Κεραυνούς για τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή σε περίοδο κρίσης αλλά και για την υποκρισία ορισμένων βουλευτών έριξε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιδρώντας στην απόφαση του κοινοβουλίου να μην μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στο Βήμα fm ανέφερε τι «η εκτίμηση μου είναι ότι η Βουλή έχει καθυστερήσει να τολμήσει να εναρμονιστεί με το τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Η Βουλή είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας , και πρέπει να καταβάλουμε πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά τα κόμματα εξουσίας,προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία.. Να δείξουμε «τι καταλαβαίνουμε τι γίνεται στην κοινωνία και τι συμβαίνει στη χώρα σήμερα».

Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Βουλή θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα ότι κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Θα μπορούσε να υπάρχει μια μικρή συμβολική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και για το 2013. Δεν θα άλλαζε την ουσία αλλά για λόγους εντυπώσεων και συμβολισμού θα μπορούσε να γίνει» τονίζει με νόημα ο υπουργός.

Ιδιαιτέρως επικριτικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους βουλευτές εκείνους που δηλώνουν δημοσίως ότι πρέπει να μειωθούν τα βουλευτικά προνόμια αλλά οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Περισσεύει η υποκρισία από πολλές πλευρές γύρω από αυτή τη συζήτηση. Πριν από τρία χρόνια είχα στείλει επιστολή στους συναδέλφους μου να παραιτηθούμε από τα λεγόμενα προνόμια και το μόνο που εισέπραξα ήταν κριτική. Η συμμετοχή σε επιτροπές είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας στη Βουλή. Πάντα θεωρούσα παράξενο και παράδοξο να αμείβεται ένας βουλευτής για τη δουλειά του στις επιτροπές της Βουλής. Εγώ εδώ και τρία χρόνια δεν αμείβομαι και θα συνιστούσα σε όσους κατηγορούν τη Βουλή ότι δεν το κάνει ,να το κάνουν μόνοι τους . Δεν είναι δύσκολο . Αν διαφωνείς που μπορεί είναι θεμιτό είναι σεβαστό αν όμως συμφωνείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμοιβή από τις επιτροπές τότε μην κρύβεσαι πίσω από τις αποφάσεις της Βουλής και της πλειοψηφίας . Κάντο μόνος σου» προσθέτει.

Κριτική άσκησε ο Μητσοτάκης και για το γεγονός ότι η Βουλή αρνήθηκε τη συμμετοχή της στη διαύγεια και προτίμησε να κάνει τη δική της διαύγεια στο διαδικτυακό κόμβο του κοινοβουλίου. «Είναι θετικό ότι η Βουλή έκανε τη δική της διαύγεια στον κόμβο της αλλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία πλατφόρμα δημοσίευσης όλων των αποφάσεων.

Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες που ακόμα και σήμερα δεν παίρνουν τη δημοσιότητα που θα έπρεπε . πχ στα πόθεν έσχες λείπει η ιστορική εξέλιξη έτσι ώστε να βλέπει ο πολίτης με τι περιουσία μπήκε ένας βουλευτής στη Βουλή και πως εξελίσσεται μέσα στο χρόνο η περιουσιακή του κατάσταση .

Υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις στο θέμα αυτό όμως εγώ δεν θα σταματήσω να το ζητώ».