Ο γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς και στελέχους περιβεβλημένου με κύρος, ΚΚΕ εσωτερικού, ο Ανέστης Αναγνωστάκης, δηλώνει στον ρεπόρτερ Πέτρο Κασιμάτη και στην εκπομπή του στο ιστορικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ενα» ότι θα ψηφίσει Ν.Δ και Κυριάκο Μητσοτάκη!

Οι δηλώσεις κι ολόκληρη η στιχομυθία φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Πέτρου Κασιμάτη, «Η επιστροφή του ρεπόρτερ».

Όσον αφορά τον περίφημο στίχο του πατέρα του που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν», ο Ανέστης Αναγνωστάκης υπογραμμίζει: «Πολλές φορές αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν ξέρουν οτι ο στίχος αυτος προορίζεται γι αυτούς που τον χρησιμοποιούν. Δεν το ‘χουν καταλάβει οτι ισχύει γι αυτούς που τον εκφωνούν. Όπως και ο Τσίπρας δεν κατάλαβε οτι ισχύει γι αυτόν».

Ο γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, παρακολούθησε χθές λεπτό προς λεπτό την κοινοβουλευτική διαδικασία και την κρίσιμη μάχη στην ολομέλεια και δηλώνει πως ο ίδιος δεν ειναι αριστερός κι οτι θα ψηφίσει Νεα Δημοκρατια. «Είμαι κεντρώος και θα ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη -τονίζει στον ρεπόρτερ ο γιος του μεγάλου ποιητή που τα κείμενά του αποτελούν «ιερό δισκοπότηρο» για πολλά επιφανή στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γιος του ανθρώπου που επι χρόνια υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην τέχνη και τη ζωή, παραμένοντας ταπεινός και ευθυγραμμισμένος σε ενα συγκεκριμένο αξιακό σύστημα, ο γιος του γιατρού-ποιητή εκμυστηρεύτηκε στον Πέτρο Κασιμάτη οτι «η ανάγκη για αυτοδυναμία είναι αδήριτη κι οτι τα δυο δημοκρατικά κόμματα Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ πρέπει να συνεργαστούν για να αποκτηθεί η αυτοδυναμία». «Αλλιώς -τόνισε – μπαίνουμε σε περιπέτειες».

Όμως, ποιά ειναι η γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα; «Πάντοτε είχα κάκιστη γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι όπως έβλεπε κανείς τον Βασίλη Λεβέντη στις αρχές του ‘90 στην τηλεόραση κι έλεγες «ειναι νούμερο», έτσι αντιλαμβάνεσαι σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα μόλις μάθεις ποιός είναι!….». Κι οι δύο τους συμφώνησαν πως ένας απο τους καλύτερους στίχους του κορυφαίου ποιητή της Θεσσαλονίκης -του πατέρα του- είναι το «Η αγάπη ειναι ο φόβος που μας ενώνει με τους άλλους».

Στίχος που μελοποιήθηκε έξοχα μαζι με αλλα ποιητικά κειμενα απο τον συνθέτη Βασίλη Δημητρίου.

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης μας γνέφει απο τα μπαλκόνια του ουρανού, αφού εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο στις 23 Ιουνίου 2005. Ακολούθησε την οδό της ταπεινότητας και της συνεπούς αντίστασης στην κοτερολογία, τη χλιδή και τους εκκωφαντικούς κρότους που τρομάζουν τους άδολους αγωνιστές της ζωης.

Ιδιαίτερα αν κάποιος υπηρετεί δημόσια αξιώματα και κάθεται σε κυβερνητικούς θώκους. Αν ζούσε ο ποιητής, στα περισσότερα θέματα, πιθανόν να άκουγε τη φωνή του γιου του.