Στο πλαίσιο της κίνησης «μπαίνω σε δράση» για θέματα εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα κοινωνικής ισότητας,η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει  τουρνουά ευαισθητοποίησης 3on3 με τίτλο «παίΖΩ ισότιμα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης».

Το τουρνουά αποτελείται από δύο σκέλη. Αρχικά, θα διεξαχθεί σύντομο πρωτάθλημα μεταξύ 12 ομάδων σε 4 ομίλους με διαδοχικούς εικοσάλεπτους αγώνες καλαθοσφαίρισης, μέχρι να καθοριστεί ο τελικός νικητής. Το έπαθλο, είναι ένα αναπηρικό καροτσάκι το οποίο ο νικητής θα έχει την τιμή να το παραδώσει σε ένα άτομο με αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας επίδειξης μεταξύ αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου «’τλας», μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Ατόμων με Αναπηρία και τριών επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μεταδωθείε το μήνυμα, ότι καμία κοινωνική ομάδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά με βάση τις ιδιαιτερότητες που φέρει. Όλοι απολαμβάνουν ισότιμη μεταχείριση και έχουν τα ίδια δικαιώματα, πράγμα που ειδικά για τα άτομα με αναπηρία σημαίνει σωστές υποδομές που επιτρέπουν την άνετη μετακίνηση, πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και μεταφορικά μέσα.