"Μπερδεμένο" εμφανίζεται το εκλογικό σώμα σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το lay-out.gr από την Marc, αφού από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα άνω του 2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενο εκλογών, αλλά την ίδια στιγμή το κοινό δεν δείχνει ικανοποιημένο από την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 23,3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 21,1%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ τελευταία μπαίνει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού συγκεντρώνει 21,7% έναντι του 17,5% της ΝΔ. Εδώ στο όριο του 3% βρίσκονται ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος για την καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα είναι πρώτη η ισχυροποίηση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ παρά η ενίσχυση της σταθερότητας της κυβέρνησης, αν και η διαφορά είναι μικρή.

Ωστόσο, σε όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις της δημοσκόπησης, οι οποίες αφορούν στην εμπιστοσύνη της πολιτικής των δύο κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διαφορά "αναξιόπιστος". Συγκεκριμένα, σχεδόν το 50% επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ μόλις το 24,6% θέλει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως ζητά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το κοινό δεν πιστεύει καθόλου τις "δεσμεύσεις" της Κουμουνδούρου ότι θα εφαρμόσει νέα οικονομική πολιτική αλλάζοντας τους όρους του μνημονίου, αφού αυτή η άποψη συγκεντρώνει το συντριπτικό 70,4%.

Τέλος, το κοινό παρουσιάζεται δυσαρεστημένο και από την τωρινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αφού το 55,8% θεωρεί ότι η πολιτική του είναι "μάλλον αρνητική".