"Το περιτύλιγμα δεν φτάνει, χρειάζεται και ουσία" Με αυτή την φράση σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στις τάξεις του κόμματος του, εν όψει των προετοιμασιών για τα γενέθλια του κόμματος. Το γεγονός ότι δεν θα πάει ο Κώστας Καραμανλής, αποτελεί από μόνο του, μία ήττα για το κόμμα της ΝΔ.

"Γενέθλια της ΝΔ χωρίς Καραμανλή" δεν γίνονται είναι η σχετική φράση. Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη που έφυγαν από την ΝΔ και είναι γέννημα θρέμμα του κόμματος αρνούνται να πάνε, δείχνοντας πως το εγχείρημα οδηγείται σε ναυάγιο. 

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Χρήστος Ζωής, που λέει σε συνομιλητές του πως "ονομαστικά μας διέγραψαν, ονομαστικά θα έπρεπε να μας καλέσουν, για να συζητήσουμε για πολιτικές" . Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά η Συγγρού και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ , εστιάζοντας στα λογότυπα και τις γωνίες του σήματος για τα γενέθλια. Η ενημέρωση που έγινε προχθές στους δημοσιογράφους, αναλύοντας τις γωνίες και τα στρογγυλά και τι συμβολίζει το καθένα, προκάλεσε πολλά σχόλια

Από ότι φαίνεται η επικοινωνία δεν κατάφερε να καλύψει την ουσία και τα 40α γενέθλια της ΝΔ , οδηγούνται στο απόλυτο ναυάγιο.