Σήμερα στο Ψυχικό, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στις 18:30 γίνεται η νέα παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη: «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;»

Το παρουσιάζουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Παρόλο που η εκδήλωση αυτή δεν είναι φυσικά μια κομματική συγκέντρωση, ωστόσο ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη την προεκλογικής εκστρατείας του Κωστή Χατζηδάκη στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.

Επιπλέον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης, όπως τονίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της ΝΔ, αποκαλύπτει και την πολιτική στρατηγική του Κωστή Χατζηδάκη. Ότι δηλαδή παρά την πολιτική οξύτητα που κυριαρχεί είναι αποφασισμένος να συνεχίζει στο δρόμο της σοβαρότητας και της μετριοπάθειας. Δίνοντας έμφαση στον προγραμματικό πολιτικό λόγο και την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Επιμένοντας στην κεντροδεξιό χαρακτήρα της ΝΔ και τη διέυρυνση των ορίων της παράταξης.

Φυσικά το δικό της συμβολισμό έχει και η παρουσία του Νίκου Δένδια στην εκδήλωση αυτή.

Διότι πέραν της φιλίας τους, οι δυο πολιτικοί έχουν παραδοσιακά ένα πολιτικό προφίλ με αρκετές ομοιότητες.