Η αλήθεια είναι πως μετά τη δημοσιοποίηση του backstage διαλόγου από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Έλλη Στάη και τον τηλεοπτικό σταθμό Open έχει ξεσπάσει ένας μικρός τηλεοπτικό πόλεμος. Οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων πάνε και έρχονται με την αρχή να κάνει η γνωστή δημοσιογράφος και τη συνέχεια να δίνει η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» που δημοσιοποίησε και το διάλογο.

Ποια είναι όμως στην πραγματικότητα η ουσία των όσων λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις και συγκεκριμένα όσα λέει ο πρωθυπουργός;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Δεν αποτελεί παράδοξο στο τηλεοπτικό τοπίο πριν από κάθε συνέντευξη να υπάρχει ένας διάλογος ανάμεσα στον ή στη δημοσιογράφο και στον συνεντευξιαζόμενο. Προκειμένου να σπάσει ο πάγος και να αισθανθεί καλύτερα ο συνεντευξιαζόμενος, κυρίως εάν αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Κάτι τέτοιο συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλη Στάη.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν, ο Πρωθυπουργός σχολίασε τα… κρύα χέρια της δημοσιογράφου με την ίδια να τον προειδοποιήσει ότι κάνει κρύο στο στούντιο και «μπορεί να κρυώσεις κι εσύ εδώ μέσα», ενώ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εκτυφλωτική» την Έλλη Στάη. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται ο Πρωθυπουργός να τσεκάρει την κάμερά του λέγοντας «α, καλό φαίνεται», ενώ η Ελλη Στάη τού είπε χαριτολογώντας: «Στο τέλος θα έπρεπε να πολιτευτούμε και μαζί, αλλά δεν μου το έχετε προτείνει ακόμη». Βέβαια ο κ Τσίπρας μπορεί να μην απάντησε αλλά γέλασε με την «παρατήρηση» της δημοσιογράφου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρωθυπουργός επιλέγει ο ίδιος και τα κανάλια αλλά και τους δημοσιογράφους όταν δίνει συνέντευξη, ενώ αγαπά να αφιερώνει λίγη ώρα πριν ή μετά τη συνέντευξη προκειμένου να κάνει και μια βόλτα από τις αίθουσες σύνταξης για κουβέντα είτε με δημοσιογράφους, είτε με τη διοίκηση του τηλεοπτικού καναλιού.

Μάλιστα η ακριβώς προηγούμενη συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Εκεί ο κ. Τσίπρας έκανε αμέσως μετά και τη βόλτα του από τα δημοσιογραφικά γραφεία, όπου δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ποιον θα υποδείξει ως υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Ο κ. Τσίπρας, με τη σιγουριά που θέλει να φαίνεται ότι τον διακρίνει, δεν είπε όνομα, αλλά είπε το εξής: «Θα είναι ένας που δεν ξέρει να χάνει». Το τι έγινε και τι ονοματολογία αθλητών, ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών έπεσε στο τραπέζι δεν περιγράφεται. Τελικά κανένας δεν δέχθηκε να είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, και το κόμμα και ο Πρωθυπουργός περιορίστηκαν στον υφυπουργό, Νάσο Ηλιόπουλο…

Ακόμη ένα ενδιαφέρον έως και… καυτό σκηνικό (αυτή τη φορά όχι backstage) ήταν σε συνέντευξή του λίγο πριν την εκλογή του στην εξουσία.

Το Δεκέμβριο του 2014 σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους Παύλο Τσίμα και Σία Κοσσιώνη ο τότε ακόμη πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχόλιο της κ Κοσσιώνη πως την «ερεθίζει» η απάντησή του ο ίδιος με… λάγνο ύφος και πονηρό χαμόγελο απάντησε πως… χαίρεται που την ερεθίζει!

Συνεπώς, θα έλεγε κανείς, δεν έχει και τόση σημασία τι λέει στο backstage των συνεντεύξεών του...