Η ημερομηνία των εκλογών μοιάζει με το… ξυστό. Αν τη βρεις κερδίζεις, αλλιώς στον… κουβά. Κι αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, υπάρχουν τρεις ημερομηνίες.

Πριν από το Πάσχα, μετά το Πάσχα (δηλαδή τον Μάιο -μήπως ο κόσμος μπερδευτεί με τις πολλές κάλπες) και το φθινόπωρο, όταν ελπίζουν ότι θα έχει ξεχαστεί το Μακεδονικό και θα έχουν… αδειάσει τα ταμεία με παροχές και προσλήψεις.

Και συνεχίζει ο Βηματοδότης: «Γιατί κάπου άκουσα ότι ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει εσχάτως τη γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή περί πρόσκαιρων και εφήμερων. Πάντως εκείνο που έμαθα είναι ότι υπάρχουν δύο εισηγήσεις για τον ανασχηματισμό προς τον κ. Τσίπρα. Η πρώτη να γίνει προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη (στις 5 Φεβρουαρίου) και η δεύτερη να τον κάνει όταν επιστρέψει. Εκείνο που ρώτησα και έμαθα είναι ότι έως το τέλος της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος έχει προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα μία επίσκεψη στο Ναύπλιο και μία στην Καλαμάτα για την Υπαπαντή της Θεοτόκου.

Κανένας προγραμματισμός για ορκωμοσία, αν και αυτός μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και κάτι ακόμα· πολλοί στη ΝΔ διερωτώνται πόσο καλά έχει προετοιμαστεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν. Γνωρίζουν ότι το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Καλπαδάκης αλλά δεν έχουν καμία άλλη ενημέρωση. Για να ρωτούν, κάτι θα γνωρίζουν…»