Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
obxzfix0qjvndjicscf4
Παραπολιτικά

Δεν συννενοήθηκαν για τις δικαιολογίες τους Πολάκης - Βαξεβάνης

Άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός κι άλλα ο εκδότης της εφημερίδας που δημοσίευσε τη συζήτησή του με τον κεντρικό τραπεζίτη

Μπλέχτηκαν, όπως φαίνεται, οι γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Παύλου Πολάκη και Κώστα Βαξεβάνη καθώς δεν κατάφεραν να συννενοηθούν για να διαμορφώσουν ένα κοινό αφήγημα απέναντι στις καταγγελίες περί ηχογράφησης της συζήτησης του Παύλου Πολάκη και του Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο κ. Πολάκης δήλωσε δημόσια ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη με μαγνητόφωνο αλλά κατάφερε, εξαιτίας και της καλής του μνήμης, να τα καταγράψει και στη συνέχεια να δημοσιευτούν στον φιλοκυβερνητικό Τύπο. «Έχω τεράστιο μνημονικό, θυμάμαι πολύ καλά λέω», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Από τη δική του πλευρά, όμως, ο εκδότης και δημοσιογραφός της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, που έφερε στο φως της δημοσιότητας τον διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών, ισχυρίζεται ότι έλαβε τη συνομιλία τους από τη γραμματέα του Γιάννη Στουρνάρα. 

Απ' ό,τι φαίνεται, Παύλος Πολάκης και Κώστας Βαξεβάνης δεν ήρθαν σε συννενόηση προτού δημοσιοποιήσουν τις δύο διαφορετικές εκδοχές. Τα δύο σενάρια που δίνουν στη δημοσιότητα φθείρουν το αφήγημα που προσπαθούν να περάσουν προκειμένου να μην πάρει η υπόθεση τον δρόμο της Δικαιοσύνης.