Επίσκεψη στην Ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας πραγματοποίησε ο αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. 

Ο ΥΦΥΠΕΞ, μετά την ξενάγησή του στην ιστορική ελληνική συνοικία και την ενημέρωσή του για ζητήματα της Ομογένειας από τον Πρόεδρο Ιωάννη Σιόκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, δήλωσε: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο χώρο αυτό, με το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, το γηροκομείο που ανακουφίζει δωρεάν τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, αλλά και τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Το Μητροπολιτικό Κέντρο, με την παρουσία μου εδώ, θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά».

Ακολούθως, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Εδμόνδος Κασιμάτης και πολλοί ομογενείς. Εκεί ο ίδιος, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην χαρά του που βρίσκεται σε αυτόν τον ιστορικό και πρόσφατα ανακαινισθέντα χώρο, όπου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις εγκαταστάσεις του είχε στεγαστεί το Αρχηγείο του Ελληνικού Στόλου, που είχε διαφύγει στη Μέση Ανατολή και πολεμούσε στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον των δυνάμεων του ’ξονα. Στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, ο ΥΦΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών Ιμπραχήμ Ελ Ντμπέρι, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, τις οποίες συνδέει διαχρονικά η ακμάζουσα ελληνική ομογένεια.

Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε την οικεία του αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, στην οποία ξεναγήθηκε από το Διευθυντή του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Μ. Μαραγκούλη.

Λ.Σ.Μ.