Συζητήσεις προκάλεσε σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους της Αθήνας μια τελευταία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένου, από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο δικαίωσε τον Αντρίκο Παπανδρέου για την υπόθεση των περίφημων CDS και καταδίκασε για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες τον Π. Καμμένο.

Το ωραίον του πράγματος, όπως γράφει το Secret, δεν βρίσκεται στο ποινικό κομμάτι της απόφασης αλλά στο αστικό. Και αυτό γιατί το δικαστήριο δεν του επέβαλε υψηλή αποζημίωση, με την αιτιολογία ότι τις καταγγελίες τις έκανε με «πεποίθηση αλήθειας».

Το εν λόγω ελαφρυντικό στη νομική διάλεκτο αφορά άτομα μειωμένης αντίληψης ή εμμονικά, με ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, «μειωμένης αντίληψης, άρα και καταλογισμού».

Ο Π.Καμμένος προφανώς δεν κατάλαβε το σκεπτικό της απόφασης και, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, αποχώρησε από το δικαστήριο περιχαρής για τη χαμηλή αποζημίωση που του επιδικάστηκε. Λέτε, τελικά, τελευταία στο υπουργείο Αμυνας της Ελλάδας να προΐστατο άτομο «μειωμένου καταλογισμού»; Σοκ και δέος!