Φιλικό και χαλαρό ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια όπου ο ομόλογος του Ζόραν Ζάεφ τον υποδέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο. Η υποδοχή του πρωθυπουργού ήταν κάτι περισσότερο από θερμή με αποκορύφωμα τις selfies και τα χαμόγελα μεταξύ τους.

Μετά το πρωινό χαλαρό κλίμα, σειρά είχαν τα χαλαρά ποτά σε μια νυχτερινή βόλτα στα Σκόπια μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους. Ο Άλεξης Τσίπρας αποθανάτισε την βραδιά με τον φίλο του, όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον Ζόραν Ζάεφ, με δυο stories στον λογαριασμό του στο Instagram. «Βράδυ στην πόλη των Σκοπίων», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα Σκόπια by night έκλεισαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα και έγινε σαφές ότι οι δύο πολιτικοί έκαναν ότι μπορούσαν, για να δείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πόσο πετυχημένη θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το ταξίδι «εκδρομή», τον πρωθυπουργό συνόδευσε σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και αρκετοί επιχειρηματίες, παρόλο που εισέπραξε ένα ηχηρό «όχι» από επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας.