Σφοδρή επίθεση κατά Συριζαίων και Πασόκων εξαπέλυσε πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος θυμίζοντας σε πολλούς πικρές αλήθειες που θα ήθελαν να ξεχάσουν. Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η σφοδρότητα με την οποία ο κ. Λυκουρέντζος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου. Απαντώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι προσπάθησαν να επιρρίψουν και πάλι τις ευθύνες στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και καραμανλή ο γαλάζιος βουλευτής Αρκαδίας ξέσπασε λέγοντας: "Επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτική σχέση με την ιστορία για να θυμηθούμε τι έχει γίνει στον τόπο. Ποιος Υπουργός ευθύνεται για τα ελλείμματα; Αυτός που ιδιωτικοποίησε τις συγκοινωνίες το 1993 ή αυτός που τα επανακρατικοποίησε αμέσως μετά;Ποιος φταίει για το ασφαλιστικό; Ο Γιαννίτσης και η Πετραλιά που προσπάθησαν την μεταρρύθμιση ή αυτός που σήκωσε τη γροθιά έξω από τη Βουλή; Ο Καραμανλής ζήτησε συνεργασία τον Μάρτιο του 2009 για να αντιμετωπιστεί η κρίση και ο Παπανδρέου βγήκε στο πεζοδρόμιο" είπε ο κ. Λυκουρέντζος

Στο σημείο εκείνο υπήρξε ένταση καθώς αντί να αντιδράσουν οι Πασόκοι αυτοί που αντέδρασαν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Λυκουρέντζος να τους ...περιλάβει και αυτός: "Μαζί με τον Παπανδρέου ήσαστε έξω από τη Βουλή και σηκώνατε τη γροθιά. Σταματήστε να καλλιεργείτε φρούδες ελπίδες απέναντι στη νεολαία. Με ποιον τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη; Με προσλήψεις στο δημόσιο και με κομμουνισμό; Αλλά όποιος μιλάει για μεταρρυθμίσεις τον λέτε νεοφιλελεύθερο. Τα τσιτάτα τα ζήσαμε στο παρελθόν. Αμφιβάλλω αν έστω και ένας από εσάς ξέρει τι σημαίνει. Αυτά που κάνετε και λέτε για χώρα αποικία ξεσηκώνουν τα πεζοδρόμια. Έχει ανάγκη τα πεζοδρόμια αυτή την ώρα η χώρα;" είπε. Εκεί αντέδρασε ο Β.Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Λυκουρέντζο να ανταπαντά: " Εδώ δεν είμαστε ούτε κυβέρνηση του βουνού ούτε κοινοβούλιο του βουνού. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι πιστεύει".    

 Από το στόχαστρο του Λυκουρέντζου πάντως δεν την γλίτωσε ούτε ο Στουρνάρας στον οποίον ο γαλάζιος βουλευτής υπενθύμισε και το πασοκικό σημιτικό παρελθόν του: " Υπάρχει ένας τόνος αισιοδοξίας από τον υπουργό που δεν δικαιολογείται. Χρειάζεται σύνεση και μετριοπάθεια. Κύριε Υπουργέ δεν πάτε καλά με τις αποκρατικοποιήσεις. Είναι υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις σας. Το κράτος αισθάνεται μίσος εναντίον των επιχειρήσεων. Ακόμα και τώρα. Το κράτος παραμένει ανάλγητο απέναντι σε όποιον πάει να δημιουργήσει" κατέληξε ο Λυκουρέντζος και φωτογραφίζοντας τον Στουρνάρα είπε ότι κάποιοι τώρα μιλούν για ήπια προσαρμογή αλλά οι ίδιοι ήταν που συκοφαντούσαν τον Καραμανλή για το ίδιο πράγμα στο παρελθόν.

Ι.Δ