Το Μάιο του 2018, στο left.gr ανέβαζε στις ειδήσεις του, αυτό το οποίο ανέφερε ως παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, το Μάιο του 2019: «Από τα μέσα Μαΐου, η Παπαστράτος εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της, με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%.»

Τότε βέβαιως, δεν λειτουργούσε η «μονταζιέρα» του Μαξίμου για τη «νεοφιλελεύθερη ΝΔ» και τα «σκληρά εργασιακά μέτρα που επιθυμεί να φέρει». Όπως έσπευσε να λειτουργήσει μετά τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

Αναμεταδίδοντας την ανακοίνωση της επιχείρησης, το left.gr συνέχιζε: «Όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με τέσσερις ημέρες 8ωρης εργασίας, ακολουθούμενο από δύο ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο. Μέσα από το νέο μοντέλο, η Παπαστράτος μειώνει το μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο επίπεδο μισθών. Το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%».