Για μια ακόμα φορά ήταν «παρών» στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ο πρώην ΥΠΟΙΚ του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, μαζί του η σύζυγος Δανάη Στράτου και η Σοφία Σακοράφα. Οι δύο κυρίες θα είναι υποψήφιες για την Ευρωβουλή με το ΜέΡΑ25. Η Σοφία Σακοράφα είχε εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2014.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος στη Γερμανία ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Δημοκρατία στην Ευρώπη» -το αδελφό κόμμα του ΜέΡΑ25.

Τα δύο κόμματα είναι μέλη του πανευρωπαϊκού κινήματος Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25).

Πρόσφατα η Δανάη Στράτου είχε παραχωρήσει και τηλεοπτική συνέντευξη, στη διάρκεια της οποίας είχε διαψεύσει τη φράση «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες», που είχε αποδοθεί στον κ. Βαρουφάκη.

Δίνοντας -μέσω του ΣΚΑΙ- τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα εκείνων των ημερών του 2015, είχε εξηγήσει ότι ο σύζυγός της, αστειευόμενος, σε μία στιγμή όπου επιχειρούσε να αποτινάξει το άγχος εξαιτίας των εξελίξεων που διαδραματίζονταν, έκανε έναν παραλληλισμό με τη γνωστή ταινία «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά» και απευθυνόμενος σε αμερικανό δημοσιογράφο τού είπε, «σκέψου να ερχόμουν εγώ και να έλεγα αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».