Λίγοι κατάλαβαν και περισσότεροι έσπευσαν να το καταδικάσουν, το περιεχόμενο των δηλώσεων Τσίπρα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του κλειστού κομματικού κονκλαβίου. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «πλατύ κάλεσμα» και «πλατιά απεύθυνση» στον προοδευτικό χώρο την οποία θα κάνει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή.

Το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και κάποιοι περίεργοι γυρολόγοι του Σημιτικού εκσυγχρονισμού έσπευσαν να δηλώσουν την άρνηση τους. Παραδοσιακά το ΚΚΕ, από το οποίο προέρχονται τα κυριότερα μέλη της ηγετικής ομάδας όπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, έκανε «πλατιά καλέσματα» κάθε φορά που σχεδίαζε τις «πλατιές του ολομέλειες» στις οποίες φυσικά δεν χωρούσε κανείς πλην εκείνων που επιθυμούσαν να επιστρέψουν.

Ούτε σήμερα η απεύθυνση αφορά το «προοδευτικό ακροατήριο», αλλά τους όμορους χώρους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΠΛΕΥΣΗ κτλ) και εκείνους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ προερχόμενοι από άλλα κόμματα. Αθροιστικά γύρω στο 4% -5% τουλάχιστον σύμφωνα με τα γκάλοπ των ημερών.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να τους διεμβολίσει βλέποντας ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν-συνασπιστούν μεταξύ τους άρα είναι περισσότερο ευάλωτοι σε τέτοια… καλέσματα. 

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους … μεταρρυθμιστές που προφανώς αγνοούν ότι ο πόλεμος και η Ιστορία δεν περιμένουν κανέναν.