Μία από τις ομιλίες στη Βουλή που φάνηκε ότι ενόχλησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή της Αλέκας Παπαρήγα.

Οχι βέβαια γιατί όπως ήταν αναμενόμενο επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά γιατί μάλλον τους είπε αλήθειες που πονάνε. Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε λέγοντας πόσα «εγώ» είπε ο «αριστερός πρωθυπουργός» Τσίπρας, έξω από το Μαξίμου, την Κυριακή, μετά τη συνάντηση με τον Καμμένο.

Και με το «γάντι» καυτηρίασε τον αυταρχικό τρόπο που μίλησε ο… «πρωθυπουργός της χώρας» (όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον εαυτό του), βάζοντας το δήθεν «τολμηρό και γενναίο εγώ» του μπροστά. «Πώς μπορείς να μιλάς για τόλμη όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο, διατηρούνται σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και η Ελλάδα έχει γίνει ορμητήριο πολέμου;» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη… νέα διεύρυνση του δήθεν «προοδευτικού μετώπου» του ΣΥΡΙΖΑ, με ακροδεξιούς βουλευτές των ΑΝΕΛ, ακόμα και τον καθηγητή του ΠΑΜΑΚ Ν. Μαραντζίδη (δεν είπε το όνομά του, αλλά αυτόν εννοούσε), ο οποίος υποστηρίζει ότι κακώς δημιουργήθηκε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και διάφορα αλλά τέτοια «ωραία».

Ε, μετά πώς να μη μεγαλώνει ο κατάλογος των Συριζαίων που τώρα λένε θα ψηφίσουν ΚΚΕ.