Μια αναφορά με νόημα στη στάση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Η αναφορά ήταν για τη στάση του πατέρα του και πρωθυπουργού τότε της χώρας, ο οποίος όταν παραιτήθηκε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης και η κυβέρνησή του αριθμούσε πλέον 150 βουλευτές, προσέφυγε άμεσα στις κάλπες, χωρίς κανένα δισταγμό ή άλλες σκέψεις.

«Τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση».

Υπενθύμισε δε ότι «ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές».