Ουσιαστικά γύρισαν την πλάτη στις εσωκομματικές  διαδικασίες οι νεοδημοκράτες της Φθιώτιδας. Σε ιστορικά χαμηλά σε πανελλαδικό επίπεδο κινήθηκαν οι ως τώρα δύο διαδικασίες. Την περασμένη βδομάδα στις εκλογές για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις  στην Λαμία ψήφισαν μόνο  110 άτομα , ενώ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου για τους υπεύθυνους των θεματικών προσήλθαν στις κάλπες από όλη τη Φθιώτιδα 220 άτομα.

Οι μοναδικοί υποψήφιοι στις περισσότερες θεματικές και το παρασκήνιο που εξελίχθηκε ως την παραμονή των εκλογών κράτησαν πολλούς μακριά από τις κάλπες. Αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο στον Αγροτικό τομέα και αυτόν των Μισθωτών  ο αριθμός των ψηφισάντων  έφτασε σε διψήφιο νούμερο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως στους τομείς Υγείας , Δικαιοσύνης και Πολιτισμού δεν κατάφεραν οι μοναδικοί υποψήφιοι να συγκεντρώσουν περισσότερους από 3 ή 4 ψήφους.
Την επόμενη Κυριακή η διαδικασία θα αφορά την εκλογή προέδρου του νομαρχιακού οργάνου.

Το μέλος της απερχόμενης ΝΟΔΕ Στέλιος Κανέλλος μιλώντας στον FM-1 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία και σχολίασε πως πράγματι η συμμετοχή στις διαδικασίες είναι πολύ χαμηλή.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως  μπορεί να υπάρχει απογοήτευση από πρακτικές και χειρισμούς ως σήμερα, η οργάνωση της Ν.Δ. όμως τώρα  καλείται  να αναλάβει  νέο ρόλο με πρώτο μέλημα την ανατροπή κατεστημένων αντιλήψεων που ήθελαν την οργάνωση υποχείριο πολιτικών παραγόντων.

Πηγή: lamiafm1.gr