Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
«Βούλιαξε» ο Πανελλήνιος για τα 20άχρονα του Μάριου Σαλμά
9ltiijj7hiw24jwvl8bp
Παραπολιτικά

«Βούλιαξε» ο Πανελλήνιος για τα 20άχρονα του Μάριου Σαλμά

Με μια συγκινητική και ενωτική ομιλία.

Τα 20 χρόνια διαρκούς και αδιάληπτης κοινοβουλευτικής του θητείας γιόρτασε πρόσφατα στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριος Σαλμάς. Οι πολίτες που εισέρρευσαν αθρόα στον χώρο της εκδήλωσης έδωσαν ηχηρό μήνυμα νίκης και προεκλογικής εγρήγορσης ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των συναδέλφων του βουλευτών. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Μάριο Σαλμά, οι Βουλευτές Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Βλάσσης, Βασίλης Γιόγιακας, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Κοντογιώργος, Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Φορτσάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ό πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Δέρβος ο πρώην Υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, οι πρώην βουλευτές Φεβρωνία Πατριανάκου, Σπήλιος Λιβανός, Απόστολος Κωστόπουλος δήμαρχοι και πολλοί άλλοι.

Συγκινημένος ο Μ. Σαλμάς ανέφερε μεταξύ άλλων κάνοντας αναδρομή στο χθες και μιλώντας για το σήμερα και το αύριο: «Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθιος μπροστά σας 20 χρόνια πρίν ως υποψήφιος βουλευτής ήμουν ένας νέος, γιατρός, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από μία μικρή επαρχία. Ο γιός ενός οικοδόμου, ένα από τα 3 παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας που μοιράζονταν την αγάπη, την κοινή προσπάθεια για προκοπή, τις αρχές της αξιοπρέπειας της αλληλεγγύης και του σεβασμού. Το παιδί μιας γειτονιάς στην Αμφιλοχία που δεν ήταν εύπορη αλλά μοιράζονταν όνειρα και δημιουργούσε όμορφες αναμνήσεις.

Και τα όνειρα αυτά ήθελα να γίνουν πραγματικότητα. Σας μίλησα για αισιοδοξία. Γιατί αυτή η αισιοδοξία ήταν που κρατούσε το χαμόγελο στα χείλη του πατέρα μου, όπλιζε τη μάνα μου με καλοσύνη να χει το σπίτι ανοιχτό , έδινε δύναμη στον αγρότη να οργώνει το χωράφι, ωθούσε τον έμπορο να κάνει νέες δουλιές, έδινε κίνητρο στους μαθητές, στους απόφοιτους των Πανεπιστημίων, που όλοι μαζί αγαπούσαν τη πατρίδα και την στήριζαν.

Ήταν τότε στην δεκαετία του 70 που όλοι δούλευαν σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεροκάματο αλλά οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι γέλαγαν. Εξίμισυ χρονών καλοκαίρι του 1974 κοντά στον πατέρα μου στην οικοδομή οι πρώτες μου παραστάσεις από μία γενιά οικοδόμων, εργατών που εξέπεμπαν σιγουριά ότι η χώρα θα μεγαλουργήσει. Το απόγευμα κοντά στο χωράφι με τις ελιές και μαζί στο ανθοπωλείο.

Είναι οι ίδιες παραστάσεις, είναι τα ίδια βιώματα που είναι χαραγμένα και σε σας αλλά που λείπουν από τους σημερινούς κυβερνώντες. Άνθρωποι που μεγάλωσαν στα σαλόνια, αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι, άνθρωποι που έκαναν καταλήψεις μαθητές αλλά μεγάλοι τις ταυτίζουν με ακροδεξιές συμπεριφορές, άνθρωποι που πρωτοστατούσαν σε πορείες νέοι αλλά μεγάλοι στέλνουν τα ΜΑΤ, άνθρωποι που νέοι κήρυταν έξοδο από το ΝΑΤΟ αλλά μεγάλοι άφησαν όλο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ. Άνθρωποι που νέοι κατηγορούσαν το κεφάλαιο αλλά μεγάλοι το αγκάλιασαν, άνθρωποι που νέοι πίστευαν στην κοινωνική οικονομία αλλά  μεγάλοι έγιναν υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς. 

Σας μίλησα για ελπίδα. Είναι αυτή η ελπίδα που έχει τώρα χαθεί. Που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ότι όποιος και να κυβερνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Δεν είναι αλήθεια. Σήμερα με την συγκινητική παρουσία σας εδώ όλοι εσείς νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, άνδρες, γυναίκες, φοιτητές, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, το αποδεικνύετε περίτρανα. Η ελπίδα είναι ζωντανή και η πολιτική αλλαγή έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός της χώρας. Ένας πολιτικός σύγχρονος, με εξαιρετική παιδεία, με ήθος με αρχές και ειλικρίνεια, που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στο 2021 όπου η Πατρίδα συμπληρώνει 200 χρόνια από την εθνική παλιγεννεσία. Εδώ σας έφερε η πεποίθηση ότι οι αγωνίες μας θα συναντηθούν, οι αξίες μας. 

Σας μίλησα για αλλαγή. Και τα άλλαξα όλα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία. Έστησα τον ΕΟΠΥΥ στα πρώτα του βήματα, αφού ανέλαβα καθήκοντα 6 μήνες μετά την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα λειτουργεί με τον δικό μου κανονισμο παροχών. Μείωσα τις τιμές δεκάδων διαγνωστικών εξετάσεων, Το σύστημα ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών όπως λειτουργεί σήμερα, η ψηφιοποίηση συνναλαγών με τα διαγνωστικά και κλινικές, οι κλειστοί προϋπολογισμοί με περιορισμό της σπατάλης σε διαγνωστικά, κλινικές, φάρμακο, τα νέα υδατογραφημένα κουπόνια στα φάρμακα, η συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, η βάση δεδομένων, η μείωση τιμών στα φάρμακα κατά 23%, η ασφαλιστική μειωμένη τιμή που αγόραζε ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα αντί της λιανικής που αγόραζε τα προηγούμενα χρόνια έγιναν στην θητεία μου.

Στην θητεία μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Για να καταλάβει κανείς το πάρτυ που γινόταν πριν με τα κουπόνια στα φάρμακα που τα κολούσαν σε πλασματικές συνταγές, τα χρέωναν στα ταμεία και εξήγαγαν τα κουτια, θα δώσω ένα παράδειγμα. Μετά από όλες τις αλλαγές που έκανα σε δείπνο στην Αθήνα με τον Ελληνικής καταγωγής Υπουργό Υγείας της Αλβανίας το 2013 μου εξήγησε ότι έκανα ένα καλό και ένα κακό στην Αλβανία.

Το καλό ήταν ότι μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων εκεί αφού παίρνουν το μέσο όρο της Ελλάδας των Σκοπίων και της Ιταλίας. Και το κακό ότι τους άφησα χωρίς φάρμακα αφού σταμάτησε η εξαγωγή από φαρμακαποθήκες της Ηπείρου φαρμάκων προς την Αλβανία με φορτηγά αφού όμως κολλούσαν τα κουπόνια σε συνταγές, χρεώνοντας πλασματικά τα ασφαλιστικά ταμεία...

Στα πλαίσια αυτά εντόπισα με ελέγχους που διέταξα παράνομες χρηματοδοτήσεις ταξιδιών από την εταιρεία Novartis σε δημόσιους λειτουργούς, δηλαδή γιατρούς, φαρμακοποιούς και υπαλλήλους που εμπλέκονταν με το φάρμακο. Σας μίλησα για την Αιτωλοακαρνανία. Έκανα το χρέος μου στο ακέραιο. Το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας το 2009, η μονάδα εντατικής θεραπείας, η πτέρυγα διοικητικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το ΚΑΦΚΑ της Αμφιλοχίας, το ΚΥ Κατούνας, το ΚΥ Μύτικα, οι 4 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ σε Αγρίνιο Μεσολόγγι, Ναύπακτο, τα ασθενοφόρα στα ΚΥ Αμφιλοχίας, Θέρμου, Βόνιτσας, τα αγροτικά ιατρεία σε Γαβαλού, Μεσάριστα, Κεχρινιά, Θύρειο, Πλαγιά, Παλιάμπελα, Στάνος, ο σταθμός ΕΚΑΒ στην Αμφιλοχία, 63 νέες θέσεις γιατρών στο νομό και άλλα έγιναν στην θητεία μου

Μεσολάβησαν όμως τέσσερα καταστροφικά κίτρινα χρόνια μέχρι και σήμερα. Τέσσερα χρόνια που ο λαϊκισμός, το ψέμα και η υποκρισία κυριάρχησαν. Τέσσερα χρόνια που απεδειξαν ότι το αφήγημα περί ενός άλλου δρόμου της αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ότι όλα όσα έλεγαν, πίστευαν και έγραφαν οι μέντορες της αριστεράς στην πράξη δεν γίνονται. Είναι μόνο θεωρία, είναι μόνο στα χαρτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε υποτίθεται για να διώξει την Τρόικα και να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών, αλλά υπεγραψε τρίτο μνημόνιο δυσβάστακτο και έβαλε την χώρα σε ενισχυμένη εποπτεία για πολλά χρόνια.

Ήρθε για να σώσει την δημόσια περιουσία από τους δανειστές και υποθήκευσε μέχρι και τα αρχαία μνημεία για 100 χρόνια. Ήρθε για να διώξει την κακιά Μέρκελ και τους ιμπεριαλιστές Αμερικανούς και έγιναν οι πιο καλοί φίλοι. Ήρθε γιατί τους ενοχλούσε να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία και η κυρίαρχη θρησκεία μας και προσπαθούν να το πετύχουν με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ήρθε για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και κατάφερε το αντίθετο να τις εξαυλώσει και μαζί και τις μετοχές που είχε το δημόσιο ζημιώνοντάς το κατά πολλά δισ. ευρώ. Ήρθε για να φορολογήσει του πλουσίους αλλά μόλις προχθές μειώθηκε ο συντελεστής με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων από 15 σε 10%. Την ίδια ώρα που αύξησε την φορολογία σε όλη την μεσαία τάξη και αποφάσισε και ψήφισε το αφορολόγητου που σημαίναι ότι από του χρόνου τα εισοδήματα 600 ευρώ το μήνα ενώ δεν πλήρωναν φόρο τώρα θα πληρώνουν.

Ήρθε για να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά τους έκοψε το ΕΚΑΣ και την επικουρική σύνταξη. Την ίδια ώρα που στερεί από 300.000 νεοσυνταξιούχους την σύνταξή τους αφού περιμένουν 3 χρόνια για να την πάρουν. Ήρθε υποτίθεται για να στηρίξει τους φτωχούς και τους εγλώβισε στην παγίδα της φτώχειας, στο επίδομα των 200 ευρώ χωρίς να μπορούν να επανενταχθούν στην εργασία. Ήρθε για να πολεμήσει την διαφθορά αλλά κρυφός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής. Δυστυχώς όμως κατάφερε και πολλά. Κατάφερε να φορτώσει το δημόσιο πάλι με στρατιές συμβούλων, μετακλητών και δημοσίων υπαλλήλων αδιαφορώντας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις. 

Κατάφερε να χαρίζει επιλεκτικές οφειλές στο δημόσιο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, την ώρα που οι οφειλές των πολιτών προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 100 δισ.

Ευτυχώς όμως κατάφερε και ένα καλό Το επισήμαναν μία σειρά ιστορικών στελεχών της αριστεράς ότι απομυθοποίησε τον εναλλακτικό δρόμο. Είδε ο κόσμος τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και ενωμένες οι φωνές θα υψωθούν και θα πουν ποτέ πια ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ πια λαικισμός ποτέ πια ρεβανσισμός. Σήμερα 20 χρόνια μετά σας καλώ να κάνουμε μία νέα συμφωνία. Σήμερα θα σας μιλήσω για την επόμενη μέρα.

Μαζί να αγωνιστούμε απέναντι σε ότι χωρίζει τους Έλληνες και να προστατεύσουμε ότι μας ενώνει. Μαζί και να σταματήσουμε τον Λαικισμό, και να αντισταθούμε στο ψέμα και να σηκώσουμε τείχος προστασίας για τη θρησκεία μας, και να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των όσων μας παρέδωσαν με αίμα οι παπούδες μας, όπως η μοναδικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας. Μαζί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα αντίθετα με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που οι σημερινή κυβέρνηση προωθεί, υιοθετώντας το σχέδιο ξένων παραγόντων 

Μαζί να στηρίξουμε το θεσμό της οικογένειας. Μαζί να αναδείξουμε μία κυβέρνηση που δεν θα είναι πρόθυμη για τους ξένους, αλλά χρήσιμη για τον Ελληνικό λαό. Μαζί να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να διαφυλάξουμε αυτή από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Μαζί να δημιουργήσουμε μία πολιτεία ισονομίας, με σταθερούς κανόνες, με σεβασμό στους θεσμούς. Μαζί να επενδύσουμε στην παιδεία, την υγεία, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια, τον τουρισμό. Μαζί να προστατεύσουμε την ιδεολογία μας από στρεβλώσεις που δεν είναι αποδεκτές και που δίνουν αφορμή στην ευρωπαίκή αριστερά να μιλάει για διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων και συσσώρευση του πλούτου. 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Φίλες και φίλοι Αιτωλοί, Ακαρνάνες και Αθηναίοι. Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο χρέος είναι θηλιά στο λαιμό της χώρας. Είναι αλήθεια ότι είμαστε ένα κράτος χωρίς σταθερούς κανόνες με πολυνομία, γραφειοκρατία. Είναι αλήθεια ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ολιγαρχία ισχυρή στη χώρα ακόμη και σήμερα Ότι οι τράπεζες έμειναν καχεκτικές και αδύναμες να υποστηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν στηρίχτηκαν. Ότι αναλαμβάνουμε και εμείς το μερίδιο ευθύνης. Είναι κανείς ανάμεσά μας που πιστεύει ότι η λύση είναι εύκολη υπόθεση. Όχι δεν είναι κανείς. Όλοι όμως συμφωνούμε ότι για να γίνει η αρχή πρέπει ο καθένας μας να παραδεχθεί ότι εφεξής θα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ότι θα αναλάβει ο καθένας μας το ατομικό του χρέος. Χρέος προς την οικογένειά του, χρέος προς την πατρίδα. Να αποφύγουμε τα λάθη του χθές να σχεδιάσουμε τα βήματα του αύριο. Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή κόματος. Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή υποψηφίου. Ατομικό χρέος σημαίνει να σηκωθούμε από τον καναπέ. Ατομικό χρέος σημαίνει ποτέ πια αριστερά, ποτέ πια διχασμός ποτέ πια σκευωρίες ποτέ πια κοματική δικαιοσύνη ποτέ πια ψέματα, ποτέ πια εθνομηδενισμός.

Και είμαστε και εμείς οι πολιτικοί έτοιμοι να κάνουμε το χρέος μας. Και το πρώτο που αλλάζουμε είναι να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα δεν είναι αν θα ξαναέρθω εγώ πρώτος βουλευτής ή ο Κώστας ή ο Σπήλιος.

Η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός στόχος και είμαστε όλοι μία γροθιά, μια αλυσίδα, μία ομάδα ενωμένοι αγαπημένοι για να γίνει ξανά αυτή η παράταξη μεγάλη.

Να γίνει ξανά γαλάζιος ο ουρανός. Να γίνει ο Κυριάκος ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας. Η λυση υπάρχει. Ο Κυριάκος μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά προόδου , να ξαναδεί ο τόπος προκοπή, να ξαναγυρίσουν τα παιδιά μας πίσω, να δημιουργηθούν πάλι δουλειές, να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο. Η Νέα Δημοκρατία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ζητάει την στήριξή σας κυρίως στις ευρωεκλογές αν προηγηθούν. Αυτό θα είναι η αρχή του τέλους του Σύριζα. Πρέπει να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Περιφερειαρχών μας του Γιώργου Πατούλη στην Αττική και του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Δυτική Ελλάδα.

Θέλω να είστε αισιόδοξοι. Θέλω να είστε δυνατοί. Κλείστε τα αυτίά σας στις σκευωρίες. Θέλω να αγωνιστείτε. Θέλω να θυμώσετε. Και δεν θέλω να ξεχνάτε ότι αυτή η σπουδαία χώρα πέρασε στην ιστορία της πολλές τρικυμίες, πολλές δυσκολίες και πάντα τα κατάφερε.

Κατάφερε να νικήσει μεγαλύτερους εχθρούς, κατάφερε να διδάξει αξίες. Κατάφερε να θεμελιώσει την δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην αναμέτρηση με τον κακό της εαυτό δεν τα κατάφερε.

Στην πρόσφατη ιστορία η Πατρίδα Πληγώθηκε από τον εθνικό διχασμό. Διδάχθηκε από τον Εθνικό διχασμό.

Αλλά σήμερα η αριστερά που απέτυχε ιστορικά να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας και να την βάλει σε λάθος δρόμο μεταπολεμικά, σήμερα με αφορμή δικά μας λάθη και παραλείψεις εκμεταλλεύτηκε την κρίση και την απογοήτευση και ήρθε να εκδικηθεί.

Ήρθε να ξαναυψώσει διαχωριστικές γραμμές που χρειάστηκαν μισό αιώνα να πέσουν.

Ήρθε να διχάσει.

Ήρθε να εφαρμόσει ότι πιο θλιβερό από την ιστορία το δόγμα Πολάκη. Να βάλουμε 2-3 φυλακή για να ξαναβγούμε.

Τους απαντώ: Δεν υπάρχει μπλε Ελάδα, και κόκκινη Ελλάδα, και πράσινη ελλάδα, και δεξιά Ελλάδα, και αριστερή Ελλάδα υπάρχει μόνο μία Ελλάδα. Η Ελλάδα όλων των Ελλήνων, η Ελλάδα του φωτός, η Ελλάδα του κόσμου.

Και θα μείνει ενωμένη και θα βγει δυνατή. Σε κάποιους από εμάς έλαχε ο κλήρος να υποστούμε στοχοποίηση και το μένος μερίδας αυτής της αριστεράς. Θα αντέξουμε και θα νικήσουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερά στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους. Το έκανε η ΕΔΑ το 1965 στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν του έστεισαν προανακριτική μαζί μα 4 υπουργούς για την υπόθεση της ΠΕΣΙΝΕ και αν δεν είχε παραγραφεί θα τον έστελναν στο ειδικό δικαστήριο ενώ ήταν στην Γαλλία.

Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια για αυτούς. Εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε, κατηγορούν τους άλλους γιατί δεν τα έκαναν όλα. Εκείνοι που υποχώρησαν σε όλα δείχνουν τους αντιπάλους τους γιατί δεν το έκαναν. Εκείνοι που όταν εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που είστε εδώ σήμερα. Το μήνυμά σας είναι ισχυρό. Σηκώνετε ασπίδα στη λάσπη, σπέρνετε τρόμο στους σκευωρούς και τους λέτε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αληθινές.»

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα