«Συριζαϊκή αριστερή ιστορία» επιχείρησε να διδάξει ο Τάσος Πετρόπουλος τους μαθητές που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ξεπερνώντας κάθε λαϊκίστικη ιδεοληψία, τούς ανέφερε ότι «πριν το ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι»...

Ο κ. Πετρόπουλος παρουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον μέγα σωτήρα, τόσο των πεινασμένων Ελλήνων, όσο και των αδέσποτων ζώων. Ειδικότερα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος:  

«Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.  

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά για τον υφυπουργό Εργασίας. Το 2017 είχε παρουσιάσει στην Ολομέλεια τα αποτελέσματα της καθημερινής του παρουσίας στους δρόμους της Αθήνας και των συγχαρητηρίων που δέχεται για τη μείωση φόρων:

«Επειδή συνηθίζω να περπατώ στο δρόμο, χθες οι έμποροι μου είπαν 'σωθήκαμε' γιατί ως τώρα ήταν 700 και 800 ευρώ το μήνα και δεν μπορούσαμε να τις καταβάλουμε» είχε πει στη Βουλή, προσθέτοντας δε ότι και το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 ευρώ, ποσό που είναι ως και 300 ευρώ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.