Ασταμάτητος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος «οργώνει» στην κυριολεξία όλη την Ελλάδα με επισκέψεις και ομιλίες, όπου τον καλούν οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ.

Δεν είναι τυχαία η στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον ορίσει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και, κατ’ επέκταση, όλου του προεκλογικού αγώνα μέχρι τις κάλπες του Μαΐου, καθώς είναι το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει, αλλά και να μιλήσει στην «ψυχή» των νεοδημοκρατών, όπως αναφέρουν οι έμπειροι της κεντροδεξιάς παράταξης.

Αυτό που συζητείται και ίσως σε πολλούς έχει κάνει εντύπωση είναι ότι ο ίδιος δεν επαναπαύεται στην αναγνωρισιμότητά του και στη χρόνια ενασχόλησή του με την πολιτική, αλλά «κυνηγάει» τον σταυρό, καθώς δεν θέλει να ψηφιστεί απλώς και μόνο γιατί τοποθετήθηκε επικεφαλής.

Ο ίδιος έχει και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., στους οποίους επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι «είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά για κάθε σταυρό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», τονίζοντας πάντα ότι «δεν περισσεύει κανείς».

Οι περιοδείες του θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, έχοντας «βαρύ» πρόγραμμα, με τον πρόσφατο «σταθμό» του να είναι στην ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, όπου φάνηκε να συγκινείται, καθώς, όπως δήλωσε, νιώθει πάντα ΟΝΝΕΔίτης και αυτό του δίνει ακόμη το κίνητρο να δίνει το «παρών» όπου τον καλούν οι νεολαίοι της παράταξης.