Έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών από τη στιγμή που το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει και οι βουλευτές που θα εκλεγούν είναι πάνω κάτω 7.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μία εκλογική περιφέρεια στην οποία έχουν συγκεντρωθεί «βαριά» ονόματα της Νέας Δημοκρατίας, ευνοεί τις λεγόμενες «γραμμές» που έρχονται από ψηλά και φτάνουν μέχρι πολιτικά γραφεία πέριξ του κέντρου της Αθήνας.

Η ύπαρξη υποψηφίων που θεωρείται σίγουρο ότι θα εκλεγούν, μερικοί από αυτούς σημειώνοντας και ρεκόρ σταυρών, έχει οδηγήσει πολλούς στα γραφεία τους έτσι ώστε να προκύψουν είτε δίδυμα, είτε τριάδες, έτσι ώστε μικρότερου ή τοπικού βεληνεκούς υποψήφιοι, να επωφεληθούν από τις «γραμμές» στις περιοχές που δεν έχουν δύναμη.

Όσοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πρακτική αυτή που αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες λογικές «περιχαράκωσης» εντός του ψηφοδελτίου, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές και πρέπει να υπάρξει άνωθεν παρέμβαση για να σταματήσει αυτό.