Εντονη κινητικότητα και διεργασίες πυροδοτεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στα τέλη Μαρτίου.

Τις τελευταίες ώρες στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε συνεχείς επαφές, ώστε να καταλήξουν σε μια δυναμική παρέμβαση υπέρ της ενότητας στο Κίνημα Αλλαγής. 

Στην εξέλιξη αυτή φένεται να βοήθησε η διευκρίνηση της Χαριλάου Τρικούπη ότι η απομάκρυνση του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ 

Ενδεικτική του κλίματος αποτελεί η δήλωση του διευθυντή της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο οποίος είπε, ότι «προκηρύξαμε ένα συνέδριο και καλούμε όλες τις δυνάμεις και όλα τα στελέχη - συμπεριλαμβανομένων της ΔΗΜΑΡ -να πάρουν μέρος, να συμβάλουν στη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα του ΚΙΝΑΛ». 

Ήδη, κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Σταμάτης Μαλέλης, το μέλος της ΕΓ της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Γιώργος Μπουλμπασάκος , η Έφη Παγκάλου και ο Τάσος Δαρσινός, διαχώρισαν τη θέση τους από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ξεκαθαρίζοντας πως παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής και τάσσονται υπέρ του ενιαίου φορέα.