Θέμα «Μακεδόνων» πολιτικών προσφύγων που όπως υποστήριξε εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου άνοιξε ο Γιώργος Λιάνης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρώην βουλευτής Φλώρινας και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά:


«Η Πρέσπα σήμερα έχει μόνο 2.000 κατοίκους από 20.000 που είχε. Αν αναρωτηθεί κανείς που είναι οι υπόλοιπες 18.000, θα τους βρει στο Τορόντο, στην Αυστραλία και στην Αμερική. Αν ψάξει ποιος τους έστειλε εκεί, θα δει ότι τους έστειλε η Ελλάδα. Τους κατηγορούσε ότι δεν ήταν Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή μίλαγαν αυτό το ιδίωμα. Τους μάζευαν στα χωριά, τους δέρνανε, τους βάζαν να ορκίζονται ότι είναι Έλληνες - τραγικά πράγματα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια - και στο τέλος τους διώχνανε».

Συνέχισε δε ο κ. Λιάνης ως εξής: «Οι πολιτικοί πρόσφυγες έχουν επιστρέψει όλοι. Μόνο ένα μέρος των πολιτικών προσφύγων δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυτοί που ζούσαν στα Σκόπια. Γιατί υπάρχει ακόμα σε ισχύ νόμος που λέει ότι δεν θα επιστρέψουν οι μη Έλληνες στο γένος. Συνέβησαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιώματων μαζικά. Δεν το ξέρει το θέμα ο κόσμος».