Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Θεοδόση Πελεγρίνη, η οποία ξεκίνησε το πρωί και διακόπηκε, για να συνεχιστεί το απόγευμα.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο Θ. Πελεγρίνης τόνισε πως "το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον είναι να λειτουργήσει. Κλήθηκα και συζητήσαμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα. Εγγράφως έθεσα σειρά ερωτημάτων και περιμένω απάντηση. Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Να μη διωχθούν οι 172 που δεν απογράφηκαν. Να διορθωθούν τα λάθη στις λίστες για τη διαθεσιμότητα. Αναμένω απάντηση. Θα θέσω όσα συζητήσαμε στα αρμόδια όργανα. Βούληση του υπουργού και δική μου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Ποτέ δεν ήταν κακό το κλίμα ανάμεσα σε μένα και τον κ. υπουργό".

"Διάθεσή μας να ανοίξει το Πανεπιστήμιο και να μην είναι όμηροι οι φοιτητές, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Σύγκλητο", ήταν η δήλωση που έκανε ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου βγαίνοντας από το Υπουργείο Παιδείας.