Δεν είναι λίγες οι φορές που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης απασχόλησε την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις του. Άλλοτε ευφάνταστες, άλλοτε εμπρηστικές και άλλοτε προκλητικές. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται η απώλεια μνήμης με τα θύματα των μολότοφ, θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στο κόμμα του.

Είχε ασφαλώς προηγηθεί η αλήστου μνήμης προσωπική εξομολόγηση για το νέο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την περήφανη διαπραγμάτευση 17 ωρών του Αλέξη Τσίπρα και αφού είχε πάει στον κάλαθο των αχρήστων το περήφανο «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015.

Τότε ο βουλευτής Κυρίτσης είχε γράψει:

Πρόσφατα είχε αστειευθεί και για τον χρόνο των εκλογών: «Έτος εξελίξεων το 2019. Εν πρώτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Μην το γελάτε, και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά έγιναν τον Νοέμβριο του 1974.»

Φυσικά, τον έχει απασχολήσει και το θέμα του Ρουβίκωνα. Αναφερόμενος σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Γαλλίας, ο βουλευτής είχε αποφανθεί ότι είναι μια κλασσική μορφή ακτιβισμού.  

«O Ρουβίκωνας δεν νομίζω ότι κάνει εξωτερική πολίτικη. Είναι μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό. Αν αυτό βοηθά τις ελληνογαλλικές σχέσεις, δεν τις βοηθάει. Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού. Αν συμφωνώ; Δεν συμφωνώ γιατί νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία. Αν χαλάσουν οι σχέσεις μας από αυτό; Ούτε μια στο εκατομμύριο» ανέφερε.»

Σε άλλη παρέμβαση, είχε αναρωτηθεί: «Στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις. Έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις;»

Όμως, ο Γιώργος Κυρίτσης κατακεραύνωσε και το πρόσφατο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά του Τόλκα και του Μωραΐτη. Σε ένα άκρως ειρωνικό tweet, είπε: «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+»