Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τότε που πρωτοεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 1994, ο Μανώλης Γραφάκος διοργανώνει στην πολή του τα Μελίσσια την προσεχή Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, μια εκδήλωση απολογισμού, αλλά και αφετηρίας σε ένα νέο ξεκίνημα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, Δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007 - 2010 με πλούσιο έργο στην πόλη, πρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου των Δήμων του Βορείου Τομέα 21ΟΤΑ και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο Μελισσίων έγιναν μεγάλα έργα όπως το κλειστό γυμναστήριο στην οδό Γεννηματά, το κοινωνικό κέντρο της πόλης, αναπλάσεις της 1ης γειτονιάς και της κεντρικής περιοχής, δύο νέες πλατείες, εννέα νέες παιδικές χαρές, διπλασιασμός του δικτύου ομβρίων στην πόλη, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημοτικό ιατρείο, δημοτικό κινηματογράφος κα.

Σημαντικά βήματα στην καριέρα του ήταν η αναδιάρθρωση των δανείων του Δήμου Μελισσίων με επιτόκιο μόλις euribor + 0,35%, αλλά κυρίως η καταλυτική συμβολή του στην αναδιάρθρωση και στο κόυρεμα χρέους 600.000 ευρώ σε κεφάλαιο, του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ο Μανώλης Γραφάκος είναι οικονομολόγος με τρεις μεταμτυχιακούς τίτλους σπουδών (ΜΒΑ, Τραπεζικά και Τουρισμός) και υποψήφιος διδάκτορας στο συνταξιοδοτικό, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ήταν την αρχή δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα είναι αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη.