Μέχρι και υπουργό επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της εκλεκτής της κυβέρνησης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο κλήρος έπεσε στον υπουργό Επικρατείας και ειδικό του Μαξίμου στα θέματα στρατηγικών και δημοσκοπήσεων, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος, μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο ανέβηκε στη συμπρωτεύουσα για να βάλει σε «σειρά» την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Οι δυο τους συναντήθηκαν σε γνωστό στέκι της πόλης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το «Secret», και μεταξύ τυρού και αχλαδίου η νεαρή υποψήφια δήμαρχος φαίνεται πως άκουσε συμβουλές σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να ανεβάσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς της, αλλά και για να προσελκύσει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ολα αυτά συμβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή που στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται σημαντικές εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, όπως η συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον Σπύρο Βούγια, που έδειξε τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στον υποψήφιο δήμαρχο του Κινήματος Αλλαγής, κάτι όμως που προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του συνδυασμού του πρώτου.

Συγκεκριμένα, αποχώρησε από την «κούρσα» της δημαρχίας αλλά και από τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η Καλυψώ Γούλα, καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της, κ. Μπουτάρη, τονίζοντας ότι «κάποιοι επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές, διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον». 

Πηγή: Secret