Μαθαίνουμε ότι υπό τον φόβο της Κομισιόν πείστηκε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να επαναφέρει προεκλογικά το καθεστώς των συντάξεων χηρείας που έκοψε ο Κατρούγκαλος. Μη ξεχνάμε ότι έχοντας δουλέψει στην Ευρωβουλή, μάλλον γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η απάντηση που έλαβε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ήδη από το 2018 σε ερώτησή της για τις παραβιάσεις του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας..

Αναφερόμαστε φυσικά στην ερώτησή της στην οποία ρώτησε την Κομισιον αν συνιστά παραβίαση των Ευρωπαικών κριτηρίων ο νόμος 4387/2016 της Ελληνικής Κυβέρνησης και ποια είναι η θέση της Επιτροπής, ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, για την επανόρθωση των συντάξεων.Στην απάντηση της στις 17/12/2018, η Επίτροπος Απασχόλησης κα Thyssen, ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν συνάδει με το δίκαιο της Ένωσης και τρέχουν τώρα οι Συριζαίοι με νέα μέτρα να διορθώσουν την αδικία που οι ίδιοι έχουν κάνει νόμο! Μας πασάρουν δηλαδή τις βελτιώσεις σε δικούς τους κακούς νόμους σαν θησαυρό!

Αξίζει πάντως ότι μπορεί να ξεχωρίζουν ευρωβουλευτές που με τη δράση τους καταφέρνουν να έχουν επιρροή και να αλλάζουν νόμους και στην Ελλάδα.