Πυρ και μανία έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να φέρει εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν και η σχετική αποκάλυψη είχε γίνει από τα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σαββατοκύριακο, με ειδική αναφορά στο τριήμερο 25-28 Ιανουαρίου, εκείνο που εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι η επίμαχη διαρροή την Πέμπτη το μεσημέρι έγινε από διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε για όσους το έχουν λησμονήσει ότι υπουργός Εξωτερικών είναι ο ίδιος, αλλά η διαρροή δεν έγινε από το γραφείο του. Αλλος μαρτύρησε τον «μυστικό» σχεδιασμό της κυβέρνησης, με τις υποψίες να στρέφονται στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ.Κατρούγκαλο, ο οποίος φαίνεται πως από τη χαρά του να πάρει τα «συχαρίκια» της είδησης έκανε αυθαίρετα ατομικό επικοινωνιακό παιχνίδι, προκαλώντας εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειωτέον δε πως όλα τα προηγούμενα 24ωρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος, έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. Δηλαδή πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει εντός του Μαρτίου.