Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν το «παρών» στην συνάντηση γυναικών που διοργανώσε στο Περιστέρι, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είπε, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, η υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής οι γυναίκες είμαστε υποχρεωμένες να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι μπορούμε. Δουλεύουμε διπλά για να πείσουμε, γι’ αυτά που για έναν άντρα θεωρούνται αυτονόητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά της.

Ολόκληρη η ανάρτησή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο facebook:

«Ευχαριστώ όλες τις γυναίκες που ήρθαν στην συνάντηση γυναικών που διοργανώσα στο Περιστέρι! Δώσαμε ένα δυνατό μήνυμα, ότι :

Ναι εμείς οι γυναίκες μπορούμε!

Σπάμε τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες σε δεύτερους ρόλους.

Η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής οι γυναίκες είμαστε υποχρεωμένες να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι μπορούμε. Δουλεύουμε διπλά για να πείσουμε, γι’ αυτά που για έναν άντρα θεωρούνται αυτονόητα.

Η 8η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι η μέρα που όλα τα φώτα στρέφονται πάνω της.

Σήμερα μία γυναίκα έχει τη δυνατότητα να είναι ταυτόχρονα κόρη, σύζυγος, σύντροφος, φίλη, αδερφή, εργαζόμενη, μητέρα. Παρόλα αυτά, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δημιουργούν ανυπέρβλητες πολλές φορές δυσκολίες σε αρκετές γυναίκες ως προς τον συντονισμό και πραγμάτωση των πολλαπλών τους ρόλων.

Οι καιροί άλλαξαν, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά βήματα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας. Όμως οι διακρίσεις στη χώρα μας όπως και σε άλλες πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες της Δύσης δεν έχουν εκλείψει. Η βία εναντίον των γυναικών εξακολουθεί να υφίσταται σε πολύ υψηλά ποσοστά ενώ τα φαινόμενα σεξισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης συνεχίζουν και μερικές φορές αυξάνονται.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι όλες οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, έχουν πραγματοποιηθεί, στην διάρκεια των χρόνων της μεταπολίτευσης, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζουμε και σήμερα ακόμα πιο δυνατά τον αγώνα μας».