έλεγε πόσο δίκαιο είχε για μια τροπολογία που ψήφισε η σκοπιανή Βουλή που ξεχώριζε την εθνικότητα από την υπηκοότητα. Αλλοι τον προσκαλούσαν στις εκλογικές τους περιφέρειες να περάσει με την οικογένειά του τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε χειραψία σχεδόν με όλους, πολλούς τους φιλούσε σταυρωτά ενώ αρκετές φορές κοίταζε το iphone του μήπως και είχε κανένα μήνυμα. Ηταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον πόνο τους, τα αιτήματά τους, αλλά και να εκφράσουν τον… θαυμασμό τους στον Πρωθυπουργό (που κατατρόπωσε – όπως έλεγαν – τον Μητσοτάκη).