Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον υπουργό Οικονομικών σε συνέντευξή του να στέκεται στο… πλευρό της Νέας Δημοκρατίας όταν ως η επόμενη κυβέρνηση (όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) θα επιχειρήσει να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικανό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε ότι η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να γίνει κυβέρνηση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των προσπαθειών μιας κυβέρνησης ΝΔ να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιοχανσον.

Τότε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπή Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και την αξιωματική αντιπολίτευση οι τόνοι είχαν ανέβει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταλογίζει λανθασμένους ισχυρισμούς στον Κ. Μητσοτάκη, όταν υποστηρίζει ότι θα ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων των πλεονασμάτων λέγοντας μάλιστα πως «όντως ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει τα πλεονάσματα 2%. Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Κι εγώ θέλω πολλά στη ζωή. Δεν λέει κάτι αυτό».