«Xθες έγινε ουσιαστικό βήμα στο αίτημα της κοινής γνώμης αλλά και της προεκλογικής μας δέσμευσης να συσταθεί εξεταστική για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, o Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Τόνισε πως «είναι εξαιρετικά κρίσιμο να απαντηθούν με τις προσήκουσες λεπτομέρειες πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις από όσους είχαν την αρμοδιότητα».

Ο κ. Μαντάς υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης η Κυβέρνηση αλλάζει την φιλοσοφία του συστήματος δικαίου από τιμωρητικό σε σωφρονιστικό

Ερωτηθείς για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας και τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως πρόκειται για μια σύμβαση από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάθος 7μιση χρόνων αναγκαία όμως ως αντιστάθμισμα στο Αιγαίο…

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Μαντάς, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να πειστεί κανείς ότι θα προχωρήσουμε σε σκανδαλώδεις υπερεξοπλισμούς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, τόνισε.