Σε... προεκλογική φιέστα φαίνεται ότι θέλει να μετατρέψει την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του υπουργείου Υποδομών ο Χρήστος Σπίρτζης. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι παρήγγειλε εκατοντάδες κομμάτια πίτας και μία τεράστια βασιλόπιτα, χρεώνοντας μάλιστα με ένα... αλμυρό ποσό τα ταμεία του υπουργείου, για μία εκδήλωση το πολύ μίας ώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, παραγγέλθηκαν με απευθείας ανάθεση 1.600 τεμάχια βασιλόπιτας-κέικ των 80 γραμμαρίων, σε ατομική συσκευασία, με άχνη ζάχαρη, καθώς και τέσσερα κιλά βασιλόπιτας-κέικ παραλληλόγραμμου με άχνη ζάχαρη, προκειμένου «να διανεμηθεί στους υπαλλήλους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής, εορταστικής εκδήλωσης ενόψει του νέου έτους 2019, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας».

Το κόστος, μάλιστα, της συγκεκριμένης παραγγελίας έφτασε τα 1.063 ευρώ, με το τιμολόγιο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, να εκδίδεται «στο όνομα του υπουργείου». Προφανώς, ο κ. Σπίρτζης δεν ήθελε να μείνει κανείς υπάλληλος παραπονούμενος και παρήγγειλε 1.600 κομμάτια βασιλόπιτας, που αντιστοιχούν προφανώς σε ισάριθμους εργαζόμενους. Οσο για τη βασιλόπιτα των 4 κιλών, ο υπουργός αποδεικνύεται ιδιαίτερα γαλαντόμος. Εξάλλου, εκλογές έρχονται, οπότε οι εορταστικές δημόσιες σχέσεις βοηθούν... Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υποδομών συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια, κόβοντας... κορδέλες έργων, ακόμα και αυτών που δεν είναι έτοιμα, αλλά φαίνεται ότι στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει όλα επιτρέπονται.