Το 2018 φεύγει, τα «παραπολιτικά» της όμως μένουν. Και δεν είναι και λίγα....

Τα δάκρυα της Περιστέρας Μπαζιάνα, τα τατουάζ για τα μάτια του Κινήματος Αλλαγής, η πειραγμένη σέλφι της Αυλωνίτου με τον Τσίπρα, οι βόλτες του Μητσοτάκη, οι... πεσμένες κάλτσες του Τσίπρα, τα ρούχα «εργασίας» του Καραμναλή, το love story του Τζανακόπουλου με την Αχτσιόγλου, οι βόλτες του Πάνου Καμμένου με το κυβερνητικό αεροσκάφος και η πόρτα που του έριξαν τελικά, ο ... άγιος Ιβάν Σαββίδης και πολλά πολλά πολλά ακόμη...

Απολαύστε παρακάτω μερικά μόνο από τα καλύτερα παραπολιτικά της χρονιάς...

Ιανουάριος 2018

Μπέτυ Μπαζιάνα: Ξεσπώ σε κλάματα κάθε 5 Ιουλίου για το δημοψήφισμα

Για το δημοψήφισμα και για το ξέσπασμά της σε κλάματα κάθε 5 Ιουλίου, για τα αντιλαϊκά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, αλλά και για την εξουσία, την οποία δεν κατάφερε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα σε συνέντευξή της.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ξαφνιάζοντας τους πάντες, καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που η σύζυγος εν ενεργεία πρωθυπουργού δίνει μια τέτοια συνέντευξη, σχολιάζοντας τα πολιτικά γεγονότα του 2015 δήλωσε «η διακυβέρνηση που παρέλαβε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν ένα καθαρό, ένα άγραφο χαρτί, ώστε να ξεκινήσει από το μηδέν. Το τεφτέρι είχε πολλά χρωστούμενα. Έπρεπε να παζαρέψει, να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτά, με άξονα τις αξίες στις οποίες εκλέχτηκε». Χαρακτηρίζει τους δανειστές «σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις "δεν αντέχω άλλο"... Λες και δεν είχες δικαίωμα να αντιστέκεσαι».
Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι άλλα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα έκανε, η κυρία Μπαζιάνα αρχικά απαντά σχεδόν αρνητικά λέγοντας «Αυτό το λέει ποιος; Εκείνοι που έσκυβαν το κεφάλι χωρίς να "χάσουν" καθόλο χρόνο, πρόθυμοι σε όλες τις εντολές; Αυτοί που είχαν χρεωθεί για πάντα την αναξιοπρέπεια της υποταγής τους;» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι' αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του και άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε.

Ο Βύρων Πολύδωρας εισηγητής σε διάλεξη για… Σαμουράι

Αν και πολιτικός ως γνωστό είναι μεγάλος γνώστης της ιστορίας των Σαμουράι και για αυτό θα είναι εισηγητής σε διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μία διάλεξη «Σαμουράι-Οι αξιωματικοί της τιμής της Ιαπωνίας-Μια ιστορική προσέγγιση που διοργανώνεται από το Ελληνοϊαπωνικό Πολιτικό Κέντρο Αργυρούπολης.

Συνάντηση-έκπληξη Μητσοτάκη - Γλέζου στη Λαμία

Μια τυχαία συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο βρίσκονταν καθ' οδόν για την Πιερία. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε τον Μανώλη Γλέζο λίγο έξω από τη Λαμία, όπου και έκανε μια μικρή στάση, αφού λόγω ακύρωσης της πτήσης του για Θεσσαλονίκη ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Πιερία.

Οι δύο άνδρες χάρηκαν για την τυχαία συνάντησή τους, και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας:
«Καθοδόν για την πρώτη περιοδεία στην Πιερία, η γρήγορη στάση για καφέ στην Εθνική, λίγο πριν από τη Λαμία, μού επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όταν συναντώ τον Μανώλη Γλέζο πάντα χαίρομαι τις συζητήσεις μας, αλλά και πάντα συγκινούμαι. Είναι, νομίζω, ο τελευταίος της γενιάς του πατέρα μου».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης Ζορό σε νέα διαφήμιση

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ο νέος πρωταγωνιστής της διαφήμισης Jumbo, με τον γνωστό πολιτικό να εμφανίζεται ντυμένος... Ζορό και να σώζει τις Απόκριες.

Οι παλιοί θυμούνται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε ντυθεί κάποτε ο ίδιος Ζορό για τις Απόκριες, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η διαφήμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σποτάκι η μουσική του τραγουδιού προέρχεται από τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και τελικά (η μουσική) άλλαξε.

Φεβρουάριος 2018

Στον κόσμο του το Μαξίμου: Αλλάζουν διακόσμηση στο γραφείο του Τσίπρα

Μπορεί η κυβέρνηση να παραπαίει, τα εθνικά θέματα να βρίσκονται σε κρίση και η κυβερνητική συμμαχία να βρίσκεται υπό διάλυση, ωστόσο στο Μαξίμου… φυσάει αέρας ανανέωσης. Αποφάσισαν να κάνουν ανακαίνιση γιατί… όλα τα άλλα τα προβλήματα τα λύσανε και τώρα ανακάλυψαν ότι τους φταίει το… φενγκ σούι.

Πήραν την απόφαση λοιπόν να αντικαταστήσουν τον πίνακα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» του Βολανάκη που θα εκτεθεί στο κοινό, με τον πίνακα «Ύδρα Ι» του Τέτση. «Ένας καινούργιος πίνακας κοσμεί από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Η "Ύδρα Ι", τελευταίος πίνακας του Παναγιώτη Τέτση, αντικατέστησε τη "Ναυμαχία της Σαλαμίνας", του Κωνσταντίνου Βολανάκη, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους, προκειμένου να εκτεθεί στο ευρύ κοινό. #ζωγραφική #τετσης #βολανακης #πολεμικοναυτικο #ιδρυμα_θεοχαρακη #μαξιμου #αθηνα», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram του πρωθυπουργού.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Βηματοδότης: «Από την πρώτη ημέρα που είχε εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειχνε να ενθουσιάζεται. Το βρήκε μεγάλο, το βρήκε απρόσωπο, ήθελε να βάλει τη δικιά του πινελιά (την οποία την έβαλε με καινούργιους καναπέδες και έργα ζωγραφικής) και γενικά ήθελε να μεταφέρει κάπου άλλού το πρωθυπουργικό γραφείο. Θα το έκανε, αν δεν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας που δεν το επέτρεπαν. Στο πίσω όμως του μυαλού του ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να θέλει άλλο γραφείο, ευήλιο και ευάερο, κατά προτίμηση με θέα τη... θάλασσα!

Η διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ και το παρασκήνιο

«Βόμβες» σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής εξακολουθεί να βάζει η υπόθεση Novartis. Οι επιπτώσεις στην πολιτική σκηνή από τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis, δεν φέρνουν μόνο σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, αλλά φαίνεται προκάλεσε και ένταση στη Νέα Δημοκρατία, με αποκορύφωνα την διαγραφή Αντώναρου.

Πώς όμως ερμηνεύεται από την Πειραιώς η εξέλιξη αυτή; Παρά το γεγονός ότι κάποιοι μιλούν για «παράπλευρες απώλειες», η διαγραφή Αντώναρου σε μια πρώτη ανάγνωση όχι μόνο λειτούργησε εκτονωτικά για τη ΝΔ, αλλά παράλληλα παρατηρήθηκε και συσπείρωση στο κόμμα.

Η «φάλαγγα» για την οποία έκανε λόγο και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι η εικόνα της ΝΔ, απέναντι στις προκλήσεις της κυβέρνησης, φαίνεται ότι επιτεύχθηκε με την διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου από τη ΝΔ. Οι επιπτώσεις για την Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι οδηγούν το κόμμα σε μια κατάσταση διαμόρφωσης των ισορροπιών όχι προς μια άλλη κατεύθυνση, αλλά προκειμένου να ισχυροποιηθεί η εικόνα της ενότητας και της δυναμικής τους. Αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ οι επιπτώσεις είναι σε διαφορετικό κλίμα.

Στο κόμμα επικρατούν πολλές φωνές που εκφράζουν την δυσφορία τους τόσο με τον χειρισμό της υπόθεσης, όσο και με την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής κάτι στο οποίοι πολλά στελέχη είναι αντίθετοι.
Άλλωστε μπορεί η κυβέρνηση να διαχειρίζεται τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, με «τεκμήριο ενοχής», ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στη ΝΔ, που έδειξε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας και λειτούργησε ανάλογα στην περίπτωση του κ. Αντώναρου.

Η Βουλή «μπάζει» νερά - Με σακούλες προστατεύουν τα μικρόφωνα (pics)

Το πρόβλημα με το κτήριο της Βουλής είναι γνωστό. Σε κάθε δυνατή βροχή η Ολομέλεια «μπάζει» νερά.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η βροχή που πέφτει σήμερα κατάφερε να περάσει τα πρόχειρα μέτρα προστασίας που έχουν πάρει οι υπάλληλοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νερό να βρέξει μέχρι και τα έδρανα των βουλευτών.

Επειδή όμως πλέον το πρόβλημα είναι γνωστό υπάλληλοι της Βουλής φαίνεται να είναι πλέον προετοιμασμένοι...

Όπως θα δείτε κατά τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις", κάλυψαν με ειδικά λευκά καλύμματα τα μικρόφωνα που υπάρχουν στα έδρανα των βουλευτών.

Η Καθαρά Δευτέρα Τσίπρα - Καμμένου

Στην Σκύρο ο Αλέξης Τσίπρας για την Καθαρά Δευτέρα

Στο νησί της Σκύρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πέρασε με την οικογένειά του το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

O πρωθυπουργός εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος και μαζί με την οικογένειά του παρακολούθησε τοπικές εκδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου.

Ταξίδευσε με το πλοίο λαϊκής βάσης «Αχιλλέας» (μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο Δήμος Σκύρου) και δεν θέλησε να μείνει σε ξενοδοχείο του νησιού, αλλά σε ενοικιαζόμενο παραδοσιακό σπίτι στην περιοχή Γυρίσματα, κοντά στην Χώρα.
Όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να περάσει το τριήμερο στην Σκύρο και για ένα άλλο λόγο. Επιθυμία του είναι να επισκεφθεί την εκεί αεροπορική βάση (135 Σμηναρχία Μάχης), στην καρδιά της αεράμυνας του Αιγαίου, εκεί όπου απογειώνονται τα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν ή να αναγνωρίσουν τους τούρκους εναέριους εισβολείς. Συνεπώς θα είναι μια συμβολική επίσκεψη μετά τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια και στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Στο καρναβάλι της Σκύρου Τσίπρας και Καμμένος

Με χαλαρή διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Σκύρο και απολαμβάνει το καρναβάλι του νησιού. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο έκανε επίσκεψη στο νησί, αλλά συμμετείχε και στα καρναβαλικά δρώμενα.

Μαζί του φυσικά στο καρναβάλι της Σκύρου και ο Πάνος Καμμένος.

Φυσικά, οι διοργανωτές δεν τους άφησαν «ήσυχους». Τα πειράγματα των κατοίκων της Σκύρου σε Τσίπρα και Καμμένο, λόγω και των ημερών, ήταν κάτι περισσότερο από καυστικά και στο πνεύμα των ημερών.

Τσίπρας και Καμμένος πήραν δώρο Playstation στους φαντάρους

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Πάνος Καµµένος πέρασαν τα Κούλουµα στη Σκύρο είναι γνωστό.

Αυτό που δεν µαθεύτηκε ωστόσο είναι ότι κατά την επίσκεψή τους στην 135 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στο νησί υποσχέθηκαν ένα… χαλαρωτικό δώρο στα εκεί στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων, το οποίο λίγες ηµέρες πριν έγινε πράξη.

Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε απόφαση του Πενταγώνου, αγοράστηκαν τηλεόραση, CD player αλλά και το αγαπηµένο παιχνίδι της νεολαίας, ένα Playstation, προκειµένου τα στρατευµένα νιάτα να χαλαρώνουν στις ελεύθερες ώρες τους.
Το κόστος µπορεί να ήταν τσιµπηµένο (2.300 ευρώ), αλλά, είπαµε, ήταν... δίκαιο και έγινε πράξη.

Άγριο επεισόδιο με τη Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ στο εντευκτήριο της Βουλής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά «αρπάχτηκε» με μια γυναίκα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που άκουσαν τις φωνές της στους διαδρόμους της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν «ξαπλωμένη» σε έναν καναπέ, σχολίαζε, μάλλον με αρνητικό τρόπο, τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού. Τότε υπήρξε αντίδραση από παριστάμενους και συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με μία κυρία να της ζητάει το λόγο για τα όσα σχολιάζει.

Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε έντονο ύφος, λέγοντας πως εκείνη είναι βουλευτής και έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκεί και να λέει ό,τι θέλει, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η κυρία και γιατί βρίσκεται στο εντευκτήριο.

Το βίντεο που εκθέτει την Τασία Χριστοδουλοπούλου: Στέλνει στον διάολο τον Αθανασίο

Προεδρεύουσα: Σας παρακαλώ, κ. Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά; Πολιτικά ό,τι θέλετε (άει στον διάβολο).
Η κ. Χριστοδουλοπούλου ωστόσο ανέφερε ότι δεν το είπε η ίδια και ότι όποιος το είπε είναι απαράδεκτος, ενώ ζήτησε να διαγράψουν την πρόταση από τα πρακτικά.

Μπάσκετ για καλό σκοπό έπαιξε ο Μητσοτάκης

«Σε αγώνα μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης χθες το απόγευμα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον αγώνα που έγινε για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου, οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδος αντιμετώπισαν την Ομάδα Μπάσκετ της Βουλής.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες για την ομάδα των βουλευτών ήταν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Κεφαλογιαννης, Χρήστος Δημας και Μάριος Γεωργιάδης.

Δεν βάζει μυαλό ο Τσίπρας: Σάλιωσε τον φάκελο για την ψηφοφορία

Το έχει σε γούρι ή δεν καταλαβαίνει τι του λένε ο Αλέξης Τσίπρας όταν παίρνει στα χέρια του φάκελο για να ψηφίσει. Αυτό έκανε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν σάλιωσε τον φάκελο πριν ψηφίσει, κάτι που έκανε και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Κικίλιας - Μπαλατσινού: Βρήκαν σπίτι πίσω από το Μαξίμου

Το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση τους αποφάσισαν να κάνουν ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού, που εδώ και λίγες ημέρες μοιράζονται την ίδια στέγη. Η πρώτη Σταρ Ελλάς του ΑΝΤ1 και της ιδιωτικής τηλεόρασης έχει ήδη εγκαταλείψει το Ψυχικό και έχει μετακομίσει με τον σύντροφό της στην οδό Στησιχόρου, σε ένα παραδοσιακό διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και σε απόσταση αναπνοής από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τα sms Παπαδημητρίου - Τσίπρα: «Καλησπέρα, Αλέξη» - «Λυπάμαι πολύ»

Σύντομος, αρκετά αμήχανος και λίαν προσωπικός αποδείχθηκε ο διάλογος που είχαν μέσω sms ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου για τη νυχτερινή παραίτηση του δεύτερου.

Ο διάλογος, σύμφωνα με το «Έθνος»:

«Καλησπέρα, Αλέξη. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πως είναι δύσκολη η παραμονή μου στην κυβέρνηση. Για αυτό σου δίνω την παραίτησή μου. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να υπηρετήσω τη χώρα» έγραψε ο υπουργός.
«Λυπάμαι πολύ. Ορισμένες φορές η ζωή φέρνει τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι τα σχεδιάζουμε. Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου και τη σέβομαι. Θέλω να σε ευχαριστήσω για όσα έκανες» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Με φόντο φωτογραφία με Πούτιν οι δηλώσεις Καμμένου για τους Τούρκους

Πάγωσαν από χθες οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά και τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που έδωσε αφορμή στους Τούρκους να μιλούν για ανταλλαγή κρατουμένων.

Μέχρι και προχθές πάντως η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει προσδοκίες που διαψεύστηκαν ακόμη μια φορά σχετικά με την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με τον Πάνο Καμμένο να βγαίνει μάλιστα στη συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και να δηλώνει περιχαρής ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή τους.

Χαρακτηριστικό δε ήταν και το πλάνο του Πάνου Καμμένου, που εμφανίστηκε με φόντο τη φωτογραφία του Πούτιν. Τοποθετημένη μάλιστα σε θέση πίσω από τον υπουργό, ώστε να την παίρνει το πλάνο.

Σαμαράς σε βουλευτή: Πες το δυνατά αν είσαι άντρας

«Το παραχέσατε» φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, προς τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τον πρώην πρωθυπουργό να σηκώνει το γάντι από το βήμα και να του απαντάει «πες το δυνατά αν είσαι άντρας».

Στο σημείο εκείνο επενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσπαθώντας να διατηρήσει την τάξη στην αίθουσα, εκγαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δε βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έσκυψε το κεφάλι, όταν άκουσε την απάντηση που του έδωσε ο κ. Σαμαράς.

Μάρτιος 2018

Στο όνομα της Φώφης η κατοχύρωση του Κινήματος

Εκλογές φαίνεται ότι «φοβόταν» η πρόεδρος της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης Φώφη Γεννηµατά από τον Νοέµβριο του 2017.

∆εν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κατοχύρωσε από τότε στο υπουργείο Οικονοµίας, και µάλιστα στο δικό της όνοµα, τον όρο Κίνηµα Αλλαγής, προκειµένου προφανώς να µπορεί να τον χρησιµοποιεί στα ψηφοδέλτια του κόµµατος, αλλά και στα προεκλογικά φυλλάδια.

∆εν είναι τυχαίο ότι στη σχετική απόφαση επί δήλωσης σήµατος που εκδόθηκε στις 8 Μαρτίου γίνεται λόγος για την «Κλάση 16: Περιοδικά, στερεότυπα», που αφορά έντυπα.
Λίγες ηµέρες πριν, είχαν ολοκληρωθεί οι εσωκοµµατικές εκλογές για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, όπου έσπευσαν να ψηφίσουν στον β’ γύρο περί τους 156.000 πολίτες, µε την κυρία Γεννηµατά να αναδεικνύεται νικήτρια µε ποσοστό 56,64%, έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 43,36%.

Ο Ιβάν Σαββίδης και σε αγιογραφία εκκλησίας

O Ιβάν Σαββίδης υπήρξε δωρητής του Ιερού Ναού του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, μια εκκλησία πιστό αντίγραφο του ναού που υπάρχει στο χωριό του, τη Σάντα Γεωργίας. Στην εκκλησία παντρεύτηκε ο υιός του Ιβάν Γιώργος.
Εκεί λοιπόν υπάρχει και αγιογραφία στην άκρη της οποίας εμφανίζεται σύσσωμη η οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον Κύριο! Χαρακτηριστική είναι και η φράση που αναγράφεται στα ρωσικά ακριβώς από κάτω και η οποία αναφέρει: «Δέσποτα, δέξου αυτόν τον ναό ως δώρο (προσφορά) από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό».

Ο Τσίπρας... νανούρισε την Κονιόρδου με την ομιλία του στη Βουλή(pics)

Η συνεδρίαση στη Βουλή κράτησε πολλές ώρες και φαίνεται πως η κούραση είχε καταβάλει αρκετούς, ακόμα και στα υπουργικά έδρανα. Ενδεικτικό παράδειγμα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε, ο φακός «έπιασε» την κυρία Κονιόρδου φανερά κουρασμένη να κλέινει για λίγο τα μάτια της και σχεδόν έγειρε για ύπνο.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε η κάμερα του καναλιού της Βουλής που μετέδιδε ζωντανά τη συνεδρίαση και όπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του Τwitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο το περιστατικό.
Φυσικά η κούραση ήταν αυτή που οδήγησε στη χαλάρωση την υπουργό και δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες που τη θέλουν να καθαρίζει την αύρα του Αλέξη Τσίπρα.

Το «πηγαδάκι» Μητσοτάκη - Σαμαρά - Βενιζέλου στη Βουλή

Έντονη κίνηση «καταγράφεται» τις τελευταίες ώρες στη Βουλή που ψηφίζει για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, από τους Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθό και Π. Πολάκη.

Πριν λίγη ώρα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε έξω από την ολομέλεια του κοινοβουλίου, ένα ιδιάζων «πηγαδάκι», μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

H selfie του Άδωνι με τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς συνάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Μαρέβα Μητσοτάκη και… έπιασαν φωτιά τα φλας.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα βγάζοντας μια selfie με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία φυσικά και ανάρτησε στον λογαριασμό του.

Προκλητικός ο Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ): Καπνίζει κάτω από απαγορευτική πινακίδα

Μετά το σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία του Χρήστου Σπίρτζη να καπνίζει ανενόχλητος σε κλειστό χώρο εκδήλωσης, τώρα ήταν η σειρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, να συλληφθεί απο τον φωτογραφικό φακό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «πιάστηκε» να καπνίζει σε χώρο μέσα στη Βουλή, απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως φαίνεται και από τη σχετική πινακίδα που είναι ακριβώς από πάνω του.

 

To love Story του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Έφης Αχτσιόγλου

Η πολιτική και δηµοσιογραφική πιάτσα συζητάει έντονα για το  hot ζευγάρι στους κόλπους του Υπουργικού Συµβουλίου. Ο λόγος για τον 36χρονο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, και την 33χρονη υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. ∆ιασταυρωµένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους το τελευταίο διάστηµα έχουν έρθει πολύ κοντά, και µάλιστα άνθρωποι που τους γνωρίζουν καλά µιλούν για ένα ειδύλλιο που θα έχει µέλλον.

Εξαιτίας των συνθηκών αλλά και λόγω χαρακτήρα, κρατούν χαµηλούς τόνους, παρότι ήδη έχουν κάνει τις πρώτες κοινές εµφανίσεις, µε παρουσία, όµως, και άλλων προσώπων, προκειµένου να µην προκαλέσουν τα αδιάκριτα βλέµµατα. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο νέους πολιτικούς που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τη δηµοσιότητα µε την προσωπική τους ζωή. Από την άλλη, τα υπουργικά αξιώµατα που κατέχουν, αλλά και ο ρόλος που αναµένεται να παίξουν στα µελλοντικά δρώµενα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα τους διατηρήσουν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ∆ηµήτρης και Εφη έχουν κοινές πολιτικές καταβολές, µιας και αµφότεροι ήταν στη Νεολαία του Συνασπισµού, µε τον κ. Τζανακόπουλο να ηγείται της οργάνωσης από το 2005 έως το 2010.

Δήμαρχος Τρικάλων για Σπίρτζη: Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κ@ς...

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, προκάλεσε η κίνηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος δεν άντεξε και άναψε τσιγάρο σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

 

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μαζί με την σχετική φωτογραφία, ο δήμαρχος Τρικάλων ανέφερε: "Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κ@ς που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό... Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα... Είμαστε στην Ελλάδα."

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαστεργίου δίνει εδώ και καιρό έναν πρωτόγνωρο αγώνα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στην πόλη των Τρικάλων, με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής.

Ξινός του βγήκε ο καφές του Καρανίκα

Ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας μεταφέρει ο «Βηματοδότης».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τα όσα φαιδρά αλλά εξόχως πολιτικά συνέβησαν πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο καφέ "Μαγκαζέ", στην οδό Αιόλου 33, απέναντι από την Αγία Ειρήνη, μου τα αφηγήθηκε βουλευτής του Ποταμιού και σας τα μεταφέρω πάραυτα.

»Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας απολάμβανε στο "Μαγκαζέ" τον φρέντο του μαζί μ' έναν φίλο του, γνωρίζοντας πως ακόμα ήταν πολύ πρωί για να τον αναγνωρίσουν και συνεπώς ουδείς θα τάρασσε την ηρεμία του σαββατιάτικου πρωινού: Ξαφνικά από διπλανό τραπέζι κάποιος τον πλησιάζει: "Εσύ είσαι ο Καρανίκας; Ο σύμβουλος;", του λέει. Ο κ. Καρανίκας παρατάει αμέσως τη συζήτηση που είχε με τον φίλο του πίνει μια γουλιά καφέ και λέει: "Ναι, αυτός είμαι...".

»Αμέσως μετά όμως κατάπιε τη γλώσσα του. Ο συνομιλητής του (σε ημιέξαλλη, όπως μου περιγράφουν, κατάσταση από οργή) του δηλώνει με το "καλημέρα" ότι είναι κάτοχος μια μικρής διαφημιστικής εταιρείας.

»Εν συνεχεία του βγάζει από το μπουφάν του ένα χαρτί και του το στρίβει στη... μούρη, λέγοντας του: "Μόλις ήλθα από τον λογιστή μου και πληρώνω το 75% των εισπράξεών μου σε φόρους. Για να πληρώνω εσένα, ρε Καρανίκα, που δεν κάνεις τίποτα και τους φίλους σου που επίσης δεν κάνουν τίποτα".

»Όπως μου το εξιστόρησε ο βουλευτής του Ποταμιού και άλλοι πρωινοί θαμώνες άρχισαν να επικρίνουν την κυβέρνηση. Και τι έκανε νομίζετε ο σύμβουλος; Συνιστούσε ψυχραιμία λέγοντας: "Κοιτάχτε.... κοιτάχτε φίλοι μου, κάντε υπομονή, σε λίγο βγαίνουμε από τα μνημόνια, υπομονή..."»

«Εκτός» και από τη Χαριλάου Τρικούπη ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Η νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το ξήλωμα και του εμβληματικού… ήλιου. Όπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», πλέον την είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη κοσμεί ένα μπάνερ του Κινήματος Αλλαγής σε κόκκινο φόντο.

Έχει τοποθετηθεί εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και απέναντι από το μπάνερ με τη Φώφη Γεννηματά.

Μπακογιάννης:Είμαι πιο τούμπανο από αυτόν στο «Survivor» που μου μοιάζει

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζουν τον παίκτη της ομάδας των Μαχητών «σωσία» του Κώστα Μπακογιάννη, φτιάχνοντας μάλιστα και κολάζ φωτογραφιών τους.

Σχολιάζοντας τα εν λόγω post, ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
«Είναι προφανές ότι εγώ είμαι πιο τούμπανο!».

Πληρώνουμε ακόμη και τις… πάστες στο Μαξίμου

Ακόµα και τις... πάστες που παίρνουν στο Μέγαρο Μαξίµου χρεώνουν στον κρατικό προϋπολογισµό!

Την προηγούµενη Τρίτη, 13 Μαρτίου, ο προϊστάµενος του Γραφείου ∆ιοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραµµατείας Πρωθυπουργού έδωσε εντολή για τη «δέσµευση πίστωσης ύψους 29,76 ευρώ» για την «προµήθεια ειδών ζαχαροπλαστείου».

Ας έβαζε, τελος πάντων, 30 ευρώ από την τσέπη του για να αγοράσει τα γλυκά κάποιος από το γραφείο του πρωθυπουργού. ∆εν ήταν ανάγκη να χρεώσει τον κρατικό κορβανά ακόµα και για αυτή τη δαπάνη...

«Σφαγή» Πολάκη - Χριστοφιλοπούλου με... ηρεμιστικά και μαντινάδες

Σε έναν ανεκδιήγητο... «διάλογο» μπήκαν στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία μεταξύ ο Παύλος Πολάκης και η Εύη Χριστοδουλοπούλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέρριπτε ως «γελοίες» τις ερωτήσεις της βουλευτή, καταφεύγοντας είτε σε ειρωνίες είτε σε... μαντινάδες.

Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο στα parapolitika.gr

«Πόρτα» Τραμπ στον Καμμένο – Μέχρι και ο Πετρέλης ήταν στον Λευκό Οίκο

Όπως δημοσίευτηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, πόρτα έφαγε» ο Πάνος Καµµένος από την Ουάσινγκτον, όπου ετοιµαζόταν να ταξιδέψει, προκειµένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που λαµβάνουν παραδοσιακά χώρα στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Βλέπετε, ο πρόεδρος Πάνος, ο οποίος δεν τα… χάνει κάτι τέτοια, σχεδόν επέβαλε στο Μαξίµου να δώσει και φέτος ο ίδιος το «παρών» στην αµερικανική πρωτεύουσα για τον εορτασµό της Ελληνικής Επανάστασης.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η αντίπερα όχθη του Ατλαντικού «έριξε άκυρο» όσον αφορά την παρουσία του, µε αποτέλεσµα η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί µόνο από τον έτερο πολιτικό γίγαντα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Κουρουµπλή, ο οποίος θα παραστεί µόνο στις οµογενειακές εκδηλώσεις µε τον Καµµένο να υποστηρίζει ότι η ακύρωση του ταξιδιού οφείλεται στον… άστατο καιρό της Νέας Υόρκης.

Οι γνωρίζοντες, πάντως, λένε ότι η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά άσχετη είναι µε τους δεσµούς… αίµατος που διατηρεί ο υπουργός Αµυνας µε τον πολυσυζητηµένο αυτές τις ηµέρες Ιβάν Σαββίδη. Για την ιστορία και µόνο, αξίζει να υπενθυµιστεί ότι ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ είχε µπει, επισήµως µάλιστα, στα… µαύρα κατάστιχα του αµερικανικού παράγοντα πολύ πριν από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούµπας µε περίστροφο. Ποιος άλλωστε µπορεί να ξεχάσει τη δήλωση του Αµερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που µε αφορµή τη συµµετοχή εταιρείας συµφερόντων του πιστολέρο επιχειρηµατία στην κοινοπραξία που προκρίθηκε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ τόνισε, µεταξύ άλλων, ότι ουδείς γνωρίζει την ακριβή προέλευση των κεφαλαίων του;
Σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο ο τραγουδιστήςΦαίνεται ο πρόεδρος Τραμπ και το επιτελείο του προτίμησαν τον γνωστό τραγουδιστή παρά τον Πάνο Καμμένο.

Η σέλφι του δημάρχου Μυκόνου με τον Τραμπ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου παραβρέθηκαν στον Λευκό Οίκο με αφορμή την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο νεαρός και δραστήριος δήμαρχος Μυκόνου δεν παρέλειψε να βγάλει μία σέλφι φωτογραφία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου.

Χιούμορ Τσακαλώτου: Δεν είναι στη μοίρα μου να μιλήσω στο Κρεμλίνο

Στη σκιά των επεισοδίων και της πρωτοφανούς επίθεσης των ΜΑΤ κατά των οπαδών του Ολυμπιακού έγινε η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Ο «εξόριστος» υπουργός, παρουσία λίγων βουλευτών και φορέων της πόλης, ξεκίνησε με ένα λογοπαίγνιο με αφορμή την ακύρωση της ομιλίας του στον πολυχώρο Kremlino. «Ως μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού δεν με είχαν καλέσει ποτέ, σήμερα έγινε η προσπάθειά μου να πάω αλλά φαίνεται ότι θα γεράσω και δεν θα τα καταφέρω».
Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, «τελικά δεν το έχει η μοίρα μου να μιλήσω ποτέ στο Κρεμλίνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και φαντάζομαι ότι θα ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα ειδικά για την οργανωτική επιτροπή» τόνισε.

Στρατό με 23 μετακλητούς είχε ο Παπαδημητρίου στο γραφείο του

Oύτε έναν ούτε δύο, αλλά συνολικά 23 συµβούλους και υπαλλήλους είχε ο ∆ηµήτρης Παπαδηµητρίου στο υπουργικό του γραφείο. Καθόλου... άσχηµα για ένα κυβερνητικό στέλεχος που δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσµα στον τοµέα που είχε αναλάβει εδώ και περίπου δύο χρόνια, από τον Νοέµβριο του 2016. ∆ηλαδή, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας.

Μετά την αναγκαστική παραίτησή του, µε αφορµή τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του επιδόµατος ενοικίου το οποίο λάµβανε η σύντροφός του και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ακολούθησε και η παραίτηση του πολιτικού του γραφείου. Σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία, το προσωπικό στα πολιτικά γραφεία των µελών της κυβέρνησης, µε οποιαδήποτε σύµβαση εργασίας απασχολείται εκεί, αποχωρεί µε τη λήξη της θητείας του υπουργού στον οποίο εργαζόταν.

Έτσι, η παραίτηση του κ. Παπαδηµητρίου «αποκάλυψε» και τη «στρατιά» συµβούλων και συνεργατών που είχε στο γραφείο του.

Ειδικότερα, το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού αποτελείτο από 4 µετακλητούς υπαλλήλους, 1 ειδικό συνεργάτη, 1 αποσπασµένο υπάλληλο, 2 δηµοσιογράφους και 11 υπαλλήλους µε συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Επίσης, έληξε και η σύµβαση ιδιωτικού δικαίου 4 υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούσαν στη Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Επενδύσεων, είχαν προσληφθεί µέσω του ΕΣΠΑ και είχαν αναφορά σε αυτόν. Σε αυτό το πολυπληθές προσωπικό δεν έχουν προστεθεί οι αποσπασµένοι αστυνοµικοί που υπηρετούσαν στην προσωπική ασφάλεια του κ. Παπαδηµητρίου...

Τι γύρευε γνωστός σεξολόγος στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής;

Την... πολυσυλλεκτικότητα, αν μη τι άλλο, του νέου φορέα από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έδειξε η παρουσία μεταξύ άλλων και ενός διάσημου Έλληνα σεξολόγου.

Μεταξύ των διάφορων πολιτικών και στελεχών που έδωσαν το «παρών» το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν και ο Θάνος Ασκητής.
Ο συμμετέχων δεν διέλαθε της προσοχής των παριστάμενων. Αρκετοί φυσικά δεν έχασαν και την ευκαιρία να ρωτήσουν τον Ασκητή εάν ήρθε να μοιράσει... συμβουλές ή ιατρικές συνταγές!

Με πιπιλιά στον λαιμό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Με ένα σημάδι στον λαιμό, τη γνωστή σε όλους πιπιλιά ή ρούφηγμα , εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξη που έδωσε χθες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα.

Στη συνέντευξη υπήρχε και κάμερα από την οποία δεν γλίτωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η απορία είναι από που προήλθε το σημάδι, αν και το μυαλό όλων πηγαίνει κάπου...

 Απρίλιος 2018

Ο Τζανακόπουλος γνώρισε τα πεθερικά του

Ο έρωτάς τους αποτελεί το νέο talk of the town καθώς στον χώρο της πολίτικής σπάνια συναντά κανείς τέτοιο πάθος… Ο λόγος για το κυβερνητικό ζευγάρι που πριν από λίγο καιρό έκανε γνωστή τη σχέση του, θέλοντας και μη, που σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» πέρασε τις διακοπές του Πάσχα, στο Πήλιο, στο χωριό Καλαμάκι όπου διατηρεί εξοχικό σπίτι η γυναίκα. Εκεί ήταν και οι γονείς της γυναίκας και έγινε έτσι η πρώτη γνωριμία μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το ζευγάρι δεν φάνηκε να ενοχλείται από τα αδιάκριτα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής, ούτε καν και από άλλους πολιτικούς, κυρίως βουλευτές της ΝΔ που βρέθηκαν κι εκείνοι στην ίδια περιοχή για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ τραγουδάει στον Κοτζιά στα ελληνικά και σπάει πιάτα

Το γνωστό τραγούδι «μη μου θυμώνεις μάτια μου» και μάλιστα στα ελληνικά τραγούδησε ο ο Ίβιτσα Ντάτσιτς στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κατά το προς τιμήν του δείπνο στο Βελιγράδι.

Ο Ντάτσις, κατά την διάρκεια του δείπνου αποφάσισε να τραγουδήσει σε άπταιστα ελληνικά το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου", ενώ ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος με τους δύο πολιτικούς να αγκαλιάζονται κατά την διάρκεια του τραγουδιού.
Μάλιστα, ο σέρβος ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να σπάσει και ένα πιάτο στο φινάλε με τον Κοτζιά να αναφωνεί "σπάσ'τα όλα"!

Τι κρύβει η κόντρα Παππά-Τζανακόπουλου;

Η πιο ενδιαφέρουσα κόντρα από αυτές που συµβαίνουν µεταξύ φίλων του πρωθυπουργού είναι µεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Και οι δύο προέρχονται από την παρέα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στα νιάτα του και, ως εκ τούτου, έχουν µεγάλη οικειότητα µαζί του και κάποια ανταγωνιστική διάθεση µεταξύ τους.

∆εν διαφωνούν µόνο στα επικοινωνιακά, ως προς τα οποία ο Νίκος Παππάς λέει πάντα τη γνώµη του στον πρωθυπουργό, προσπερνώντας, όπως λέγεται στο περιβάλλον του Μαξίμου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είναι ο καθ’ ύλην αρµόδιος.

∆ιαφωνούν και ως προς την αντιµετώπιση της Κεντροαριστεράς.

Ο Νίκος Παππάς είναι υπέρ της σοσιαλδηµοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος είναι πιο οξύς στην κριτική του προς το Κίνηµα Αλλαγής. Η διαφορά προσέγγισης αναδύθηκε εκ νέου µε αφορµή το Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παρά τις διαφωνίες τους, πάντως, αµφότεροι κρίνονται ως «επιτυχηµένοι» και δουλεύουν «για καλό σκοπό», δηλαδή για την ανάκαµψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα των δύο; Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η κόντρα αυτή γίνεται για τα μάτια της καρέκλας του Αλέξη Τσίπρα και την επόμενη μέρα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θεριακλής Μιχελογιαννάκης απολαμβάνει το τσιγάρο του μέσα στη Βουλή

Μετά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος καπνίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που "συνελήφθη" να καπνίζει μάλιστα κάτω απο απογορευτική πινακίδα εντός της Βουλής, τη σκυτάλη πήρε ο θεριακλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος δείχνει να απολαμβάνει το τσιγάρο του στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου φυσικά αποαγορεύεται το κάπνισμα.
Τη φωτογραφία ανέβασε στο facebook ο πολιτικός συντάκτης Νίκος Χασαπόπουλος ο οποίος σχολίασε: "Είναι γιατρός και μάλιστα καρδιολόγος, άλλαξε κόμματα για να μην ψηφίσει μνημόνιο, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε δυο μνημόνια και καπνίζει αρειμανίως στο Εντευκτήριο Βουλευτών όπου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Και το όνομα αυτού Γιάννης Μιχελογιαννακης...."

Το «φιλί της αγάπης» αντάλλαξαν Τσίπρας-Μπαζιάνα

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Λιβάδια στην Τήλο παρακολούθησε τη λειτουργία της Αναστάσεως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την οικογένεια του. Μετά το Χριστός Ανέστη ο πρωθυπουργός έδωσε το «φιλί της αγάπης» στη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα ανήρτησε και σχετικό βίντεο στο Instagram.
Το φιλί της αγάπης του Αλέξη Τσίπρα Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο νησί των Δωδεκανήσων από την Μεγάλη Πέμπτη αφού έφτασε εκεί με σκάφος του Λιμενικού. Τη Μεγάλη Παρασκευή παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον ιερό ναό των Ταξιαρχών στο νησί της Τήλου.

Γιατί χώρισαν Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού

Από χθες κυκλοφόρησε η είδηση πως έπεσαν τίτλοι τέλους στη σχέση του Βασίλη Κικίλια και της Τζένης Μπαλατσινού. Μάλιστα ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο, που κατέθεσε στην ελληνική αστυνομία για την αλλαγή διεύθυνσης διαμονής του. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Βασίλης Κικίλιας επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι από το κέντρο της Αθήνας, που είχε μετακομίσει πρόσφατα μαζί με την Τζένη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Happy Day, ο λόγος που ήρθε ο χωρισμός ήταν τα διαφορετικά «θέλω» τους. Ο γνωστός πολιτικός, ήθελε να μεγαλώσει την οικογένειά του με την Τζένη και ν’ αποκτήσουν ένα παιδί, ενώ φαίνεται πως η ίδια δεν ήταν προς αυτή την κατεύθυνση… Το θέμα το είχαν συζητήσει από την αρχή της σχέσης τους, με την πιθανότητα η παρουσιάστρια κι επιχειρηματίας να είχε αφήσει ένα «παραθυράκι» ανοιχτό για ένα μωρό, όμως στην πορεία φαίνεται πως άλλαξαν τα πράγματα.

Έτσι ήρθε ο χωρισμός, αλλά σύμφωνα με την εκπομπή, οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές. Ο καιρός θα δείξει αν υπάρχει περιθώριο επανασύνδεσης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει η φήμη περί εγκυμοσύνης της Μπαλατσινού κι ότι το ζευγάρι ετοίμαζε το γάμο του.

Ο Τσίπρας σε περισυλλογή

Βουτάει τα ποδαράκια του στην παραλία και αγναντεύει το πέλαγος.

Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα, που στις πασχαλινές του διακοπές του βρέθηκε στην Τήλο και απόλαυσε μερικές στιγμές απομόνωσης και περισυλλογής.
Την φωτογραφία δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ τα σχόλια που ακολούθησαν από την δημοσίευσή της για την «απομόνωση» του πρωθυπουργού και την ρομαντική φωτογραφία του ήταν ποικίλα.

Τηλεφωνικό κέντρο μετά τον θερμοσίφωνα για το γραφείο του Δραγασάκη

Ο... επανεξοπλισµός του Γιάννη ∆ραγασάκη συνεχίζεται! Μετά την αντικατάσταση ηλεκτρικού θερµοσίφωνα στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως έγραφε η σχετική απόφαση της 23ης Μαρτίου, η οποία δηµοσιεύθηκε στη «∆ιαύγεια» στις 30 Μαρτίου, µε νέα απόφαση εγκρίθηκε η δαπάνη 2.500 ευρώ για την προµήθεια εξοπλισµού τηλεφωνικού κέντρου.

Με 5.704 ευρώ ο… καλλωπισμός του κήπου του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

«Συναγερµός» σήµανε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς τα... κλαδιά γύρω από το κτίριο µεγάλωσαν, οι φυλλωσιές απλώθηκαν και το αποτέλεσµα ήταν να κρύβουν την εικόνα στις κάµερες ασφαλείας. Κηπουρός προφανώς δεν υπάρχει, κλαδευτήρι πρόχειρο δεν είχαν, εποµένως σκέφτηκαν να κόψουν ένα γενναίο κονδύλι για να πραγµατοποιηθεί η απαραίτητη περιποίηση του χώρου πρασίνου γύρω από το υπουργείο.

Έτσι, µε βάση την απόφαση που αναρτήθηκε και στη «∆ιαύγεια», εγκρίθηκε το ποσό των 5.704 ευρώ, «προκειµένου η υπηρεσία να καλύψει το κόστος για τη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου (κήπου) και ζαρντινιέρων στον χώρο του υπουργείου για ένα έτος».
Συνεχίζει, δε, το σκεπτικό της απόφασης: «Η συντήρηση του κήπου που περιβάλλει το κτίριο της υπηρεσίας κρίνεται απαραίτητη όχι µόνον για λόγους καλλωπισµού και διατήρησης των υπαρχόντων δένδρων και φυτών, αλλά και για λόγους ασφαλείας, καθώς τα κλαδιά των φυτών δένδρων µεγαλώνουν, σε σηµείο που να εµποδίζουν την άρτια παρακολούθηση και επιτήρηση του χώρου περιµετρικά του κτιρίου, µέσω του συστήµατος καµερών».

Ο Σαντορινιός έβγαλε επιχορήγηση και για... yoga

Επιχορηγήσεις για συνέδρια έχουµε ακούσει. Επιχορηγήσεις για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις έχουµε επίσης ακούσει. Επρεπε, όµως, να έρθει το 2018 και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ακούσουµε περί κρατικής επιχορήγησης για συνέδριο... yoga, και µάλιστα όχι σε κάποιο αστικό κέντρο, όπως θα φανταζόταν κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά σε ένα νησί όπως η Αµοργός, στις ανατολικές Κυκλάδες.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την εν λόγω επιχορήγηση υπέγραψε ο αρµόδιος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, για το 2ο ∆ιεθνές Συνέδριο Yoga «ELYSIA 2018», το οποίο διοργανώθηκε από τις 29 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2018.

Τα περίεργα, όµως, δεν σταµατούν εδώ, καθώς ο φορέας που πήρε την επιχορήγηση ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αµοργού. Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι στους σκοπούς του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1993, είναι η προώθηση και η αναβάθµιση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, η διάδοση του πολιτισµού και της παράδοσης, η διατήρηση του περιβάλλοντος, η διάδοση και η καλλιέργεια της φυσιολατρίας του τόπου, καθώς και η κοινή αντιµετώπιση των προβληµάτων του.

Το ποσό της επιχορήγησης, βέβαια, δεν είναι µεγάλο (1.500 ευρώ).
Ωστόσο, το γεγονός ότι προαπαιτούµενο για τη συµµετοχή σε αυτό το συνέδριο υπήρξε η καταβολή χρηµάτων για τους ενδιαφεροµένους προκαλεί ερωτήµατα για την αναγκαιότητα της κρατικής επιχορήγησης.

Βουλευτές του Σύριζα διασκεδάζουν με τουρκικά τραγούδια

Δύο μήνες και συγκεκριμένα ακριβώς 60 ημέρες, συμπληρώνουν αιχμάλωτοι από τους Τούρκους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Η αγωνία των οικογενειών τους αλλά και όλης της Ελλάδας έχει… χτυπήσει κόκκινο, όμως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διασκέδαζαν, το βράδυ του Σαββάτου, ακούγοντας… τούρκικα τραγούδια.

Η Περιστέρα από διοικητική υπάλληλος έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ανήκει πλέον στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μπαζιάνα ήταν διοικητική υπάλληλος. Το ΦΕΚ αναφέρει: Ένταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).

Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περιστέρα του Αχιλλέα, εντάσσεται σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α ́ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει. (Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018).

Ατάκα Καρακώστα για Σταθάκη: «Τη Δευτέρα θα κεράσει κάτι από τις μίζες»

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από το σχόλιο της προέδρου της επιτροπής Εύης Καρακώστα για μίζες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Είναι άγνωστο αν η κ. Καρακώστα προσπάθησε να κάνει -αποτυχημένο- χιούμορ ή μιλούσε σοβαρά. Προγραμματίζοντας τη συνεδρίαση ακρόασης φορέων για τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης έκανε χιούμορ λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι των φορέων θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα και με αφορμή την ονομαστική του εορτή ο υπουργός θα κεράσει.
Κάπου εκεί η κ. Καρακώστα παρενέβη και είπε το πρωτοφανές καθώς, απευθυνόμενη προς τον υπουργό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Σταθάκης θα κεράσει επειδή θα πάρει, όπως συνηθίζεται, κάτι από τις μίζες!

Γιόρτασαν παρέα του Αγ.Γεωργίου οι 8 εορτάζοντες της ΝΔ

Επτά Γιώργους και μία Γεωργία έχει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που αποφάσισαν σήμερα το πρωί, αφού πέρασαν μία ημέρα δεχόμενοι καταιγισμό ευχών για την ονομαστική τους εορτή, να βγουν μαζί να το γιορτάσουν!

Πρόκειται για τους κ. Κουμουτσάκο, Βλάχο, Κασαπίδη, Βαγιωνά, Γεωργαντά, Στύλιο, Καρασμάνη και την κα Μαρτίνου. Έτσι, η γαλάζια «οκτάδα» συναντήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι σε γνωστό εστιατόριο στα Ιλίσια, πίσω από το ξενοδοχείο Hilton, για φαγητό και πολιτικό «κους κους».
Με μπόλικα μεζεδάκια, αρκετό κρασί και πολύ κέφι, οι βουλευτές βρήκαν ευκαιρία να ξεσκάσουν λίγο από τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, την επομένη της γιορτής τους και να κουβεντιάσουν σε χαλαρή διάθεση, επί παντός επιστητού. Ως γνήσιοι τζέντλεμεν, μάλιστα, δεν άφησαν τη Γεωργία Μαρτίνου να πληρώσει και μοιράστηκαν μεταξύ τους το λογαριασμό. Όπου Γιώργηδες και ...μάλαμα!

Αυλωνίτου: Έχω τον συνδυασμό που σκοτώνει, ωραία και μορφωμένη

Τη δική της απάντηση δίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου στη σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου, όπου στους Δέκα Μικρούς Μήτσους αναφέρει το όνομά της όπως και αυτό της συζύγου του δημάρχου Αμαρουσίου Μαρίνας Πατούλη. Η κυρία Αυλωνίτου, μιλώντας στην εκπομπή «Φιάξε καφέ να στα πω» επιτέθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο αποκαλώντας τον κομπλεξικό.

«Προφανώς δεν με ήξερε και πριν. Δεν με ήξερε ούτε ποια είμαι, ούτε πως ντύνομαι, ούτε τι κάνω στη ζωή μου. Ας ήταν ικανοί να κάνουν το δικό μου διδακτορικό το οποίο είναι άριστο και είναι στη βιβλιοθήκη του Washington DC και κομμάτι του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί και στη NASA και μετά ας λένε ό,τι θέλουν.

Έχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη και έχει και πολιτικό λόγο.
Τι άλλο να σας πω; Αυτός ο συνδυασμός «σκοτώνει» για μερικούς κομπλεξικούς. Μας περισσεύουν οι κομπλεξικοί στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αρβανιτίδης του ΠΑΣΟΚ διαβάζει για... αγκινάρες και φασολάκια (pics)

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιώργος Αρβανιτίδης, φαίνεται ότι δεν βρήκε και πολύ ενδιαφέρουσα τη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, και αφοσίωθηκε στις συνταγές...

Τον "συνέλαβε" ο φωτογραφικός φακός να διαβάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνταγές για αγκινάρες αλά πολίτα, για σουβλάκια κοτόπουλο με πιπεριές, για φασολάκια και αρακά.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε να πρόλαβε να μελετήσει και άλλες συνταγές και να μην τον διέκοψαν για να το τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου...

Ο Πάνος Καμμένος έκανε Υποναύαρχο την... Μπουμπουλίνα

Μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες στην ναυμαχία της Σαλαμίνας μετά από… 2.500 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να απονείμει στην αγωνίστρια της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα τον τίτλο της… Υποναυάρχου επί τιμή. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος απένειμε τον παραπάνω τίτλο 193 χρόνια μετά τον θάνατο της ηρωίδας.
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο:


Η εγκύκλιος εκδόθηκε απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την υπογράφει ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος

 Μάιος 2018

«Αυτοψία» από Κάρολο και Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο

Τεράστιο πονοκέφαλο στις αστυνοµικές Αρχές έχει προκαλέσει η επικείµενη επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας και της συζύγου του, Καµίλα Πάρκερ Μπόουλς, στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 8 έως τις 11 Μαΐου.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα είναι πως, σε αντίθεση µε ανάλογες επισκέψεις, το γαλαζοαίµατο ζεύγος θα µείνει στη χώρα µας περισσότερο χρόνο -τρεις ηµέρες αντί για δύο-, ενώ, πέραν του επίσηµου προγράµµατος, θα επισκεφθούν µια σειρά από διαφορετικά σηµεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο, το Καλαµάκι και ενδεχοµένως αλλού.

Αυτό σηµαίνει ότι ο αριθµός των αστυνοµικών που θα επιστρατευτούν θα είναι µεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες περιπτώσεις.

Ηδη πάντως οι πρώτες επισκέψεις των υπεύθυνων ασφαλείας του Κάρολου και της Καµίλα µε τη συνοδεία ανώτατων αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας στο Προεδρικό Μέγαρο έγιναν, προκειµένου να αποτυπωθούν χωροταξικά όλα τα σηµεία από τα οποία θα περάσουν οι δύο γαλαζοαίµατοι.
Την εβδοµάδα που έρχεται αναµένεται να εγκατασταθούν στην Αθήνα, συµµετέχοντας σε όλες τις συσκέψεις για θέµατα ασφαλείας που αφορούν στην επίσκεψη.

Μπαζιάνα, Μαρέβα και σύζυγος Βούτση στο γεύμα με Κάρολο - Καμίλα

Στο Σύνταγμα θα κατευθυνθεί το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας για να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και μετά στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20:30 στο Προεδρικό Μέγαρο θα υπάρξει δεξίωση προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους με 100 μόλις προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους. «Παρών» στην εκδήλωση θα δώσει η πολιτειακή ηγεσία του τόπου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι υπουργοί.

Από τις… συζύγους θα συμμετέχουν η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνη, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι αλλά και η σύζυγος του Νίκου Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου.

Το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο θα περιλαμβάνει ψαρικά ενώ θα υπάρχει και χορωδία. Εκτός από πολιτικούς στο γεύμα θα παρακαθίσουν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Στις 10:10 το πρωί της επομένης, ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ενώ στις 11:30 αναμένεται να επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο για να καταθέσει ο Πρίγκιπας Κάρολος στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Μετά θα επισκεφθεί το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ό,τι αφορά τη δούκισσα της Κορνουάλης, θα επισκεφθεί στις 12:30 την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Παρασκευή στην Κρήτη

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Καμίλα Πάρκερ θα πετάξουν για Κρήτη την Παρασκευή προκειμένου να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Μάλιστα, αφού περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Καμίλλα περίπου στις 13:45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14:30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.
Σημειώνεται ότι, πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών, με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Το δείπνο για το πριγκιπικό ζεύγος στο Μέγαρο Μαξίμου (pics)

Επίσημο δείπνο στο πριγκιπικό ζεύγος που έφτασε σήμερα στην Αθήνα παραθέτει, σήμερα το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεύμα προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, θα περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, ψάρια.

Το μενού του σημερινού δείπνου:

Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα έσπασε το πρωτόκολλο αγγίζοντας τον Κάρολο

Χαμός γίνεται από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την κίνηση της Μπέτυς Μπαζιάνα να αγγίξει τον πρίγκιπα Κάρολο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο το άγγιγμα του σώματος ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας είναι κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία φοράει ο Κάρολος (pics)

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε την ενδυματολογική επιλογή που δεν περιμέναμε και φόρεσε μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία.

Μπορεί ο πρίγκιπας Κάρολος να επιλέγει ένα κλασικό ντύσιμο, ωστόσο φαίνεται, ίσως και για επικοινωνιακούς λόγους, πως επέλεξε να κάνει τη διαφορά με τα ιδιαίτερα μανικετόκουμπα που διάλεξε για να φορέσει.

Το δώρο του Αρχιεπίσκοπου στον Κάρολο και η «συγγνώμη» του πρίγκιπα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Κάρολο. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας πρόσφερε στον πρίγκιπα της Ουαλίας μια εικόνα της Παναγίας, η οποία συγκίνησε τον διάδοχο του θρόνου. Εκείνος αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί με το γνωστό βρετανικό τρόπο, λέγοντας ότι το δικό του δώρο δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακό, αφού πρόσφερε μια οικογενειακή φωτογραφία. «Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές» είπε χαρακτηριστικά.

O Κάρολος παρήγγειλε φρέντο καπουτσίνο χωρίς… καλαμάκι

Δοκίμασαν λουκουμάδες και τον ενθουσιασμό του Αθηναίων και των τουριστών της Αθήνας που ξαφνιάστηκαν βλέποντας στην Ερμού τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου με την σύζυγό του Καμίλα.

Μετά την επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης ο Κάρολος και η Καμίλα έκαναν μία στάση σε μία καφετέρια της περιοχής προκειμένου να ξεκουραστούν και να απολαύσουν έναν καφέ. Σύμφωνα με τον σερβιτόρο που εξυπηρέτησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την δούκισσα της Κορνουάλης, προτίμησαν φρέντο καπουτσίνο αν και τους προσφέρθηκαν και ελληνικός, αλλά και φρέντο εσπρέσο.

Μάλιστα ο πρίγκιπας Κάρολος έδειξε και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, καθώς αρνήθηκε να πιει τον καφέ με καλαμάκι. Συγκεκριμένα είπε στον σερβιτόρο πως δεν χρησιμοποιεί πλαστικά σεβόμενος το περιβάλλον.

Άγνωστα στιγμιότυπα από τη βόλτα του Καρόλου στην Ερμού

Η εν εξελίξει επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα, προσδίδει αναμφίβολα μεγάλο διεθνές κύρος στην Ελλάδα τη φιλοξενία της οποίας απολαμβάνει από χθες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Ο σημερινός περίπατος του ζεύγους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ήταν πραγματικά ιδανικός για όλους.

Μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , ο υψηλότατος περπάτησε στην Αιόλου από το ύψος της Ερμού έως την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης όπου προσκύνησαν με τη σύζυγο του. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι περίμεναν να τον χαιρετήσουν κι εκείνος ανταποκρίνονταν με τη δέουσα αμεσότητα αλλά και διακριτικότητα.

Συνομίλησε με τον Ιωσήφ που πωλούσε κουλούρια, τον αλλοδαπό κλοσάρ που τον προσέγγισε, το ζεύγος των βρετανών τουριστών , τον υπάλληλο του ανθοπωλείου στο οποίο ο ιδιοκτήτης του προσέφερε ένα μπουκέτο ανοιξιάτικα άνθη, ενώ απόλαυσε για 5 λεπτά τον καφέ του στο Tailor Made στον πεζόδρομο της Σοφοκλέους. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει βρετανικό στυλ φέροντας ως ντεκόρ παλιές αγγλικές ραπτομηχανές. Ακολούθως μετέβη πεζή στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Καπνικαρέας ενώ πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της ασφαλείας του φαίνονταν λίγοι (3-4 άτομα γύρω του) αλλά ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι στην πραγματικότητα ήσαν δεκάδες και απόλυτα συντονισμένοι μεταξύ τους. Άλλωστε η ΜΙ6, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι συνυφασμένες με την αυτοκρατορία του Ηνωμένου Βασιλείου, και η εμπειρία τους από τέτοιου είδους περιοδείες είναι τεράστια.

Σε καμία στιγμή δεν παρεμπόδισαν δημοσιογράφους και φωτογράφους ενώ ενίοτε επέτρεπαν και στους πολίτες να πλησιάσουν τους γαλαζοαίματους. Αυτό είναι το προσκήνιο γιατί στο παρασκήνιο , σύμφωνα με έλληνες αξιωματούχους, οι βρετανοί σχεδίαζαν επί ένα μήνα τη βόλτα του Καρόλου, στην απόλυτη λεπτομέρεια της.

Πολυμελές κλιμάκιο των υπηρεσιών του Λονδίνου βρίσκεται στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Κρήτη, «τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου» ενώ αντίστοιχη δουλειά γίνονταν και από την πρέσβη Kate Smith που ακολουθεί κατά πόδας τον πρίγκιπα. Σημειώνεται ότι επιτελικό στέλεχος της ομάδας προβολής του Παλατιού, είναι νεαρός Άγγλος , ελληνικής καταγωγής που ομιλεί όπως και η πρέσβης , την ελληνική γλώσσα.
Στην ίδια ομάδα συμμετέχουν και δύο μεγάλης σχετικά ηλικίας φωτογράφοι οι οποίοι σήμερα παρέδιδαν κυριολεκτικώς μαθήματα «στησίματος» και τρόπου λήψης των καλύτερων στιγμιότυπων.

Βουτιά για ψαροντούφεκο έκανε ο Τσίπρας

Την πρώτη του εξόρµηση για ψαροτούφεκο έκανε από πολύ νωρίς φέτος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός µε φιλική του παρέα, παρά τις όχι και πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, βούτηξε για να δοκιµάσει την τύχη του σε θαλάσσια περιοχή της Αττικής.

Οπως έγραψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η πρωθυπουργική παρέα χρησιµοποίησε µικρό ταχύπλοο σκάφος το οποίο έχει χρησιµοποιήσει και τα προηγούµενα καλοκαίρια.
Πάντως, σε αντίθεση µε τον περσινό Αύγουστο, όταν ο κ. Τσίπρας, πηγαίνοντας για ψάρεµα από το Σούνιο στη Μακρόνησο, είχε έναν µικρό τραυµατισµό στο µπράτσο, αυτήν τη φορά όλα πήγαν καλά και ολοκλήρωσε τις βουτιές του σώος.

Καραμανλής – Σπανουδάκης: Δυο παλιόφιλοι συναντήθηκαν στο Παλλάς (pic)

Τα «φιλοκαραμανλικά αισθήματα» του Σπανουδάκη ήταν γνωστά από παλιά. Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο ακροατήριο του «Παλλάς» για να παρακολουθήσει τη συναυλία του παλιού του φίλου, Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η υπέροχη συναυλία είχε τίτλο «Τη ζωή μου ξετυλίγω» ενώ η βραδιά περιλάμβανε τραγούδια από το παρελθόν αλλά και κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του Σπανουδάκη, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα.

Την υποδοχή του ζεύγους ανέλαβε ο Γιάννης Κέντ, παραγωγός και ιδρυτής των Θεατρικών Σκηνών Α.Ε., ενώ οι ίδιοι ήταν χαρούμενοι και φιλικοί με όλους. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν σαφώς αδυνατισμένος και κομψός στο κοστούμι του ενώ η Νατάσα λαμπερή και σικάτη.

Το ζευγάρι παρακολούθησε τη συναυλία, χαιρέτησε παλιούς και νέους φίλους ενώ συνεχάρη τον Σταμάτη Σπανουδάκη.
Η βραδιά θύμισε πολλά και σε πολλούς.

Εξαφάνισαν τα πούρα… άφησαν το τασάκι

Ξενυχτάει και γράφει ομιλίες ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το νέο, σχεδόν προεκλογικό, βιντεάκι που κυκλοφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου. Ομιλίες προφανώς για τις συναντήσεις του με τους ξένους ηγέτες, που μας ακούν όπως λέει και ο ίδιος και μας… καταλαβαίνουν (;).

Ξεπερνώντας το θέμα ότι ο Αλέξης γράφει τις ομιλίες του για τις συναντήσεις του με τους ξένους ηγέτες - το αντιπαρέρχεται άλλωστε και ο Γιώργος Παπαχρήστου, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ο οποίος κάνει και μια σημαντική παρατήρηση.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη νέα γκάφα που ακολουθεί και αυτό το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ένα από τα προηγούμενα, που φτιάχνει ο Αλέξης για να αυτοθαυμάζεται, είχε τοποθετήσει δίπλα στο γραφεί του δύο αφυγραντήρες – πανάκριβους – πούρων.

Μετά το σάλο και το τρολάρισμα που δέχτηκαν αποφάσισαν να αφαιρέσουν από το πλάνο τους αφυγραντήρες, προφανώς μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα… Ξέχασαν όμως, όπως παρατηρεί ο Γιώργος Παπαχρήστου, να αφαιρέσουν και το τασάκι – σετ πάνε αυτά – το οποίο είναι ειδικό για να «ξεκουράζονται» τα πούρα του προέδρου…
Μισές δουλειές…

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή: Η Μεγαλοοικονόμου επιτέθηκε με καρεκλιές

Τι κι αν στην Ολομέλεια η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis χτυπά κόκκινο; Το ενδιαφέρον όλων στράφηκε για λίγη ώρα στο καφενείο της Βουλής εξαιτίας ενός πρωτοφανούς επεισόδίου με πρωταγωνίστρια την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πλέον Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Την ώρα που στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο καφενείο της Βουλής εκτυλίχθηκαν απείρου κάλλους σκηνές με την κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να εκσφενδονίζει καρέκλες και την τσάντα της κατά προσώπου που εμφανιζόταν ως συνεργάτης της.

Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι προκειμένου να λήξει το επεισόδιο χρειάστηκε η επέμβαση της φρουράς, η οποία βρισκόταν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Τα αίματα άναψαν όταν η κα Μεγαλοοικονόμου αντίκρισε μπροστά της άτομο νεαρής ηλικίας ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στη Βουλή και συστήνεται ως συνεργάτης της και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων.

Οι διάλογοι όπως τους μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, είναι εντυπωσιακοί.

Συγκεκριμένα, όταν η βουλευτής εισήλθε στο καφενείο και αντίκρισε τον νεαρό του ζήτησε σε έντονο ύφος να φύγει από την Βουλή

Θ. Μεγαλοοικονόμου: Βγες έξω καθίκι. Πώς μπήκες μέσα παλιάνθρωπε; Ποιος σου έδωσε άδεια;

Νεαρός: Δεν πάω πουθενά. Φώναξε τον φρούραρχο.

Μεγαλοοικονόμου: Δεν θα με απειλείς εσύ. Δεν θα έρχεσαι εδώ

Νεαρός: Ποια είσαι εσύ; Έχω άδεια
Σε εκείνο το σημείο η κυρία Μεγαλοοικονόμου άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πέσουν στο πάτωμα πορτοφόλι και κάρτες ενώ την ίδια ώρα κατέφθασαν και οι δυνάμεις της φρουράς της Βουλής. "Θα βγεις τώρα έξω" φώναξε η κα Μεγαλοοικονόμου συνεχίζοντας να τον απωθεί με τα χέρια. Η φρουρά επιχείρησε να την απομακρύνει όμως τους ξέφυγε και άρπαξε μια καρέκλα εξφενδονίζοντας την στα πόδια του θύματος που πρόλαβε να πει «είμαι δημοσιογράφος. Να έρθει εδώ ο φρούραρχος"

Ο Ψωμιάδης θα τραγουδήσει σε πανηγύρι στη Λέσβο

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάνει γι' ακόμη μία φορά την έκπληξη και αναμένεται να εμφανιστεί ως «guest star» σε πανηγύρι στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο πανηγύρι της Πελόπης, στις 12 Ιουνίου, όπου θα τραγουδήσουν η Γωγώ Τσαμπά και ο Γιώργος Γιασεμής.

«Η Νεανική εστία Πελόπης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κιβωτός του Γένους” σας καλεί στην εορταστική εκδήλωση “Πελόπια 2018” που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00 στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πελόπης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης, η οποία θα έχει είσοδο 5 ευρώ.

«Το τραγούδι είναι το ψώνιο μου! Θα πω Καζαντζίδη, Διονυσίου… Θα πω γύρω στα 10 τραγούδια! Θα πάω στο πανηγύρι να ανάψω ένα κεράκι και θα τραγουδήσω κιόλας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης στο star.
Δείτε τη σχετική αφίσα του Συλλόγου:

Τα… προκλητικά sms του Τσακαλώτου στον Τσίπρα

Οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι γνωστό ότι περνάνε συχνά από σαράντα κύματα. Χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής είναι και τα όσα αποκαλύπτει σήμερα ο Μικροπολιτικός για την επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών.

Όσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τις επαφές με την τρόικα, πάντα έβρισκε χρόνο για να αφήνει αιχμές προς την κυβερνητική του Τσίπρα, που ωστόσο ο ίδιος ακολουθούσε πιστά.
Όταν, λοιπόν, του τηλεφωνούσε ο πρωθυπουργός για να ζητήσει εξηγήσεις, ο κ. Τσακαλώτος όχι μόνο δεν σήκωνε το τηλέφωνο, αλλά του έστελνε και ένα αυστηρά τυπικό και ίσως και προκλητικό sms, «later, not now».

Από το Μονακό στη Μονεμβασιά με ελικόπτερο ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν…διστάζει πουθενά και για τίποτα. Ανυποψίαστος για τα όσα συμβαίνουν στον «λαουτζίκο» και μαγεμένος ακόμη από την πολυτέλεια και την χλιδή του Μονακό, πήρε το πρώτο… στρατιωτικό ελικόπτερο που βρέθηκε μπροστά του και πήγε στη Μονεμβασιά. Εκεί, φυσικά δεν έλυσε θέματα της αρμοδιότητάς του που απασχολούν εντόνως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αυτό που «έλυσε» στο Μονακό σχετικά με την φόρμουλα 1, αλλά πήγε για τα εγκαίνια του διατηρητέου Φάρου της Μονεμβασιάς.

Μπανάλ καμπόσο για έναν υπουργό που μόλις κατέφθασε από το Πριγκιπάτο, αλλά… το καθήκον πάνω απ’ όλα.

Φυσικά, το στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι ένα από τα αγαπημένα του μέσα και τα χρησιμοποιεί συχνά, αλλά μετά την συνάντηση με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, για να συζητήσουν για τα εθνικά μας θέματα με το Μονακό (!), δεν θα μπορούσε να κάνει μια ταπεινή εμφάνιση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ο Καμμένος ζει το μύθο του… στην χώρα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, όπως το Σκοπιανό ή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Συνωστισμός στην Κίνα για μια φωτογραφία με τον Γιώργο Παπανδρέου

Στην Κίνα για διαλέξεις βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το ενδιαφέρον των φοιτητών είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με τους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον ίδιο για να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

Ο κ. Παπανδρέου μιλά για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένες ομιλίες στο Κεντρικό Ινστιτούτο Σοσιαλισμού, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γιαντσίνγκ, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πεκίνου, το Πολυτεχνείο της Σαγκάης, το Κολλέγιο Γκούνγκσα της Χαρμπίν, τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Βουχάν και το Πανεπιστήμιο Γιουνάν της πόλης Κουνμίνγκ.

Στα… πράσα ο Καρανίκας στη Μονεμβασιά

Στη Μονεµβασιά βρέθηκε πριν από λίγες ηµέρες ο υπερδραστήριος σύµβουλος στρατηγικού σχεδιασµού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, για λίγες στιγµές ξεκούρασης από το... βαρύτατο πρόγραµµά του.
∆εν έχασε, µάλιστα, την ευκαιρία για µία βόλτα στο κάστρο της ιστορικής πόλης της Ανατολικής Πελοποννήσου

Άγριος τσακωμός δύο υπουργών - Ο Τσίπρας δεν έκανε δεκτή παραίτηση

Το περιστατικό συνέβη πριν από µερικές εβδοµάδες, αλλά έµεινε µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας. Κορυφαίος υπουργός, και µάλιστα από εκείνους που έχουν στενή σχέση µε το Μέγαρο Μαξίµου, διαφώνησε µε συνάδελφό του από άλλο υπουργείο και η διαφωνία τους εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση.

Αντικείµενο ήταν η δηµιουργία ενός οργανισµού και το αδιέξοδο στις µεταξύ τους συνεννοήσεις οδήγησε το µέλος του Υπουργικού Συµβουλίου να ζητήσει να συναντηθεί µε τον Αλέξη Τσίπρα, για να δώσει λύση στο θέµα.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν εκτός Αθηνών και στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε µεταξύ τους ο υπουργός έφτασε στο σηµείο να υποβάλει την παραίτησή του.
Σύµφωνα µε τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν συζητάει καν το θέµα της παραίτησης και ζήτησε από τον υπουργό -και προσωπικό του φίλονα µην επιµείνει και να βρει τρόπο συνεννόησης µε τον συνάδελφό του.

Άδωνις σε Πολάκη: Τα βράδια κάτι πίνεις και σου πέφτει «βαρύ»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, στη σημερινή συζήτηση για την υπόθεση της Novartis, από τα "πυρά" που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπόθεση που είχαν εμπλέξει τον Άδωνι Γεωργιάδη για μία offshore στην Κύπρο και για την οποία ο Παύλος Πολάκης είχε σπεύσει να σχολιάσει μέσω facebook και αργά τα μεσάνυχτα όπως ο ίδιος συνηθίζει να κάνει.
Αυτό το γεγονός οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να προειδοποιήσει ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι τον συκοφάντησαν και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ανέφερε συγκεκριμένα: "Τα βράδια κάτι πίνεις και σου πέφτει «βαρύ»".

Ο γκαφατζής Τσίπρας: Πήγε στη Λέσβο κι έλεγε για την πρωτιά Χίου-Σάμου

Το θέμα του τουρισμού έθιξε κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας και προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι στους νησιώτες οι οποίοι εδώ και σχεδόν τρία χρόνια σηκώνουν το δυσανάλογο βάρος των προσφυγικών ροών.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν στην ομιλία του θέλησε να παρουσιάσει τα επιτεύγματα του ελληνικού τουρισμού αλλά δεν είπε κάτι για τη Λέσβο. Αντιθέτος αναφέρθηκε στην πρωτιά που σημείωσε η Χίος και η Σάμος στις τουριστικές ροές.
Όπως ήταν φυσικό δεν τον χειροκρότησε άνθρωπος παρόλο που ο ίδιος σήκωσε λίγο τον τόνο της φωνής του, στην προσπάθεια να παρακινήσει το χειροκρότημα.

Ιούνιος 2018

Η τυχαία συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη σε φανάρι

Σε φανάρι του κέντρου συναντήθηκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης μετά την εκδήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για το περιβάλλον. Η συνάντηση ήταν τυχαία σήμερα το απόγευμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να την μοιραστεί στο λογαριασμό του στο Instagram ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το κράνος που φορούσε ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης όπως άλλωστε συνηθίζει.

Το Νόμπελ Ειρήνης μέσω Σκοπιανού «ονειρεύεται» ο Αλέξης Τσίπρας

∆εν ξέρω πώς βλέπει την επίλυση του «Μακεδονικού» ζητήµατος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζ. Ζάεφ, αλλά ο δικός µας, εδώ στην Ελλάδα, Αλ. Τσίπρας, ένας από τους λόγους που έχει βαλθεί να το κλείσει άρον-άρον και δίχως να υπολογίζει οποιαδήποτε µελλοντική συνέπεια για τα συµφέροντα της χώρας, είναι ότι οι διεθνείς συνοµιλητές του, που τον έχουν δέσει «χειροπόδαρα» από τις εκπτώσεις που έχει κάνει στο µέτωπο της οικονοµίας, δηλαδή τον θεωρούν «δεδοµένο» σε όλα, του έχουν τάξει πως, εάν κλείσει η συµφωνία µε τη γείτονα, θα τον προτείνουν ως υποψήφιο για το Νόµπελ Ειρήνης στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Ως γνωστόν, για τον Αλ. Τσίπρα µεγαλύτερη σηµασία δεν έχει τι θα πει ο κόσµος στην Ελλάδα, αλλά το πώς ο ίδιος θα χρησιµοποιήσει τη χώρα για να προσποριστεί ατοµικά οφέλη για την αναγνώριση της συµβολής του στα σαλόνια της «ανθελληνικής διεθνούς», που, κακά τα ψέµατα, είναι σε θέση να «ανεβοκατεβάζει» και κυβερνήσεις στη χώρα µας. Αυτό το απέδειξε περίτρανα όταν, για χάρη της παραµονής του στην εξουσία , µετέτρεψε το «Οχι» του δηµοψηφίσµατος που προκήρυξε σε «Ναι» στις απαιτήσεις των δανειστών.
Ως εκ τούτου, οι εξελίξεις στην υπόθεση του «Μακεδονικού» θα πρέπει να µας προβληµατίσουν στη βάση των ατοµικών φιλοδοξιών του. Εάν ο ίδιος, µε την υποχωρητικότητα που τον διακρίνει στο µέτωπο των εθνικών θεµάτων, έχει βαλθεί να λύσει τις διαφορές της χώρας µας µε τους Σκοπιανούς µόνο και µόνο για να εξασφαλίσει ένα Νόµπελ Ειρήνης, τότε καλά να πάθουµε.

Επίθεση Θεοδωράκη σε Μάρκου:Πάρε τις γόβες σου και πήγαινε Θεσσαλονίκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε απο το βήμα της Βουής πως δε θα θυσιάσει τις πεποιθήσεις του για να παραμείνει στη Βουλή.

Χαρακτήρισε μάλιστα απαραίτητο πρώτο βήμα τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ και προσέθεσε ότι «οι αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο».

Την ώρα που μιλούσε για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε παρέμβαση από την Κατερίνα Μάρκου πως δε μπορεί να πάει να τα πει αυτά στις γειτονιές της πόλης.

«Τα ψηλοτάκουνά σας δε φθάνουν στις γειτονιές της Θεσσαονίκης, πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε να ακούσετε τον κόσμο» αντέταξε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Έκανε και ένα προσωπικό ερώτημα στην πρώην βουλευτή του κόμματός τους: «Δάνειο ζητήσατε από τη ΝΔ»;

Να την χαίρεστε, είπε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον επικεφαλή του Ποταμιού να ανακαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του αλλά δεν το έκανε

Το «άλμα» Καραμανλή και το τετ α τετ με τους βουλευτές (pics)
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε γι’ ακόμη μία φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, τόσο των βουλευτών της ΝΔ όσο και για το «άλμα» που έκανε προκειμένου να βγει από τα έδρανα.

Έκλεισαν έξω από το Μαξίμου τον Τσίπρα

Ένα απρόοπτο περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που επέστρεφε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και την ενημέρωσή του για όσα έχουν συμφωνηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ περπάτησε την Ηρώδου Αττικού, μπήκε από την εξωτερική πόρτα του Μαξίμου και ανέβηκε τα σκαλιά.
Εκεί όμως η πόρτα δεν ήταν ανοιχτή και δεν τον περίμενε κανείς, με αποτέλεσμα να αρχίσει να χτυπάει την πόρτα μέχρι να του ανοίξουν.

Περιοδεία Χρηστίδη με... αγροτικό (pics)

Στην Αρκαδία βρίσκεται την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης στο πλαίσιο περιοδείας του.

Και για να κινηθεί στον κάμπου του Λεβιδίου για να συνομιλήσει με πολίτες χρησιμοποίησε το καταλληλότερο μεταφορικό μέσο για την μορφολογία της περιοχής: Ένα αγροτικό.
Το απόγευμα της Πέμπτης, στο πρόγραμμα του Π.Χρηστίδη βρισκόταν ομιλία στην Τρίπολη. Την Τρίτη, υπενθυμίζεται, είχε βρεθεί στη Μαγνησία.

Ελένη Αυλωνίτου: Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση

Για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί στο παρελθόν μίλησε ανοιχτά στο Αποκαλυπτικό δελτίο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Η κα Αυλωνίτου, αναφέρθηκε στο θέμα σε συνέντευξη της στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί και ρωτήθηκε γι αυτό από τους δημοσιογράφους της εκπομπής Γιάννη Παπαγιάννη και Ανδριάννα Ζαρακέλη. Ειδικότερα, η κ. Αυλωνίτου αποκάλυψε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό της χώρο και μάλιστα επίμονα, ενώ αποκάλυψε και πώς το αντιμετώπισε η ίδια.

«Υπάρχουν εκατοντάδες γυναικών που σε εργασιακούς χώρους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν δεχθεί σεξουαλικό μπούλινγκ. Δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο όλες οι γυναίκες. Φοβούνται την απόλυση. Εγώ επειδή ήμουν και επώνυμη το αντιμετώπισα διαφορετικά. Ενημερώθηκα για το τι έπρεπε να κάνω για να διεκδικήσω το δίκιο μου».

Σφιχταγκαλιασμένος με την Φουρέιρα ο Αναστασιάδης

Όχι μόνο την υποδέχθηκε, όχι μόνο την αγκάλιασε και έσφιξε το χέρι του γύρω από τη μέση της, αλλά εξέφρασε και συναισθήματα συμπάθειας απέναντί της.

Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και την Ελένη Φουρέιρα, η οποία κατάφερε να μαγέψει μέχρι και τον Πρόεδρο.

Πιο χαλαρός από ποτέ ο κ. Αναστασιάδης υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την τραγουδίστρια, που τερμάτισε δεύτερη στον τελικό της Eurovision όπου συμμετείχε εκπροσωπώντας την Κύπρο.
Ο Πρόεδρος όχι μόνο την συνεχάρη, αλλά στην αναμνηστική φωτογραφία, πέρασε και το χέρι του στη μέση της τραγουδίστριας, εκφράζοντας παράλληλα την λαχτάρα που είχε για να την γνωρίσει από κοντά: «Ένοιωθα την ανάγκη να σας γνωρίσω από κοντά».

Πρέσπες

Αμηχανία Τσίπρα από τη γραβάτα του Ζάεφ

Έντονη αμηχανία προκάλεσε στον Αλέξη Τσίπρα το δώρο του Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας για την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε από τον ομόλογό του ως δώρο τη γραβάτα που φορούσε και έβγαλε εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να αισθανθεί… πολύ άβολα. Αφενός γιατί ήταν η δεύτερη φορά που ξένος αξιωματούχος του προσφέρει γραβάτα και αφετέρου γιατί έχει δηλώσει ότι θα φορέσει τη γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος.

Συνεπώς ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να βάλει τη γραβάτα κατά την υπογραφή της συμφωνίας για την επίλυση του Σκοπιανού.

Τη… λύση στην αμηχανία Τσίπρα ήρθε να δώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που παρέλαβε αυτός τη γραβάτα βλέποντας τον ασταθή πρωθυπουργό του να νιώθει άσχημα.
Και εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας αλλά και… γραβάτα πάει πολύ σε μία ημέρα.

Έφαγαν καλά Τσίπρας – Ζάεφ μετά την παράδοση του ονόματος (pic)

Πλουσιοπάροχα έφαγαν, ύστερα και από τη φιέστα για την παράδοση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Στο γεύμα που εξελίσσεται στο γειτονικό κράτος οι δυο τους, παρουσία και των υπουργών, αλλά και στελεχών των κυβερνήσεων τους απολαμβάνουν ένα εντυπωσιακό γεύμα.

Το μενού έχει ως εξής: Φιλέτο χοιρινού κρέατος και ψητό μοσχάρι σε σάλτσα «Verdot» με μανιτάρια. Για γλυκό έχει επιλεγεί μπακλαβάς και κρέπες με κρέμα βανίλιας και φρούτα. Στα ποτά Αντικα Ρακή, κίτρινη ρακή, άσπρη ρακή, Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Βαροβο κρασί, Αλεκσάνδρια Κυβε.
Πάντως, αξίζει να ρίξετε μία ματιά και στη μετάφραση που έκαναν οι Σκοπιανοί στα ονόματα των κρασιών καθως η Sauvignon Blanc απέκτησε το «ελληνικότατο» όνομα Σαβινιόν Βλανκ! Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για τη Λευκή Γκρενάς που πήρε το όνομα... Γρενάτσε Βλανκ.

23 εργαζόµενοι ΕΡΤ και 1.439 σάντουιτς για τη συµφωνία

Κάπως ακριβά κόστισε στο Ελληνικό ∆ηµόσιο η «φιέστα» που οργάνωσε η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας την περασµένη Κυριακή στις Πρέσπες για την υπογραφή της συµφωνίας µε τον πρωθυπουργό της ΠΓ∆Μ, Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τα δρακόντεια µέτρα ασφαλείας. Μόνο σε «φιέστα» µπορεί να παραπέµπει η απόφαση και κυρίως το κόστος για την κάλυψη του γεγονότος από την ΕΡΤ.

Σύµφωνα µε την απόφαση που αναρτήθηκε στη «∆ιαύγεια», για την κάλυψη της συνάντησης και της υπογραφής της συµφωνίας µετακινήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 23 (!) υπάλληλοι της δηµόσιας τηλεόρασης, µε το κόστος της µετακίνησης να ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.353,45 ευρώ.
Από την άλλη, εκταµιεύθηκαν 2.500 ευρώ για την τροφοδοσία (1.439 σάντουιτς, 1.439 χυµοί, 2.878 νερά) των δυνάµεων της Αστυνοµίας που ανέλαβαν να αποτρέψουν τους πολίτες να διαµαρτυρηθούν και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια που προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις. Οπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση έδωσε µεγάλη σηµασία στην υπογραφή της συµφωνίας και ήθελε να προσδώσει χαρακτήρα θριάµβου µε υπερπλήρη κάλυψη από την αρχή µέχρι το τέλος, χωρίς καµία «ανεπιθύµητη» διακοπή.

Υπεύθυνος γραβάτας του Τσίπρα ο Τζανακόπουλος

Διερύνονται συνεχώς το χαρτοφυλάκιο και οι αρμοδιότητες του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το... δέσιμο της γραβάτας του Τσίπρα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο βιντεοσκόπησε και ανάρτησε στο Instagram το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.
Η κίνηση ήρθε ως «γαρνιτούρα» της επικοινωνιακής φιέστας της κυβέρνησης στο Ζάππειο.

Έβαλε τη γραβάτα και... έφυγε για Λονδίνο ο Τσίπρας (pics)

Μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την οικογένεια του, σε χαλαρές στιγμές και σπορ ντύσιμο στο Λονδίνο, ανήρτησε ο Γιάννης Κουτσομύτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο πρωθυπουργός έβαλε τη γραβάτα του... και έφυγε για Λονδίνο όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα και θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, καθώς και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν πηγαίνοντας και Βρυξέλλες.

Όπως φαίνεται θέλησε να εκμεταλλευτεί και το Σαββατοκύριακο και πήγε δύο μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ταξίδι.

Το διπλό λάθος του Τσίπρα με το... «too hard to die»

Προσπαθώντας να καθησυχάσει για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας -που μιλούσε από το Λονδίνο- κατέφυγε στο... ευφυολόγημα πως η κυβέρνηση είναι «too hard to die».

Επί λέξει, είπε πως «μια και βρίσκομαι στην Βρετανία, να πω πως μία εξαιρετική ταινία είναι το too hard to die».

Μία από τις δύο ανακρίβειες είναι πως η ταινία στην οποία (μάλλον) αναφερόταν ο πρωθυπουργός ήταν αμερικανική.

Η δεύτερη και πιο χτυπητή ανακρίβεια ήταν πως υπάρχει μία σειρά ταινιών που στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και ο πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά είναι «Die Hard».
Ταινία «too hard to die» πάντως δεν υπάρχει.

 


Ιούλιος 2018

Στα 2 εκατομμύρια ευρώ τα ταξιδάκια του Καμμένου

Την στιγμή που κόβονται οι συντάξεις, οι μισθοί και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας, ο Πάνος Καμμένος, όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» πετάει στα σύννεφα χρεώνοντας 2 εκατομμύρια ευρώ τον ελληνικό λαό, αφού έκανε τα κυβερνητικά αεροσκάφη… προσωπικό του αερο-ταξί.

Ο κ. Καμμένος από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τώρα έκανε 120 ταξίδια χρησιμοποιώντας κυβερνητικά αεροσκάφη και πέρασε στον αέρα 460 ώρες!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόστος ήταν, μόνο για τα καύσιμα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην γνωστή του τακτική ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, βγάζει ανακοίνωση για να δώσει… απαντήσεις γενικού περιεχομένου και όχι επί της ουσία στοιχεία.
Αντίθετα, μιλάει για διαρροή και ΕΔΕ. Δηλαδή, υποψιάζεται ότι κάποιος διέρρευσε τα στοιχεία. Τα οποία προφανώς αναγνωρίζει ως αληθινά; Δηλαδή, το θέμα είναι ποιος τα διέρρευσε;

Έκοψαν το κυβερνητικό αεροσκάφος στον Πάνο Καμμένο

Με το κυβερνητικό «Gulfstream» πέταξε την περασμένη Τρίτη από Αθήνα για Λονδίνο και στη συνέχεια από εκεί για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειµένου να πάρει µέρος την Τετάρτη και την Πέµπτη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε και το θέµα των Σκοπίων.

Αντίθετα µε τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, Πάνος Καµµένος, έφυγε από την Αθήνα το πρωί της Τετάρτης πετώντας µε εµπορική πτήση, µε την οποία ταξίδεψε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Φαίνεται όµως ότι ύστερα από όλα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστηµα για τη µετατροπή του στόλου των κυβερνητικών τζετ σε... αεροταξί, προτίµησε -ή µάλλον υποχρεώθηκενα πετάξει όπως όλος ο υπόλοιπος κόσµος. Οσο για τον υπουργό Εξωτερικών, αυτός, σε αντίθεση µε τον κ. Καµµένο, προτιµά τις εµπορικές πτήσεις ακόµα κι όταν πετάει σε πολύωρες διαδροµές.
Είναι άγνωστο πάντως αν οι δύο άνδρες στη διάρκεια της διαδροµής αντάλλαξαν, πέρα από τον τυπικό χαιρετισµό, άλλες κουβέντες, καθώς εδώ και καιρό οι σχέσεις τους βρίσκονται σε θερµοκρασίες... Σιβηρίας. 

Με 4.000 καλεσμένους ο γάμος Παπανικολάου με κουμπάρο τον Καραμανλή

Παρουσία 4.000 καλεσμένων έγινε χθες το βράδυ ο γάμος του Γιώργου Παπανικολάου με την Εύα Ντογιάκου, με κουμπάρο τον Κώστα Καραμανλή. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παντρεύτηκε τη νεαρή μάχιμη δικηγόρο και κόρη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, που είχε γεμίσει με κόσμο από νωρίς το απόγευμα.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης και πλήθος βουλευτών της ΝΔ: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Δένδιας, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Φορτσάκης, καθώς και πρώην βουλευτές όπως η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το παρών έδωσαν επίσης οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Σοφία Ζαχαράκη, οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Κουρούσης και Σάκης Ιωαννίδης, ενώ είδαμε επίσης και τον Αλέξη Κούγια, την Άννα Διαμαντοπούλου, την Άντζελα Γκερέκου, το Μίμη Δομάζο, την Κατερίνα Γκαγκάκη και πλήθος ακόμα κόσμου.

Το μυστήριο ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, κ. Παύλο. Στο προαύλιο της εκκλησίας είχαν τοποθετηθεί περίπου 2.000 καρέκλες και τρεις μεγάλες οθόνες, ώστε να παρακολουθούν την τελετή οι χιλιάδες προσκεκλημένοι του ζευγαριού, που δεν κατάφεραν να μπουν στο ναό.

Το ζευγάρι, οι γονείς και οι κουμπάροι Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαϊτη χαιρέτισαν στη συνέχεια τους καλεσμένους έξω από την εκκλησία, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται κατά τις 2 τα ξημερώματα! Νωρίτερα, μόλις βγήκαν από τον ιερό ναό - και αφού δέχθηκαν δεκάδες κιλά ρύζι! - ο Γιώργος Παπανικολάου και η Εύα Ντογιάκου μίλησαν από μικροφώνου στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς που είχαν συγκεντρωθεί, ανταλάσσοντας και δημόσια όρκους πίστης και αγάπης και ευχαριστώντας όλους όσους είχαν έρθει για να τους τιμήσουν στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Ο γαμπρός και ο κουμπάρος συνδέονται με μακρόχρονη στενή φιλία, που πάει πίσω περίπου δύο δεκαετίες πριν, όταν ο Παπανικολάου ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Αθηνών και ο Καραμανλής είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Η φιλία τους συνεχίστηκε στα χρόνια που ο Καραμανλής ήταν πια πρωθυπουργός και την ίδια περίοδο ο Παπανικολάου ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανικολάου, με την Εύα Ντογιάκου γνωρίστηκε τυχαία στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου είχε βρεθεί για ένα θέμα υγείας συγγενούς του, και εκείνη ήταν εκεί νομική σύμβουλος. Τη σχέση τους ακολούθησε η συγκατοίκηση και τώρα πλέον ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Η Κατερίνα Μάρκου παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της (pics)

Ο λόγος για την βουλευτή Κατερίνα Μάρκου που το απόγευμα του Σαββάτου παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Θανάση Οικονόμου.
Ο πολιτικός γάμος έγινε σε στενό κύκλο, με λίγους φίλους και συγγενείς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης και η Κατερίνα Μάρκου σε μήνυμά της στα social media έγραψε: «Μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα ! Ευχή και των δύο μας να μεγαλώσει σύντομα η οικογένεια μας»

Το γραφείο Πολάκη αύξησε την δαπάνη για κινητά

«Λεφτά υπάρχουν» για το γραφείο του Παύλου Πολάκη, καθώς µε απόφαση του υπουργείου Υγείας αυξήθηκε η συνολική δαπάνη για τους λογαριασµούς κινητών τηλεφώνων του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού κατά 1.400 ευρώ. Φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης µιλάει πολύ στο υπηρεσιακό του τηλέφωνο και τα 1.800 ευρώ τον χρόνο ήταν λίγα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του γραφείου του.

Ετσι, ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου αύξησε στα 2.700 ευρώ τη δαπάνη για τα τηλέφωνα του ιδίου και των συνεργατών του.

Εχει ενδιαφέρον ότι στην αρχική σύµβαση, που είχε υπογραφεί τον περασµένο Φεβρουάριο, το πρόγραµµα του συµβολαίου είχε συνολικό κόστος 1.290 ευρώ και είχε περιθώριο µέχρι του ποσού των 1.800 ευρώ για πιθανή υπέρβαση του αναφερόµενου ποσού. Παρεχόταν, δηλαδή, στον κ. Πολάκη το ποσό των 500 ευρώ για πιθανή υπέρβαση στο συµβόλαιο που είχε υπογραφεί µε τη συγκεκριµένη εταιρεία.

Με νέα απόφαση, ωστόσο, του γενικού γραµµατέα του υπουργείου Υγείας, αυξάνεται η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης του κινητού τηλεφώνου ή των τηλεφώνων του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, στα 2.700 ευρώ.

Η συνολική δαπάνη του συµβολαίου που έχει υπογράψει παραµένει η ίδια, απλά αυξάνεται το ποσό που έχει δυνατότητα να υπερβεί και να το καταβάλει το υπουργείο Υγείας.

Και όλα αυτά την ώρα που στα νοσοκοµεία υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ακόµα και σε πετσέτες και σε υγειονοµικό υλικό...

Διακοπές στον Όλυμπο για τον Παπανδρέου με… γκλίτσα στο χέρι

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τις διακοπές του και βρίσκεται στην Ελασσόνα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματίσει ανάβαση στον Όλυμπο από τη θεσσαλική πλευρά και συγκεκριμένα από το καταφύγιο Χρηστάκη.

Η συγκεκριμένη διαδρομή ανάβασης, η οποία μάλιστα έχει προβληθεί και από ΜΜΕ (χαρακτηριστική η εκπομπή Happy Traveler του Ευτύχη Μπλετσα), επιλέγεται πλέον από εκατοντάδες πεζοπόρους λόγω της ευκολίας της.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επιστρέψει στα Καλύβια Ελασσόνας το μεσημέρι.
Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο συνάντησαν γυναίκες της περιοχής.

 

 

 


Αύγουστος 2018

Αποκαλυπτική φωτογραφία για τη δήθεν θερμή υποδοχή Τσίπρα

Τον γύρο των κοινωνικών δικτυων έχει κάνει φωτογραφία από την Ιθάκη στην οποία απεικονίζεται το κοινό που περιμένει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για το γεγονός του τέλους του μνημονίου για την Ελλάδα. Παρά την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να περνάει και να χαιρετάει πλήθος κόσμου, θα περίμενε κανείς από ένα νησί 3.000 κατοίκων ο αριθμός των συγκεντρωμένων να είναι μεγάλος, εντούτοις η φωτογραφία μαρτυρά πως δεν είναι πάνω από 100 άνθρωποι αυτοί που περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Χρήστες του Twitter μάλιστα έκαναν λόγο για «γκρουπάκι τουριστών»

Από βουλευτής... κομπάρσος στην υποδοχή Τσίπρα η Θεοπεφτάτου (pics)

Βουλευτής «για όλες τις δουλειές» αποδείχθηκε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη, απ' όπου εκφώνησε το διάγγελμα για το... τέλος των Μνημονίων.

Στις φωτογραφίες τη διακρίνουμε να υποδέχεται τον πρωθυπουργό, στη συνέχεια να βρίσκεται ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής ενώ, κάποια στιγμή την βλέπουμε να έχει αναλάβει καθήκοντα πρακτικογράφου κατά την επίσκεψη Τσίπρα στο δημαρχείο της Ιθάκης

Ο Τσακαλώτος φόρεσε μπλουζάκι με τη Σκάρλετ Γιόχανσον (pics)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πρέβεζα κάνει τις διακοπές του εδώ και μία περίπου εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι γνωστό ότι σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτεται για λίγες ημέρες την Πρέβεζα και χαλαρώνει με φίλους σε στέκια της περιοχής.

Σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός με την παρέα του βρέθηκε στο γραφικό «Σαϊτάν Παζάρ» του Στάθη Γουρνάρη όπου μαζί με φίλους του γευμάτισε σε χαλαρή διάθεση.
Μάλιστα σε σχόλια θαμώνων για το t-shirt που φορούσε, ο υπουργός σχολίασε ότι του το έχουν κάνει δώρο φίλοι του στα γενέθλιά του. Και σε αυτό εμφανίζεται ο ίδιος σε... φωτογραφικό μοντάζ να είναι ζευγάρι με την Σκάρλετ Γιόχανσον, την Αμερικανίδα ηθοποιό, μοντέλο και τραγουδίστρια.

Χριστοδουλάκης – Καρανικόλας έκαναν τατουάζ το «Κίνημα Αλλαγής» (pics)

Λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της κεντρικής πολιτικής σκηνής βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν, πριν λίγες ημέρες, o Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας που έκαναν από κοινού ολιγοήμερες διακοπές στο ίδιο μέρος.

Κατά την παραμονή εκεί, τα δύο νέα στελέχη της Κεντροαριστεράς, έκαναν στο χέρι τους και από ένα τατουάζ.

Τι γράφει; Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το όνομα του νέου φορέα, το «Κίνημα Αλλαγής»

Ο Τσίπρας κάνει πλάκα στο facebook σε νεόνυμφους

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε σε ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Καβάλα. Το νιόπαντρο ζευγάρι είχε αναρτήσει, νωρίτερα σήμερα, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το δημαρχείο της Καβάλας όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος τους.

Στη φωτογραφία των νεόνυμφων με τη δήμαρχο της πόλης, ο γαμπρός κρατά πινακίδα που γράφει: «Της είχα πει ότι θα παντρευτούμε όταν βγούμε απ' τα μνημόνια... Γιατί ρε Τσίπρα;!».
Ο πρωθυπουργός κοινοποίησε τη φωτογραφία του ζευγαριού στην προσωπική του σελίδα, γράφοντας με εμφανή χιουμοριστικό τόνο: «Γαμπρέ πρόσεχε τι τάζεις. Παρόλα αυτά, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Να ζήσετε ευτυχισμένοι!».

Σε σπίτι 250 τ.μ. στο Σούνιο ο Τσίπρας για το καλοκαίρι

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά το μέρος όπου παραθερίζει ο πρωθυπουργός, ωστόσο η επιβεβαίωση για τη μονοκατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο έρχεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, Θανάση Μαρτίνο.

Με επιστολή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Δημότης Ανατολικής Αττικής» ο ίδιος υποστηρίζει ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα νοικιάζει όντως για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα σπίτι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965.

Η επίσημη απάντηση του ιδιοκτήτη του σπιτιού:

Κύριε Κοντογεώργο,

Στην έγκριτη εφημερίδα/site της περιοχής μας αναδημοσιεύεται ανάρτηση σχετικά με τη βίλλα ιδιοκτησίας μου όπου δήθεν φιλοξενείται ο Πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Η εικονιζόμενη (λάθος) βίλλα στο δημοσίευμα σας ανήκει στον εφοπλιστή, κ. Διαμαντίδη. Είναι όντως πολυτελής, 2.000 περίπου τ.μ. σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων. Βρίσκεται στα Λεγραινά.

Για να έχετε πλήρη ενημέρωση του θέματος σας στέλνω διευκρινιστικές σημειώσεις:

1) Το σπίτι που υπομισθώνει η οικογένεια του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στο Σούνιο και ανήκει όντως στην οικογένειά μου.

2) Είναι μισθωμένο εδώ και 20 έτη στον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ. Η μίσθωση είναι μακροχρόνια και λήγει στις 10/3/2024.

3) Η εταιρεία DHI του κυρίου Κωνσταντίνου Γιώτη υπομισθώνει το σπίτι σε μέλος της οικογενείας του Πρωθυπουργού, κυρίου Αλέξη Τσίπρα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έχει δικαίωμα υπομίσθωσης. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιώτης με ενημέρωσε, κατόπιν των δημοσιευμάτων, ότι το υπομισθωτήριο έχει κατατεθεί στην εφορεία και ότι το υπομίσθωμα καταβάλλεται κανονικά μέσω Τράπεζας από την οικογένεια του κυρίου Πρωθυπουργού.

4) Το σπίτι είναι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965, απλό, χωρίς πολυτέλειες/πισίνα κ.λπ., σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου.

Με τιμή,
Θανάσης Μαρτίνος


Σεπτέμβριος 2018

Ο Παύλος Χρηστίδης ποζάρει και εύχεται στον γαμπρό Τανιμανίδη

Το «παρών» στη χαρά του Σάκη Τανιμανίδη έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Στη σχετική φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram χρησιμοποίησε το γνωστό στίχο από το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα (My way) για να δώσει τις ευχές του στον γνωστό παρουσιαστή.

«He did it his way» (Το έκανε με τον τρόπο του) ήταν η λεζάντα που έβαλε ο Παύλος Χρηστίδης στη φωτογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης Τανιμανίδης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Χριστίνα Μπόμπα, το Σάββατο, στην Σίφνο.

Υποψήφια με τους ΑΝΕΛ η Εύη Δρούτσα

Μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πλέον και επίσημα η γνωστή στιχουργός Εύη Δρούτσα. Την είδηση γνωστοποίησε ο Βασίλης Σπυρόπουλος και αναδημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Μετά από συνάντηση με το Γραμματέα των ΑΝΕΛ Ευθύμιο Δρόσο εντάσσεται και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια του Κινήματος και του Πάνου Καμμένου η γνωστή στιχουργός Εύη Δρούτσα», αναφέρει το σχετικό tweet.

«Αποφάσισα μέσω των τραγουδιών μου να κάνω κάποια από αυτά αληθινά.

Έγραψα τον δικό μου τον δρόμο, αποφάσισα λοιπόν ο δικός μου ο δρόμος να είναι οι ΑΝΕΛ», δήλωσε στην ΕΡΤ, η γνωστή στιχουργός για την ένταξή της.

«Το αποφάσισα γιατί ο Καμμένος είναι πατριώτης και κοντά στα δικά μου πιστεύω, στα πιστεύω του πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν φίλος με τον Ηλία Καμμένο, άρα μπαίνω σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Έζησα πριν πάρω την απόφαση ένα διάστημα με αυτούς τους ανθρώπους, είδα μια οικογένεια εκεί μέσα, αισθάνθηκα καλά» ανέφερε.
«Θα είμαι και υποψήφια εννοείται», τόνισε.

Ο Μπουτάρης πήρε κλήση για... παράνομο παρκάρισμα

Παράνομα σταθμευμένο εντοπίστηκε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος δεν ήταν παρών και η κλήση αφορά παρκόμετρο.

Πηγές της δημοτικής αστυνομίας ανέφεραν πως δεν είναι η πρώτη φορά, έχουν προηγηθεί και άλλες 3-4, ενώ διαβεβαίωσαν ότι ο δήμαρχος πληρώνει όλες τις κλήσεις από την τσέπη του.

Παρατήρηση στον Τσίπρα για τη... στάση του στον Εθνικό Ύμνο (vid)

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό, την ώρα που ακούγεται ο ελληνικό εθνικός ύμνος.
Και αυτή τη φορά, στεκόταν σε ανάπαυση και χωρίς να έχει επίσημη θέση, όσην ώρα έψαλλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην 83η ΔΕΘ.

Γεννητούρια για τον Αλέξη Χαρίτση

Στο υπουργείο Εσωτερικών, µετά τον πρόσφατο ανασχηµατισµό, δεν έχουµε µόνο σαρωτικές αλλαγές, καθώς προέκυψε νέα πολιτική ηγεσία, µε υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση, αλλά έχουµε και χαρές και... γεννητούρια.

Η σύζυγος του νέου υπουργού, Κατερίνα, είναι έγκυος και το επόµενο χρονικό διάστηµα µαζί µε τις υποχρεώσεις του στο υπουργείο ο 40χρονος υπουργός θα έχει να αναλάβει και νέα οικογενειακά καθήκοντα, αφού θα γίνει πατέρας.

Το ζευγάρι µετράει µόλις λίγους µήνες γάµου και είναι ήδη έτοιµο να υποδεχθεί το νέο µέλος της οικογένειάς του. Ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι σε λίγους µήνες θα γίνει πατέρας, κάτι που εκµυστηρεύτηκε τόσο στον κύκλο του όσο και σε... δηµοσιογράφους από τον περασµένο Ιούλιο.

Είναι, ωστόσο, και µια είδηση που επιβεβαίωσε και η νέα υφυπουργός και υφισταµένη του στο υπουργείο Εσωτερικών, κ. Χρυσοβελώνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, ο Αλέξης Χαρίτσης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τότε είχε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµίας και Ανάπτυξης, αρµόδιου για θέµατα ΕΣΠΑ.
Ο 40χρονος πολιτικός, θέλοντας να κρατήσει τα φώτα της δηµοσιότητας µακριά από αυτήν τη σηµαντική στιγµή της ζωής του, δεν άφησε να διαρρεύσουν περισσότερες λεπτοµέρειες για τον τόπο και την ηµέρα τέλεσης του Μυστηρίου.

Τσίπρας για Γεροβασίλη – Παπακώστα: Το υπουργείο μας… ομόρφυνε!

Τελευταίο και… καλύτερο άφησε ο Αλέξης Τσίπρας το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην βόλτα που έκανε στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Όλγα Γεροβασίλη, με την υφυπουργό, Κατερίνα Παπακώστα.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Άρη Ανδρικόπουλο, είπε: «Δεν έχεις παράπονο. Το υπουργείο ομόρφυνε!»
Σημειώνεται ότι στον πρωθυπουργό έκαναν δώρο ένα ξίφος ενώ οι τρεις τους παρακολούθησαν μια μικρή επίδειξη από τα ΕΚΑΜ.

Όταν η Νοτοπούλου ταξιδεύει Bussiness Class

Με την πτήση 117 της Ολυμπιακής ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, στην πρώτη μάλιστα θέση, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, ορισμένοι επιβάτες -όχι λίγοι- εξέφρασαν λόγω της θέσης της τη δυσφορία τους προς την ίδια, υπενθυμίζοντάς της πως είναι προκλητικό να ταξιδεύει έτσι σε καιρούς τόσο δύσκολους για τον κόσμο.
«Οι πηγές μου, που ήταν παρούσες στο περιστατικό, μου λένε πως εκείνη παρέμεινε εντελώς ανέκφραστη και αμίλητη, ενώ μετά την πτήση την πήρε ειδικό λεωφορείο της εταιρείας και την επιβίβασε σε κυβερνητικό όχημα. Μαντεύω πως αν συνεχίσει έτσι, δεν θα μπορεί να υποστηρίξει εύκολα την ταξική της καταγωγή και το επιχείρημα του τύπου 'εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους κακούς προηγούμενους'».

Έξαλλος ο Χαρίτσης με τον Σκουρλέτη: Χτύπησε την καρέκλα κι έφυγε

Ένα σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Εσωτερικών και διάδοχο του πρώτου, Αλέξη Χαρίτση, εκτυλίχθηκε μπροστά στις κάμερες στο τέλος της συνέντευξης Τύπου για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
Την ώρα που ο Πάνος Σκουρλέτης κηρύσσει το τέλος της συνέντευξης, ο Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται να του λέει κάτι το οποίο δεν ακούγεται από το μικρόφωνο. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν του δίνει καμία απολύτως σημασία με αποτέλεσμα ο υπουργός Εσωτερικών αφού κάνει νεύμα αποδοκιμασίας με το κεφάλι του, να πετάγεται από τη θέση του την ώρα που όλοι όσοι ήταν στο πάνελ παρέμεναν στη θέση τους και να φεύγει κάνοντας νευρικές κινήσεις, χτυπώντας μάλιστα την καρέκλα. Ο Πάνος Σκουρλέτης δε έμειμε απαθής στη θέση του.

 
Οκτώβριος 2018

Επεισοδιακή συνάντηση Καψή - Βαρουφάκη στον Λυκαβηττό

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση στον λόφο του Λυκαβηττού του δημοσιογράφου Παντελή Καψή με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι του, ένα κουτάβι που ακούει στο όνομα Μόγλης.
Δείτε πως περιγράφει ο Π. Καψής την συνάντηση στον Λυκαβηττό και διαβάστε τι του απαντάει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο όλο θέμα υπήρξε και σχόλιο της Ελενας Ακρίτα.

«Πρωινό λαχείο...
Τρέχω το πρωί στον Λυκαβηττό όταν ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι ένας σκύλος έρχεται τρέχοντας από πίσω κατά πάνω μου. Για λίγες στιγμές τρομάζω, δεν ξέρω αν είναι φιλικός ή αν θα το δει κυνηγός καθώς τρέχει από πισω μου. Πηγαίνω πιο σιγά και πέφτει με όλη την φόρα πάνω μου. Ευτυχώς κάπως στο πλάι και δεν χάνω την ισορροπία μου. Το αφεντικό του, περίπου 50μέτρα πίσω, δεν έχει κάνει καμια προσπάθεια να τον σταματήσει, γυρνάω και δειχνω την ενόχλησή μου με μια κίνηση απελπισίας απλώνοντας τα χέρια μου. Ο σκύλος ωστόσο είναι φιλικός και μετανιώνω, πόσο μάλλον που βλέπω οτι ιδιοκτήτης είναι ο Βαρουφάκης και άλλο τα πολιτικά άλλο οι ανθρώπινες σχέσεις. Ετσι όταν διασταυρωνόμαστε ξανά μισοχαμογελώντας λέω ότι απλώς με τρόμαξε για να πάρω την απίστευτη απάντηση ότιν δεν πρέπει να είμαι εγωϊστής, τον λόφο τον μοιραζόμαστε! Τα παίρνω του λέω ότι αν δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του να τον έχει με λουρί και παίρνω την επίσης απίστευτη απάντηση οτι πώς αλλιώς θα μάθει; Το βρίσκει μάλιστα έξυπνο και προσθέτει ότι αυτό που λέω είναι αντιφατικό! Προφανώς εκτός από την αγένεια δεν έχει και ιδέα από σκύλους. Θα μου πείτε όταν δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, ο σκύλος είναι πταίσμα...
ΥΓ. Τρεχω χρόνια σε μονοπάτια, είχα πολύ χειρότερες συναντήσεις με σκύλους, πρώτη φορά αντί για μια ένδειξη κατανόησης αν όχι συγγνώμης ζητάνε κ τα ρέστα.»

Σύμφωνο συμβίωσης για τον Γιάννη Μπουτάρη με τη σύντροφό του

Σε επισημοποίηση της σχέσης του με τη σύντροφό του Μαρία Ιωαννίδου, προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Την χαρμόσυνη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίσημος βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, Νικόλαος Σταθούλης.
«Να Ζήσεις Αγαπημένε μου Γιάννη… Πόσο χάρηκα που με τον αγαπημένο μου Γιάννη Μπουτάρη τιμήσαμε τον αγαπημένο μας Αλέξανδρο Ιόλα. Σαν δώρο γαμήλιο ήταν. Πριν 15 μέρες παντρεύτηκε. Είδηση…!!!» έγραψε ο κ. Σταθούλης.

Το νέο έμβλημα της ΝΔ: Οι συμβολισμοί και η επαναφορά του πυρσού

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν για το νέο σήμα της ΝΔ που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στην ομιλία του: «Υποδεχόμαστε το νέο σύμβολο της παράταξής μας που θα μας συντροφεύει στις νέες μάχες. Σηματοδοτεί το ρόλο του κόμματος μας. Ενός κόμματος που είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες σε μία συμφωνία αλήθειας. Ενα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής. Με το 'Ν' της διαρκούς νεότητας και το 'Δ' της παντοτινής δημοκρατικής μας αναφοράς.

Ένα σήμα που έχει τον παραδοσιακό μας πυρσό σε μία πιο αφαιρετική εκδοχή αλλά τυλίγεται από το γαλάζιο της πατρίδας αλλά και από το λευκό. Το χρώμα που είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα.

Το καινούριο σήμα μας είναι τόσο διακριτό ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αλλά και τόσο αφαιρετικό ώστε να μπορούν να προβάλουν πάνω του κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα τις δικές τους ελπίδες. Γιατί αυτό τελικά συμβόλιζε πάντα η ΝΔ, την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή».
Το νέο έμβλημα της ΝΔ, σχεδίασε ο Φανούρης Μωραΐτης, υπό την εποπτεία του Θοδωρή Λιβάνιου, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της ομάδας των γραφιστικών της ΝΔ, σε θέματα επικοινωνίας.

Η βίλα του Καμμένου, τα ουίσκι, το μπουζούκι και ο Τριανταφυλλόπουλος

«Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε την γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε» λέει το τραγούδι και φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του υπουργού Άμυνας, που είναι φανερό ότι όσα γράφονται για τα άγχη και τις αγωνίες του, αναφορικά με το προσφυγικό, αλλά και τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, είναι τελικά εκτός πραγματικότητας.

Ειδικότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας κάλεσε φίλους του και έστησε τρικούβερτο γλέντι στη βίλα του, πλάι στη ρομαντικά φωτισμένη πισίνα.

Ανάμεσα σε αυτούς ο δημοσιογράφος και φίλος του υπουργου Άμυνας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέρασε ένα βράδυ με πολύ τραγούδι, συνοδεία μπουζουκιού, ενώ το ουίσκι έρεε άφθονο.
Αφού έφαγαν και ήπιαν, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μάλιστα δεν δίστασε να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει.

Η πειραγμένη σέλφι της Αυλωνίτου με τον Τσίπρα (pic)

Γεμάτη με… φίλτρα ήταν η φωτογραφία που ανέβασε με τον Αλέξη Τσίπρα στον προσωπικό της λογαριασμό η Ελένη Αυλωνίτου, στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αυλωνίτου έγραψε στην ανάρτησή της: «Στο διάλειμμα της Κεντρικής Επιτροπής με τον αγαπητό σύντροφο Πρόεδρο Αλέξη» έγραψε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη φωτογραφία, σημειώνοντας ότι «στον επόμενο μήνα θα νομοθετηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό μας στη ΔΕΘ, ξεκινώντας να ανακουφίζουμε τους συμπολίτες μας από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων που αφήνουμε οριστικά πίσω μας».
Πάντως οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με τα φίλτρα που έβαλε στη φωτογραφία με την ίδια να απαντά ότι μοιάζουν… χρόνια νεότεροι.

Tα παιδιά του Κων.Μητσοτάκη φύτεψαν μια αμπελιτσιά στη μνήμη του(pics)

Μία αμπελιτσιά στη μνήμη του πατέρα τους, φύτεψαν χθες στον κήπο της οικογένειας, στο Ακρωτήρι, τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Το γεγονός γνωστοποίησε τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πατρική οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επί της οδού Ακρωτηρίου 28, που πλέον ονομάζεται οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννης - Πετρετζίκης: Η συνάντησή τους στο Ισραήλ και οι selfies

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας πολιτικός και ένας σεφ; Πολλά αν κρίνουμε από την περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη και του Άκη Πετρετζίκη...

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο γνωστός σεφ βρέθηκαν σε γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία και το ελληνικό γραφείο τουρισμού στο Ισραήλ.

Οι δύο άνδρες πέρασαν ένα τριήμερο γεύσης, τόσο εκείνοι όσο και οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της αγροδιατροφής που έκαναν στοχευμένες συναντήσεις με τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία και τους μεγαλύτερους εισαγωγείς.
Ο πολιτικός και ο κριτής του «Bake off Greece» είχαν μία άψογη συνεργασία και φυσικά κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους τους στα social media.

Σέλφι και... ποδοσφαιράκι στη βόλτα Μητσοτάκη στο Μοσχάτο

Χαμόγελα, χειραψίες και πολλές... σέλφι περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που βρήκε το πρωί χρόνο από το πρόγραμμά του προκειμένου να κάνει μία βόλτα στις συνοικίες της Αθήνας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε βόλτα στην περιοχή του Μοσχάτου όπου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Σε ένα συνοικιακό κουρείο, απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη του, σχολίασε ένα πρωτοποριακό κούρεμα λέγοντας ότι «αυτό είναι κούρεμα αυτοδυναμίας».

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στους δρόμους και να συζητήσει με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους αλλά και να βγάλει σέλφι φωτογραφίες με νέους. Το πρόγραμμά του περιλάμβανε και χαλαρό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέδειξε ότι είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός ενώ, καθ' όλη τη διάρκεια της βόλτας του, ήταν χαμογελαστός και συζητούσε με όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Ο Σωκράτης από το Power of Love υποψήφιος στον Δήμο Ζωγράφου

Ο λόγος για τον Σωκράτη Ελ Γκαμαλί, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι παιχνίδι αγάπης του ΣΚΑΙ, «Power of Love» ανακοίνωσε θα είναι υποψήφιος με την παράταξη «Πολίτες σε δράση» για τον Δήμο Ζωγράφου.

Ο Μπουτάρης τα έκαψε στα μπουζούκια-Χόρευε ξέφρενα τον «Μπαλαμό»(pics)

Στο τσακίρ κέφι βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που πήρε συνεργάτες και την παρέα του και διασκέδασαν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, διασκέδασε στην μουσική σκηνή «Παρτιτούρα».

«Μάχη» Λεβέντη-Μπουτάρη για τη σειρά που θα μιλήσουν στις κάμερες(vid)

Τσακώθηκαν προχθές μετά την πανηγυρική δοξολογία στην Θεσσαλονίκη, «σκοτώθηκαν» και μετά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ειδικότερα, τη στιγμή που οι αρχηγοί κομμάτων και οι επίσημοι κάνουν δηλώσεις, μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει κατέβει από το βήμα, ο Βασίλης Λεβέντης ετοιμάζεται να πάρει τον λόγο.

Τότε, η εκπρόσωπος του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη του ζητά να πάρει εκείνη πρώτη τον λόγο. Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων της το επιτρέπει, αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης… ξεπροβάλλει και παίρνει θέση για να πάρει σειρά μετά την εκπρόσωπο του Ποταμιού. Μάλιστα… βάζει το χέρι του στο βήμα για να… προλάβει την σειρά.

Κι ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Όσο η εκπρόσωπος του Ποταμιού έκανε δηλώσεις, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έκρυβε την δυσφορία του, ενώ όντως ακολούθησε ο Γιάννης Μπουτάρης, με τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων να συνεχίζει τις γκριμάτσες!


Νοέμβριος 2018

Αλέξης:Κερνάω καφέ σπίτι μου- Μητσοτάκης:Πώς να έρθω με τόσες κλούβες;

Στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην Κυψέλη την Πέμπτη, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Την επόμενη φορά ελάτε να σας κεράσω καφέ, διότι υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, είπε ο πρωθυπουργός.

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Πώς να καταφέρω να έρθω με τόσες κλούβες ΜΑΤ στην γειτονιά σας;»

Απαντώντας στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός είπε ότι στο σπίτι του υπήρχε μία κλούβα το 2015, αλλά το 2016 αποσύρθηκε.

Είπε μάλιστα, ότι άλλοι είχαν γεμίσει την Αθήνα κλούβες και αστυνομικούς, με αναφορά στην περίοδο 2010-2014.
Πάντως, ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει προσέξει τις κλούβες των ΜΑΤ που κλείνουν -συνήθως κάθετα- την Ηρώδου Αττικού. Το δρόμο που βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Για ένα... σακάκι έχασε την ομιλία του Μητσοτάκη ο Καραμανλής

Είναι γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής βρέθηκαν στην Τρίπολη. Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη ομιλία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο του κόμματος, Παναγιώτη Νίκα, από την άλλη ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο χωριό Κάψια, με παρέα τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Λευτέρη Ζαγορίτη και Νίκο Καλτεζιώτη.

Η καλύτερη αφορμή λοιπόν να τα πουν κατ’ ιδίαν… Γιατί όμως «ανέβηκε» ο νυν πρόεδρος στα βουνά της Αρκαδίας και δεν «κατέβηκε» ο πρώην πρόεδρος να ακούσει την ομιλία του πρώτου, να δώσει και ένα (ακόμη) μήνυμα ενότητας, να κάνει και μια ευχάριστη έκπληξη – σίγουρα – στον υποψήφιο αλλά και στο δεξιό ακροατήριο της ομιλίας;

Η αλήθεια δεν είναι - σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος - πως ο κος Καραμανλής δεν ήθελε να πάει, αλλά δεν είναι μαζί του ούτε ένα σακάκι. Πώς να εμφανιστεί λοιπόν έτσι σε μια κομματική εκδήλωση;

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο «Αρχοντικό Καλτετζιώτη» - το οποίο και ανήκει στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας – και ήπιε καφέ με την παρέα.

Γενικά το κλίμα ήταν καλό, ενώ οι δυο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ιστορία ο κος Μητσοτάκης αποχώρησε γρήγορα αφού είχε την ομιλία στην Τρίπολη, παρουσία μάλιστα όλων των βουλευτών της Πελοποννήσου – ακόμη και του κου Λυκουρέντζου – που νωρίτερα βρισκόταν με τον Κώστα Καραμανλή.

Η κυνική ατάκα Τσίπρα σε πυρόπληκτη: Θα τα σπατάλαγες τα 2.000 ευρώ

Δεν είναι μόνο οι σπάνιες επισκέψεις Τσίπρα στο Μάτι των 99 νεκρών είναι και οι ατάκες που λέει στους πυρόπληκτους. Μία τέτοια ακούστηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στην απεργία των δημοσιογράφων, όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε για τρίτη φορά το Μάτι.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στην ανάγκη των υποδομών (στέκια, σχολεία, δημοτικούς χώρους κλπ), είπε σε πυρόπληκτη: «Και να σου πω και κάτι άλλο; Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ, δεν θα γινόταν και τίποτα, θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες. Άρα ας μην την πάμε εκεί τη συζήτηση».

Φυσικά οι υπουργοί του είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν από την πρώτη στιγμή της εθνικής τραγωδίας τα οικονομικά βοηθήματα στους πυρόπληκτους...

Μενού καλοφαγάδων στο κυβερνητικό αεροσκάφος- Πόσο κοστίζει;

Γούστα για λίγους φαίνεται πως έχουν οι κυβερνώντες, τουλάχιστον στο θέμαα της διατροφής με την μεγαλύτερη απόδειξη το... βασιλικό μενού του κυβερνητικού αεροσκάφους.

Τι λέει, λοιπόν, η τελευταία απόφαση (26 Οκτωβρίου) του διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης, υποπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας στα αεροσκάφη VIP; Οτι το μενού θα συμπληρωθεί με λουκούλλεια γεύματα...
Εξάστερο πρωινό

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα σερβίρονται πλέον 4 τύποι πρωινού: α) ομελέτα και μανιτάρια ψητά, β) ομελέτα με τυρί, λουκάνικο και πατάτες, γ) ομελέτα με ζαμπόν, τυρί και πατάτες, δ) αυγά scrabble (έτσι αναφέρονται στο μενού, εννοούν τα scrambled αυγά) με ζαμπόν και πατάτες. Φυσικά προσφέρονται επίσης γάλα, βουτήματα, κρουασάν βουτύρου, ψωμί μπριός λευκό και πολύσπορο, βούτυρο, μέλι και μαρμελάδα.
Κρέας ή ψάρι;

Ο κατάλογος των ζεστών γευμάτων περιλαμβάνει 15 πιάτα, παρακαλώ, για να καλύπτουν κάθε γούστο και όρεξη. Στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα υπάρχει απαραίτητα επιλογή μεταξύ κρέατος και ψαριού, ενώ στο μενού κάθε πτήσης περιλαμβάνονται και πιάτα ζυμαρικών, καθώς και προτεινόμενα γεύματα για χορτοφάγους «ώστε να καλύπτουν τυχόν ιδιαίτερες επιθυμίες και πιθανές αλλεργίες», όπως αναφέρεται στη σύμβαση.

Βοδινό φιλέτο και κοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα, με σάλτσα, πατάτες καρέ και ψητά λαχανικά αποτελούν τη βασική πρόταση κρέατος. Σολομός, φιλέτο σχάρας και πέρκα φιλέτο φούρνου αλά σπετσιώτα συνοδευόμενα με ρύζι και ψητά λαχανικά, γαριδομακαρονάδα και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι οι επιλογές ψαριών και θαλασσινών. Φυσικά μουσακάς και παραδοσιακά πιάτα λαδερών (γεμιστά, αγκινάρες αλά πολίτα, φασολάκια πράσινα με κόκκινη σάλτσα και πατάτες) είναι στον κατάλογο. Ο,τι τραβά η ψυχή των κυβερνώντων.
Και ζυμαρικά έχουμε

Οι πένες με λαχανικά και τα μακαρόνια σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα συνθέτουν τα πιάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, ενώ οι λάτρεις των χάμπουργκερ μπορούν να τα απολαύσουν είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε με μπιφτέκι κοτόπουλου, συνοδεύοντάς τα με μαριναρισμένες πατάτες με φλοιό.

Από σαλάτες το κατάστημα (ουπς, το αεροσκάφος) διαθέτει του Καίσαρα, Romana, χωριάτικη, αγγουροντομάτα και πράσινη με tomatοes cherry και κρουτόν.
Και νηστίσιμα

Υπάρχει και ο νηστίσιμος δίσκος με κύριο θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι), ορντέβρ μελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλατζί, αγγουροντομάτα και γλυκό. Επίσης, club sandwiches θαλασσινών, αλλαντικών-τυριών αλλά και νηστίσιμα club sandwiches με ψητά λαχανικά, καθώς και σάντουιτς με μπαγκέτες και τοστ με ζαμπόν-τυρί, σολομό καπνιστό, τονοσαλάτα και ψητά λαχανικά.

Οι γλυκατζήδες δεν έχουν παράπονο: σοκολατίνα, μιλφέιγ, προφιτερόλ, τιραμισού, σοκολατάκια, χαλβάς είναι μερικές από τις επιλογές.

Επειδή κάποιος μπορεί και δικαίως να σκεφτεί αν υπάρχει καφές (είναι χωνευτικός, να τα λέμε και αυτά), η απάντηση είναι… βεβαίως. Και όχι μόνο καφές. Αλλά και αναψυκτικά, χυμοί και διάφορα snaks.
Ο λογαριασμός

Σε κάθε πολυτελές εστιατόριο, αλλά κυρίως όταν πληρώνουν άλλοι, κανείς δεν κοιτάει τον τιμοκατάλογο στην αρχή. Αδιάφορα πράγματα. Μόνο τον λογαριασμό στο τέλος βλέπει, απλώς για περιέργεια.
Ο λογαριασμός, λοιπόν, είναι 60.000 ευρώ τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια που διαρκεί η σύμβαση (με την εταιρεία Καταρράκτης Σαλαπατάρας Catering), την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση, μας κάνουν 240.000. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι υπηρεσίες, ώστε να ικανοποιηθεί κάπως και η Περιστέρα, που είναι μέσα στο παράπονο: «Πήραμε την κυβέρνηση, όχι όμως την εξουσία». Ε, πώς! Με τέτοιες πολυτέλειες, όσο να ’ναι μια γεύση εξουσίας την έχεις.


Δεκέμβριος 2018

Οι απρόσμενες στιχομυθίες του Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη

Τελικά οι βόλτες στις γειτονιές γίνονται η αγαπημένη συνήθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως δήλωσε και ο ίδιος με ένα σχόλιο που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται τακτικά πλέον γειτονιές, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων και να συνομιλήσει μαζί τους.

Μάλιστα είχε και απρόσμενες στιχομυθίες με ανθρώπους που συνάντησε. «Σε εσένα ποντάρουμε τώρα», είπε κάποιος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τον τελευταίο να απαντάει «Και καλά θα κάνεις». «Αντε να δούμε, θα τη φτιάξουμε την Ελλάδα;», τον ρώτησε κάποιος από παρέα που καθόταν σε καφετέρια. «Εσύ τι λες;», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
«Μια φορά είδα μια κυρία με καρότσι και άρχισε να μου λέει άλλα... Μην μου το πείτε κι εσείς παρακαλώ πολύ!» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε νεαρή γυναίκα προκαλώντας γέλια.

Χειμερινός κολυμβητής ο Καραμανλής - Πήγε για μπάνιο στη Ραφήνα (pics)

Η αγάπη για τη χειμερινή κολύμβηση δεν πτόησε τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά.

Το irafina.gr εντόπισε τον πρώην Πρωθυπουργό, συνοδευόμενο από έναν άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας, να κάνει το μπάνιο του στην πλαζ της Ραφήνας.
Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, συνεχίζει τα μακροβούτια του στις παραλίες της Ραφήνας, ακόμα και μέσα στον χειμώνα, όποτε ο καιρός το ευνοεί, όπως σήμερα.

Μάκρυναν με Photoshop το παντελόνι του Τσίπρα στο Μαξίμου

Σε εντατικά μαθήματα στο photoshop έχει αναγκάσει ο Αλέξης Τσίπρας το Μαξίμου καθώς κατά τη συνάντηση που έιχε με τον Σλοβένο πρόεδρο, Μπορούτ Πάχορ, φαίνεται πως είχε ξεχάσει να φορέσει σωστά τις... κάλτσες του με αποτέλεσμα να φαίνονται τα πόδια του. Τη λεπτομέρεια «έπιασε» ο φωτογραφικός φακός και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν να του... δημιουργήσουν ακόμη λίγο παντελόνι καθώς σε βίντεο που δημοσίευσε το Μαξίμου, φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να φοράει τις κάλτσες του στο σωστό ύψος.

Το καμάρι Τσίπρα: Μπήκα σε Λευκό Οίκο και Κρεμλίνο χωρίς γραβάτα

Στην επιλογή της κυβέρνησης να εμβαθύνει στις ελληνορωσικές σχέσεις, στις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, στην ανάκτηση της ηγεμονικής θέσης της χώρας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στις «συγκλονιστικές στιγμές» μέχρι την έξοδο από την κρίση, με πίκρες και χαρές, αλλά και στο ποδόσφαιρο, στον πολιτισμό, στη γραβάτα που… φορέθηκε για λίγο και στην μοτοσυκλέτα που στερήθηκε, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλα αυτά σε συνέντευξη, εφ' όλης της ύλης στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν για την εκπομπή «Formula of Power» λίγο πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Το καμάρι του πρωθυπουργού είναι ένα: «Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση.»

Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως με την επιτυχία αυτή που είχαμε, πράγματι είναι σαν να έφυγε μία θηλιά, μία γραβάτα από τον λαιμό μας. Εννοώ, την επιτυχία που είχαμε για το ελληνικό χρέος. Μπορεί να μη διαγράφηκε το χρέος. Ωστόσο, βρέθηκε ένας τρόπος, μέσα από την επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των αποπληρωμών και την περίοδο χάριτος, να δοθεί ένας καθαρός διάδρομος 15ετίας για την Ελλάδα».
Στο ερώτημα «ποιο είναι πιο κοντά σε εσάς, η μηχανή της νιότης σας ή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο;» ο Τσίπρας απάντησε: «Σίγουρα οι μοτοσικλέτες. Ξέρετε το να μπορεί κανείς να οδηγεί με ασφάλεια, αλλά να τρέχει με μία μοτοσικλέτα σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχω στερηθεί».

«Μπέτυ ή ... Περιστέρα;» - Η σύγχυση της Νετανιάχου με την Μπαζιάνα

Υποδεχόμενη τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Νετανιάχου φάνηκε να έχει απορίες για το όνομά της...
«Χαίρομαι που σε βλέπω ξανά. Λοιπόν, το όνομά σου είναι Μπέτυ ή…» ρωτά την κυρία Μπαζιάνα, και εκείνη να απαντά: «Μπέτυ!».

Βλέπετε με τα Μπέτυ και τα Περιστέρα μπερδεύτηκε και η σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού. Και για να μην υπάρξει καμία παρανόηση για το πώς λένε τη σύντροφο του Πρωθυπουργού (ή τέλος πάντων πώς την αποκαλεί ο κ. Τσίπρας) οι Ισραηλινοί το έκαναν και… βίντεο.
Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ στο Τwitter, η κυρία Μπαζιάνα αναφέρεται και με τους δύο τρόπους, Περιστέρα και Μπέτυ. «Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα παρέθεσαν δείπνο για τον έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα και τη σύντροφό του Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα και τον κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του Αντρη Μουστακούδη, στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ».

Η Πάμελα Άντερσον θέλει να συναντήσει τον...Βαρουφάκη (pic)

Η Πάμελα Άντερσον δήλωσε δημοσίως ότι θέλει να συναντήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του κινήματος Diem25, Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η ξανθιά σεξοβόμβα φαίνεται ενημερωμένη για το κίνημα.
Η Πάμελα Άντερσον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Μπέρνι Σάντερς πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο, όπως λέει θα επιθυμούσε να συναντηθεί μαζί του καθώς τον θεωρεί «σπουδαίο άνδρα με μεγάλη ενέργεια και καλές ιδέες»

Je suis ΣΚΑΙ: Ο Φλαμπουράρης δηλώνει θύμα μπαχαλάκηδων

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως οι επιθέσεις που έχει δεχθεί στο σπίτι του προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι έβαλαν τη βόμβα στον Σκάι ή αντίστοιχους με αυτούς.
Για να προσθέσει: «Καταδικάζω αυτή την εγκληματική πράξη ενάντια στον Σκάι αλλά επειδή γνωρίζετε ότι 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι κι άλλες 10 φορές μου έχουν επιτεθεί, γνωρίζετε πολύ καλά ότι εγώ δεν το έκανα θέμα έτσι όπως έχετε κάνει εσείς το θέμα του Σκάι».

Παντρεύεται ο Στέλιος Κούλογλου

Τα σκαλοπάτια του Δήμου Αιγάλεω θα περάσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Όπως προκύπτει από την αγγελία που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο γνωστός δημοσιογράφος παντρεύεται την Φωτεινή Λαμπρίδη, η οποία γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ζει στην Ελλάδα.

Ερχονται εκλογές: Ο Γκλέτσος τώρα και σε... application

Τον δικό του αγώνα ετοιμάζεται να δώσει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, λόγω τον εκλογών.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον... διαδικτυακό.
Με το σύνθημα «Πάρε τη δύναμη διακυβέρνησης στα χέρια σου» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε τη δική του εφαρμογή για «smartphones», με το όνομα «Gkletsos».

«Κιμ Γιονγκ... Βούτσης»: Ο πρόεδρος της Βουλής καλεί να του ευχηθούν

Με ειδικό mail που έχει τίτλο «Ονομαστική εορτή του προέδρου της Βουλής 6/12/2018», πρόεδρος της Βουλής ενημερώνει ότι θα δεχθεί ευχές, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στο σαλόνι υποδοχής του.

Υπάρχει δε και συγκεκριμένο ωράριο για την υποβολή των ευχών: 13:00-14:00.
Κάτι τέτοιο θυμίζει ασφαλώς τις αντίστοιχες φιέστες γενεθλίων (ή επετείων) ηγέτων, επιπέδου Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας.

Πάγκαλος: Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας - Ζω με 370 ευρώ

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε για όλους και για όλα, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι σήμερα ζει με 370 ευρώ, καθώς επίσης και το ότι του έχει γίνει κατάσχεση στην σύνταξη του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Να βγω να πάω που; Και πως να βγω; Με τι χρήματα. Από τη μία κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ» ανέφερε αρχικά ο ίδιος.
Συνεχίζοντας τα λεγόμενα του πρόσθεσε τα εξής ακόλουθα: «Εδώ και πέντε χρόνια μου έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πως ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές.» ανέφερεο πρώηνυπουργός του ΠΑΣΟΚ.