Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον τρόπο που σχολιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τα «γαλλικά» του Νικολά Σαρκοζί, το 2011 στην επεισοδιακή Σύνοδο των G20 στις Κάννες, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο βιβλίο του, «El Dilema», ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο.

Ειδικότερα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, λίγες ώρες μετά τη λήξη του κεντρικού δελτίου του Mega, δημοσιεύθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιάς Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι, υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους.

Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι, αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν.

Μόνον που έτσι, ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα – ας το αποφασίσουν οι ίδιοι – με όσους τότε ενήργησαν υπό το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους – και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν δήθεν τα συμφέροντα των πολιτών και να επιχειρούν να αποφύγουν πάση θυσία των επιλογή τους, όπως… ο διάβολος το λιβάνι.

Εκτίθενται».