Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν οι νεολαίες των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ “ένωσαν τις δυνάμεις τους”, πετώντας έξω από τον χώρο του Πανεπιστήμιου φοιτητές και καθηγητές με σκοπό να κάνουν παράνομες εκλογές!

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη όταν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διακόπηκαν μετά την εισβολή ροπαλοφόρων στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε να οδηγηθεί σε συμφωνία για τη νέα ημερομηνία των εκλογών και τότε ήταν που οι νεολαίες των τριών κομμάτων μαζί με αυτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, (η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότεινε εκλογές τον Μάιο) αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποφασίσουν μόνες τους εκλογές.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αρνήθηκε την παραχώρηση των χώρων, αφού κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε την εκπαιδευτική διαδικασία και το πρόγραμμα μαθημάτων και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τραγελαφικό γεγονός ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να κάνουν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο στήνοντας κάλπες και να εμποδίσουν φοιτητές και καθηγητές που βρέθηκαν στον χώρο από το να κάνουν μάθημα!

Πολλά ερωτηματικά πάντως προκαλεί η στάση της Πρυτάνεως του Παντείου κ. Ισμήνης Κριάρη, η οποία σήμερα είναι εξαφανισμένη από το Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με όσα λένε οι φύλακες του, τα κλειδιά του Ιδρύματος παραχωρήθηκαν στους καταληψίες με απόφαση της πρυτανείας.

Αυτή είναι η κατάντια της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2019, με τους καταληψίες να μην είναι πλέον “μπαχαλάκηδες”,να έχουν ονοματεπώνυμο και να παίρνουν τα κλειδιά ενός Πανεπιστημίου με απόφαση της πρυτανείας του, που απ ότι φαίνεται δεν σέβεται την απόφαση της Συγκλήτου.

Την ίδια ώρα οι διαμαρτυρίες των φοιτητών προς την πρυτανεία και τους καθηγητές είναι εκατοντάδες, αλλά όλοι οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι.