Τη δική του απάντηση στο mea culpa του Τσίπρα στις επιλογές προσώπων (όπως το διατύπωσε στην τηλεοπτική συνέντευξη) απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε λάθος στις επιλογές προσώπων, χωρίς βέβαια να μιλήσει ευθέως για τον κ. Βαρουφάκη, και ο πρώην ΥΠΟΙΚ -μέσω ΣΚΑΙ- απάντησε: «Δικό μου ήταν το mea culpa, εγώ έκανα λάθος στην επιλογή προσώπων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην «ανάγκη» εκείνης της περιόδου (2015) για σχηματισμό κυβέρνησης και ότι η επιλογή Καμμένου ήταν ουσιαστικά η μόνη «σίγουρη» λύση: Αν έπαιρνε το υπουργείο Άμυνας, «στο οποίο ήταν πολύ ευτυχής» και μερικά ακόμα υπουργεία, δεν θα παρενέβαινε στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

Kατά τα άλλα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, λέγοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται «υφεσιακές τάσεις» σε μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. Δεν συμμερίστηκε καθόλου την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία ή την έξοδο στις αγορές.

«Είμαστε σε πρόγραμμα. Έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές; Ο Τσίπρας εξήγγειλε και νομοθετεί μειώσεις για την επόμενη κυβέρνηση. Θα πρέπει να πάρεις την αδεία από το Eurogroup και το EuroWorking Group για αυτό» σχολίασε.