Το «Epicure 5» είναι ένα barrestaurant στο κέντρο της Λάρισας με εκπληκτική θέα στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία που, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση, «όποιος τη γεμίζει γίνεται πρωθυπουργός». Στο εν λόγω μαγαζί λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα, οι στενοί συνεργάτες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, διοργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για να του ευχηθούν –και επίσημαλόγω της ονομαστικής του εορτής.

Του αγόρασαν λοιπόν και ένα δώρο, που ήταν μια επώνυμη γραβάτα, χρώματος μπλε. Επειδή όμως οι μέρες ήταν πονηρές, για να είναι σίγουροι οι συνεργάτες του Λαρισαίου πολιτικού, στην κάρτα που συνόδευε το δώρο, έγραψαν, περίπου, πως «αν είναι να πάρεις άλλες αποφάσεις, ειδοποίησέ μας να αλλάξουμε το χρώμα».

Δεν ξέρω αν οι συνεργάτες του υφυπουργού είχαν δει όνειρο πως ο ίδιος θα καταψήφιζε την κυβέρνηση Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για προσέγγιση του Κόκκαλη με τον «φυσικό του χώρο». Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο ίδιος, μετά την αναχώρησή του για τη μακρινή Σανγκάη, είχε αποφασίσει απολύτως για τα επόμενα βήματά του, όσο κι αν άφηνε να διαρρέει σε φίλους και γνωστούς πως ήταν αναποφάσιστος.

Προφανώς όμως, το «όνειρο» των συνεργατών του ήταν το ίδιο και με πολλούς ψηφοφόρους του, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν την απόφασή του για στήριξη Τσίπρα, έγιναν κυριολεκτικά έξαλλοι. Το κλίμα για τον Λαρισαίο πολιτικό είναι πλέον πολύ βαρύ στην πόλη του.