Εφ' όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΤ3, η οποία συνεχίζει να εκπέμπει πειρατικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε βέβαιος πως έρχεται "η μεγάλη ανατροπή από την κάλπη", τονίζοντας ότι το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές - καθώς εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξουν πρόωρες κάλπες μέχρι τότε - "θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της κυβέρνησης".

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε, επίσης, της κίνησής του να καταθέση πρόταση μομφής, υποστηρίζοντας πως "αποκαλύψαμε έτσι τη γύμνια της κυβέρνησης. Η πρόταση ήταν στοχευμένη και είχε αποτελέσματα, αφού φθείραμε την κυβέρνηση και της αλλάξαμε την ατζέντα", ενώ στην κοινή ομολογία ότι ήταν "πολιτική γκάφα" τη δεδομένη περίοδο απάντησε ότι "τον Ιούνιο θα ήταν λάθος μια τέτοια πρόταση, όχι τώρα".

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη διακοπή χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, "ενώ η κυβέρνηση δεν έχει".

Ακόμη, τόνισε ότι οι μετεκλογικές συμμαχίες θα κριθούν από το ποιοι θα στηρίξουν "το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης", ενώ χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ "κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο". Αξίζει να σημειωθεί πως αποκάλεσε το "ναι" του ΚΚΕ στην πρόταση "πολύ θετική εξέλιξη".

Τέλος, επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς τόνισε ότι "είναι ο μόνος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που δεν έχει απαντήσει σε ερώτηση της αντιπολίτευσης στη Βουλή" και προσέθεσε ότι "ήταν αντιδημοκρατική και απαξιωτική η ομιλία του στη Βουλή".