Την σφοδρή αντίδραση της νεολαίας των ΑΝΕΛ προκάλεσε η απόφαση του Μιχάλη Βώβου να παραιτηθεί από την νεολαία του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Στην ανακοίνωσή της η νεολαία καταφέρεται με πολύ σκληρές εκφράσεις προς το πρώην -πλέον- μέλος της, κατηγορώντας τον ότι ζητούσε συνεχώς θέσεις απειλώντας με παραίτηση.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε, στη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων διατηρούμε ένα νέο ήθος μακριά από παλαιοκομματικές λογικές και από μωροφιλόδοξους αγώνες για οφίτσια και έλεγχο των πάντων εν είδει στάνης, καθώς δεν έχουμε ανάγκη ενίσχυσης του εγώ μας ο καθένας, αλλά ενίσχυσης του εμείς και αλλαγής νοοτροπίας, η οποία μπορεί να προέλθει από τη νέα γενιά.

Είναι τουλάχιστον θλιβερό να παρακαλάει ένας νέος άνθρωπος συνεχώς για τίτλους και να απειλεί συνεχώς με παραιτήσεις, αν δεν λάβει τους τίτλους που θεωρεί ότι αξίζει, χωρίς καμία προσπάθεια για το παραμικρό και με προσόν την ρητορική «ένα όνομα, μια ιστορία». Ο επί 48ωρών αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δεοντολογίας, ενδεχομένως θα ικανοποιήσει αυτή την αχόρταγη διάθεσή του στη κομματική νεολαία από την οποία προήλθε, γιατί σε εμάς κενοί περιεχομένου τίτλοι και καρέκλες ικανοποίησης ματαιότητας δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο ρόλοι ευθύνης. Σχετικά με το παθολογικής φύσης ψέμμα ότι η Πρόεδρος της Νεολαίας γράφτηκε στο Κίνημα από τον κ. Βώβο πάντα μας δημιουργούσε μειδίαμα, καθώς το βρίσκαμε χαριτωμένα αφελές. Όσο για τις εγγραφές άλλων μελών στη Νεολαία που διατείνεται ότι έκανε, ακόμα τις ψάχνουμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε η παράταξη που ποτέ δεν σταμάτησε να φαντασιώνεται ο κ. Βώβος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι δύναμη ανατροπής της άθλιας Συγκυβέρνησης των Σαμαρά και Βενιζέλου και εφαρμογής μιας νέας, πραγματοποιήσιμης, ξεκάθαρης πολιτικής για την Πατρίδα μας. Όπως και να αυτοπροσδιορίζεται ο κάθε ένας μας, οι συνθήκες στη χώρα επιβάλλουν την ένωση των Ελλήνων και όχι τη διχόνοια βάσει ιδεολογικών διαφορών, για να κατακτήσουμε τους προαναφερθέντες στόχους. Το Κίνημά μας διατηρεί τη δική του αυτοτέλεια, όπως αυτή απορρέει από την Ιδρυτική μας Διακήρυξη μέσα στο πολιτικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε στο 2ο Συνέδριο του Κινήματός μας. Από ιδρύσεώς μας δεν έχουμε μετακινηθεί σπιθαμή από τις θέσεις μας και αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο πολιτικό φορέα σταθερότητας. Παραμένουμε η ελπίδα προάσπισης των εθνικών μας ζητημάτων και μπορούμε να αποτελέσουμε τους ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη ημέρα των εκλογών. Η εμμονή σε νέο δίπολο και η λογική του «ψηφίζω τον μεν, για να μη βγει ο δε» που διαπερνά τον ξεπερασμένο τρόπο σκέψης του κ. Βώβου είναι ίδιον της μεταπολίτευσης, μιας εποχής την οποία αφήσαμε μια για πάντα πίσω μας από τις εκλογές του 2012.

Διαβάστε επίσης:

Παραίτηση από τους ΑΝΕΛ: "Το κόμμα είναι ένα πολιτικό τσίρκο"