Αλλάζει δεδομένα και προσανατολισμούς η αποχώρηση του Παύλου Σιούφα από την πολιτική σκηνή της Καρδίτσας, καθώς η αιφνιδιαστική παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα πυροδοτεί σενάρια και ζυμώσεις.

Ήδη για το μελλοντικό ψηφοδέλτιο του νομού ενέσκηψε το όνομα του Κώστα Πάσχου, γνωστού στελέχους της κεντρικής ΝΔ στα χρόνια του Καραμανλή. Αφορμή μια συνέντευξη του Παύλου Σιούφα στην χθεσινή Realnews στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σιούφας καλεί τον Πάσχο να μπει στο παιχνίδι. "Από αύριο σου παραδίδω την εκλογική μου πελατεία" γράφει η εφημερίδα ότι φέρεται να του είπε, παρουσία τρίτων, σε Κολωνακιώτικο Καφέ.

Ο Πάσχος, που κατάγεται από τον Παλαμά και το όνομά του είχε ακουστεί για τον ομώνυμο Δήμο, έχει διατελέσει πρόεδρος του ΗΣΑΠ και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Μάλιστα στον ΗΣΑΠ έχει αφήσει εποχή καθώς ήταν αυτός που... δρόσισε τους Αθηναίους. Επί θητείας του τοποθετήθηκαν στα βαγόνια του συρμού τα πολυπόθητα κλιματιστικά που περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό την καλοκαιρινή ταλαιπωρία των επιβατών.