Πριν από λίγες μέρες, ο Πάνος Καμμένος επανέκαμψε στο τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ για να εξαπολύσει απειλές κατά του Τσίπρα, σε περίπτωση που του διαλύσει την ΚΟ. «Θα πίνουμε γκαζόζες» είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι εκείνος είχε την... ιδέα να στείλει τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά στο κυλικείο για γκαζόζα...

Τελικά, ο Κανονισμός της Βουλής δεν άλλαξε, έδωσε σχετική εντολή ο Τσίπρας στον Βούτση, παριστάνοντας τον θιγόμενο, αλλά η αυτογελοιοποίηση του Καμμένου συνεχίζεται.

Ο Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραμένουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ διευκολύνοντας έτσι τον Πάνο Καμμένο αλλά -όπως λένε- δεν θα τους εμποδίζει κανένας να ψηφίζουν εφεξής όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση. Με απλά λόγια μένουν στους ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και κυβέρνηση, ψηφίζοντας στα τυφλά ό,τι φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και Αντιπολίτευση με τον Καμμένο που απειλεί να μην κάνει η κυβέρνηση... «παρέλαση» την 25η Μαρτίου. 

Με λίγα λόγια: Ο Καμμένος ισχυριζόταν ότι θα «πίνει γκαζόζες», απειλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τον στείλει σε πρόωρες κάλπες, αλλά τις γκαζόζες θα τις πίνουν οι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος, κάνοντας «αντιπολίτευση» στην συμπολίτευση... 

Εν τω μεταξύ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποτίθεται ότι έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, αλλά κάτι συμβαίνει και το μετανιώνει. Τη μία ήταν το… χαλασμένο αυτοκίνητό του, την άλλη υπέκυψε στα παρακάλια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος του ζήτησε ευθέως -λες και ήταν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας- να παραμείνει βουλευτής μέχρι την ημέρα ψήφισης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με «πόνο ψυχής» ο κ. Παπαχριστόπουλος δέχθηκε και αμέσως μετά ανέλαβε και πάλι δεσμεύσεις ότι ύστερα και από αυτή την ψηφοφορία θα παραδώσει την έδρα του. Εκτός αν πάλι κάτι πάει στραβά.