Για τρίτη φορά το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι υποκλέπτουν ή συνακροάζονται τα τηλεφωνήματά του. Ποιος και γιατί κάνει αυτή την παράνομη και αντισυνταγματική πράξη; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το νέο κρούσμα αφορούσε επίσης συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με άλλο πολιτικό κόμμα (πρόκειται για τη ΝΔ). Εξάλλου, το ΚΚΕ έχει ήδη καταγγείλει πως η έρευνα για τα προηγούμενα αντίστοιχα κρούσματα προχωρεί με απαράδεκτη καθυστέρηση και ότι παραμένει «ανοιχτή» χάρη στις δικές του διαμαρτυρίες αλλά και υπόμνημά του στην Εισαγγελική Αρχή.

Πρόσφατα, μάλιστα, βουλευτές του κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Ν. Παππά, Μ. Καλογήρου και Ολγα Γεροβασίλη όπου αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά ευρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, παρά τις τεχνολογικές δυνατότητες, και καλούν επί της ουσίας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το τι μέτρα θα πάρει για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι.

Σας θυμίζω ότι η πρώτη καταγγελία έγινε τον Δεκέμβρη του 2016, ενώ η δεύτερη λίγους μήνες μετά, τον Απρίλη του 2017. Ετσι, η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου φαίνεται να παρήγγειλε την άμεση διενέργεια ερευνών για τις πρόσφατες συνακροάσεις, αλλά και τη συσχέτισή τους με τη δικογραφία του 2016 που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε ενημέρωση για την έως τώρα πορεία των ερευνών και ειδικά για την αναφορά του ΚΚΕ περί κωλυσιεργίας στην εξαγωγή πορίσματος. Αναμείνατε στο ακουστικό σας λοιπόν…

Πηγή: Βηματοδότης