Μετά από τέτοιες διακοπές, είναι λογικό να φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών…

Με μία υπενθύμιση στις πομπώδεις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα -μόλις χθες στην Ξάνθη- περί ολιγαρχών, μιντιαρχών και εκπροσώπων των οικονομικών ελίτ, στους οποίους υποτίθεται ότι αρνείται να λογοδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος ετοίμασε ένα βίντεο – αφιέρωμα στον Πρωθυπουργό και τις διακοπές του στη θαλαμηγό Παναγόπουλου.

«Εχουμε μπροστά μας μάχες δύσκολες. Αλλά φαίνεται στα πρόσωπά σας και φαίνεται και στον τρόπο που ανταποκρίνεστε και φαίνεται και στα δικά μας πρόσωπα, όταν έχουμε μπροστά μας την κρίση του λαού, είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Ανασαίνουμε. Γιατί εμάς δεν μας στηρίζουν ούτε οι ολιγάρχες, ούτε οι μιντιάρχες, ούτε οι οφσορ, ούτε κανένας απ’ αυτούς. Εμάς μας στηρίζει μονάχα ο λαός. Κι όταν έχουμε μπροστά μας την κρίση του λαού παίρνουμε δύναμη, παίρνουμε αποφασιστικότητα», υποστήριξε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός σχεδόν ταυτόχρονα με την επιβεβαίωση της Κατερίνας Παναγοπούλου για τις διακοπές του στη θαλαμηγό της εφοπλιστικής οικογένειας. 

«Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν λογοδοτούμε ούτε στα μεγάλα τζάκια, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε σε αυτό που ονομάζουμε εκπρόσωπους των ελίτ. Εμείς λογοδοτούμε μονάχα σε έναν αφέντη κι αυτός ο αφέντης είναι ο ελληνικός λαός», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, «και αυτός θα δώσει την ετυμηγορία του για το ποιος θέλει να τον κυβερνά, Για το αν θα γυρίσει πίσω σε αυτούς που τον λεηλάτησαν και τον χρεοκόπησαν. Ή θα δώσει την προοπτική να σηκωθούμε όλοι λίγο ακόμα ψηλότερα».

Στο βίντεο οι Νεολαίοι του ΚΚΕ «παντρεύουν» τις δηλώσεις Τσίπρα με τη γνωστή ατάκα του Κώστα Βουτσά «έχω και κότερο πάμε μία βόλτα», υπενθυμίζοντας την προνομιακή σχέση που έχει αναπτύξει εσχάτως ο «πρώτη φορά Αριστερά» πρωθυπουργός της χώρας με τους εκπροσώπους των εφοπλιστών.