Στο Λευκό Οίκο, προσκεκλημένος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, για την ετήσια εορτή που διοργανώθηκε με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Συγκινητική ήταν η παρουσία της ελληνικής ομογένειας, η οποία εξέφρασε την αγωνία της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως και τη διάθεσή της για σημαντικές επενδύσεις αρκεί η Ελληνική Πολιτεία να διαμορφώσει το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για όσα έχει συνεισφέρει η ελληνική παράδοση στο χτίσιμο της αμερικανικής κουλτούρας.

Ο κ. Θεοχάρης συζήτησε και με τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο, τόσο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα στις ΗΠΑ όσο και για τις αισιόδοξες προοπτικές για την ανάπτυξή της.

Τις επόμενες μέρες ο Χάρης Θεοχάρης θα πραγματοποιήσει επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Αμερικανικό Κογκρέσο, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επίσης θα συναντήσει τους διευθυντές για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τους επικεφαλής για την Ελλάδα στο Αμερικανικό State Department και το Υπουργείο Οικονομικών. Τέλος θα πραγματοποιήσει ομιλίες στις δεξαμενές σκέψης Rand International και Carnegie Endowment for International Peace, τα οποία διαμορφώνουν το πλαίσιο πολιτικής στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς.